Voor mij VS Voor mij: Het verschil begrijpen - Alle verschillen

 Voor mij VS Voor mij: Het verschil begrijpen - Alle verschillen

Mary Davis

Zoals we allemaal weten is Engels een veel gesproken taal, waarvan het aantal leerlingen met de dag toeneemt. Met de status van internationale taal kan iemand die Engels kan spreken of schrijven gemakkelijk converseren met mensen uit de hele wereld. Mensen uit alle delen van de wereld hebben kennis van de Engelse taal.

Bij het spreken of schrijven van Engels maken veel mensen de fout om woorden te gebruiken om hun gedachten, ideeën en ervaringen te beschrijven, waardoor de betekenis van wat je probeert te vertellen volledig verandert.

Voor mij. en voor mij zijn twee vrij gelijkaardige woorden of uitdrukkingen die gebruikt worden om gedachten, ideeën en ervaringen te beschrijven. Hoewel beide op elkaar lijken, zijn ze niet hetzelfde.

Wanneer het aan het begin van de zin wordt gebruikt, is het woord aan mij bevat persoonlijke intentie of betekent dat iemand je op een bepaalde manier bevoordeelt. Terwijl wanneer het woord voor mij in het begin van de zin is meer uw persoonlijke gedachten over iets.

Dit is slechts één verschil tussen mij en mij, om de diepgaande verschillen, het correcte gebruik en nog veel meer te kennen, lees tot het einde, want ik zal alles behandelen.

Voor mij Wat betekent het?

Voor mij wordt gebruikt om uw persoonlijke gedachten of meningen weer te geven over onderwerpen die voor u onbelangrijk zijn.

Voor wat een voorzetsel is en Ik zijn twee verschillende woorden die naast elkaar gebruikt worden in een zin. De betekenis van het woord voor mij varieert afhankelijk van hun plaatsing in een zin. .

Wanneer voor mij wordt gebruikt aan het begin van de zin geeft meestal aan wat uw persoonlijke gedachten of opvattingen zijn over iets dat voor u niet belangrijk is. Uw opvattingen kunnen echter ook positief of negatief zijn.

Hier is een eenvoudig voorbeeld ter verduidelijking: " Voor mij is het saai om naar politieke analyses te kijken."

Wanneer het woord voor mij wordt gebruikt in de het midden geeft aan dat iets belangrijk of onbelangrijk, goed of slecht voor je is Bekijk enkele voorbeelden die ik hieronder voor u heb.

"Het is goed voor mij om mijn concurrent in de gaten te houden."

"Het is vervelend voor mij om de hele dag te studeren."

Het woord voor mij wordt ook gebruikt aan het eind van de zin om iemand te vragen iets voor je te doen .

Neem dit als voorbeeld: "Kun je dat kaartje kopen voor mij ?"

Andere woorden die kunnen worden gebruikt in plaats van de voor mij :

 • Ik
 • Ikzelf
 • Persoonlijk

Voor mij. Wat houdt het in?

Naar en Ik zijn ook twee verschillende woorden die naast elkaar in één zin worden gebruikt. Het woord aan mij heeft verschillende betekenissen afhankelijk van de zin, maar meestal wordt het gebruikt om iemand te verzoeken of te vragen iets aan je door te geven of te brengen.

Het wordt gebruikt om iemand te vragen iets door te geven of naar je toe te brengen.

Zie ook: Wat is het verschil tussen bereide mosterd en droge mosterd? (Beantwoord) - Alle Verschillen

Dit zijn enkele voorbeelden van het gebruik van aan mij in een zin:

 • "Geef alsjeblieft de schaal door aan mij ."
 • "Kun je die tas brengen aan mij ?"

Het woord aan mij betekent ook dat jij degene bent die geeft om het genoemde onderwerp. Een eenvoudig voorbeeld hiervan is het onderstaande.

"Haar geluk betekent veel voor mij."

Het gebruik van het woord 'mening' is voor mij de richting van hoe je ergens over denkt. Neem dit als voorbeeld: " Voor mij. Ik was niet gekwetst door het gevecht, maar zijn woorden deden veel pijn."

Het woord aan mij is logisch om te gebruiken en voelt meer wat iets betekent voor jou in plaats van wat iets doet met jou .

Het woord aan mij geeft ook uw relatie met een persoon of ding Een voorbeeld ter verduidelijking is het volgende: "Die foto is heel bijzonder aan mij ."

Is Voor mij en Voor mij. hetzelfde?

Als voor mij en aan mij door spelling en uitspraak vergelijkbaar zijn, zou je kunnen denken dat beide woorden hetzelfde zijn... ?

Hoewel beide woorden op elkaar lijken en klinken, zijn ze niet hetzelfde, want ze hebben verschillende betekenissen en gebruiken. De onderstaande tabel geeft de belangrijkste verschillen weer tussen voor mij en voor mij.

Voor mij Voor mij.
Type gebruik Meestal emotioneel Logisch
Gebruik Vaak gebruikt Niet veel gebruikt
Gebruiksdoel Een mening geven over iets dat voor jou triviaal is, aangeven hoe belangrijk iets voor je is, iemand vragen een taak voor je uit te voeren. Om te beschrijven wat iets voor je betekent,

Gebruikt om uw relatie met iets of iemand aan te geven, of

om iemand te vragen iets te brengen of door te geven.

Belangrijkste verschillen tussen voor mij en aan mij

Het is vooral het voorzetsel voor en mij dat zorgt voor verschillen tussen voor mij en aan mij. Bekijk deze video voor een uitgebreidere bespreking van hun onderscheid.

Een video over de verschillen tussen voor mij en voor mij voor een beter begrip .

Belangrijk voor mij vs. Belangrijk voor mij: Wat is juist?

In sommige gevallen is het gebruik van het woord voor mij en aan mij wordt een beetje lastige Het gebruik van aan mij en voor mij met het woord belangrijk toegevoegd aan de zin, kan een nieuwe leerling gemakkelijk in verwarring brengen en hij kan uiteindelijk vastlopen op de vraag... welke is correct?

Beide zinnen belangrijk voor mij en belangrijk voor mij zijn correct, maar er is een klein verschil in gebruik en betekenis.

Laten we het eerst hebben over de betekenis en het gebruik van de uitdrukking... belangrijk voor mij .

Als ik zeg dat is belangrijk voor mij -het betekent, dat ding is van waarde voor mij Overwegende dat belangrijk voor mij betekent, dat het van waarde is voor mij. Het wordt gebruikt wanneer u wilt om iets te noemen dat belangrijk voor je is om te doen door actie .

Kijk eens naar dit voorbeeld: "Verzamel informatie over die plant. Het is... belangrijk voor mij ."

Het woord naar in dit soort zinnen is meestal gebruikt wanneer gevolgd door voornaamwoorden.

Terwijl belangrijk voor mij betekent, dat het voor mij van waarde is. Het wordt gebruikt als je iets wilt noemen dat voor jou belangrijk is om te doen.

Het woord belangrijk voor mij is gevolgd door de eerste vorm van het werkwoord In sommige gevallen is het woord belangrijk voor mij ook enige reden achter de actie beschrijft.

Dit betekent veel voor me. vs. Dit betekent voor mij: Wat is grammaticaal correct?

Het woord deze aan het begin van de verklaring geeft de bespreking van één enkel punt aan.

Woorden aan mij en voor mij worden in veel zinnen gebruikt, maar in sommige zinnen brengt het gebruik ervan veel mensen in verwarring, zowel autochtonen als nieuwkomers.

Dit betekent veel voor mij en Dit betekent veel voor me. zijn zinnen die ons aan het denken zetten of voor mij of aan mij correct is om ermee te werken.

Het woord deze aan het begin van de zin geeft aan dat een enkelvoudige zaak wordt besproken . De enkelvoudige vorm van het werkwoord gemiddelde zou zijn betekent Bijgevolg zou de juiste zin zijn Dit betekent veel voor me. .

De zin Dit betekent veel voor me. kan betekenen dat de specifiek ding is erg belangrijk of kostbaar voor je De zin dit betekent veel voor mij klinkt vreemd en is grammaticaal onjuist om .

Conclusie

Woorden spelen een belangrijke rol bij het opbouwen van uw persoonlijkheid en imago.

Het gebruik van verkeerde woorden kan uw boodschap verwarrend doen klinken en soms kan de situatie nog erger zijn. Kennis van woorden en zinnen kan voorkomen dat u ze verkeerd gebruikt.

Voor mij en aan mij zijn twee verschillende uitdrukkingen met verschillende betekenissen en gebruiken.

Voor mij en aan mij mogen alleen worden gebruikt als zinnen in een zin en ze mogen niet je levensinstelling worden. Je alleen richten op je eigen voordeel leidt tot egoïsme.

Zie ook: Oligarchie & Plutocratie: Het verkennen van de verschillen - All The Differences

  Een webverhaal dat voor en door mij anders is, vind je hier.

  Mary Davis

  Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.