Wat is het verschil tussen Awesome en Awsome? (Uitgelegd) - All The Differences

 Wat is het verschil tussen Awesome en Awsome? (Uitgelegd) - All The Differences

Mary Davis

Middeleeuws, tikfout, artistiek, of gewoon shoptalk, het predicaat Awesome en Awsome is de belangrijkste discussie onder de mensen, of is het gewoon verwarring? Lees verder om de werkelijkheid achter beide te kennen en uit te vinden of het gewoon een vergissing is of iets anders.

Veel mensen zijn het erover eens dat Awsome gewoon een onbedoelde fout is of gewoon een grappige spelling van Awesome. Aan de andere kant is Awesome het meest gebruikte bijvoeglijk naamwoord dat iemands buitengewone verwondering of opwinding over iets uitdrukt.

Laten we verder lezen en meer te weten komen over hun verschillen!

Je vraagt je misschien af wat het verschil is tussen geweldig en geweldig?

Wat is de betekenis van Awesome en Awsome?

Wanneer u twijfelt of een dergelijke spelling correct is of niet, kunt u dat het beste nagaan in de meest betrouwbare bronnen, zoals een thesaurus of Merriam Webster, Oxford Language en Cambridge. Zij zullen de betekenis duidelijk uitleggen met de juiste spelling en u vertellen wanneer, waarom en hoe u dergelijke woorden moet gebruiken.

Ontzagwekkend wordt zowel formeel als informeel gebruikt als bijvoeglijk naamwoord. Het heeft vele definities, zoals "ontzag inboezemen of veroorzaken", "bewondering, eerbied of angst uitdrukken" en "zeer indrukwekkend".

Merriam Webster is de meest gebruikte bron waarop de meeste mensen zich baseren. Het definieert het bijvoeglijk naamwoord awesome als ontzag inboezemen en informele woorden die buitengewoon of geweldig betekenen. Het betekent echter ook verbazing uitdrukken.

Laten we nu eens kijken naar een andere relevante bron, namelijk Oxford Language. Die definieert geweldig als "extreem ontzagwekkend of indrukwekkend", en informeel betekent het "extreem uitstekend of goed".

De zoekopdracht naar het woord Awsome geeft echter geen breder onderzoek in het woordenboek. Zowel Cambridge als Merriam Webster geven een blanco zoekopdracht en leggen uit dat het woord niet in het woordenboek is opgenomen.

Hoewel sommige bronnen suggereren dat het gebruik van een dergelijk woord (Awsome) kan worden herleid tot het Olde Engels en de Schotse taal, is het (Schotse taal) een groep talen die in Schotland wordt gesproken en die vol zit met idiomen en idiomatische uitdrukkingen.

Cambridge vertelt ons echter dat het woord Awsome gewoon een typische spelfout is van het woord Awesome, omschreven als "gevoelens van grote bewondering, angst of respect" en iets heel goeds.

Het woord Ontzagwekkend wordt gebruikt om uitdrukkingen van een persoon te beschrijven, zoals verbaasd of opgewonden.

Waar komt het woord Awesome vandaan?

Een oorsprong of bron waar het woord vandaan komt is Etymologie. In dat geval is Awesome een combinatie van twee woorden; awe en some. Beide komen uit de Engelse taal. Een achtervoegsel "Some volgt op het woord "Awe." Daarom zal "Awsome" niet als een correct woord worden beschouwd, omdat "Aw" geen woord is.

Awful is een woord in een negatieve context, dat het tegenovergestelde is van het woord Awesome. Maar net als Awesome is Awful ook een combinatie van ontzag en vol.

Zie ook: 3D, 8D en 16D geluid (een gedetailleerde vergelijking) - alle verschillen

Wanneer gebruik je Awesome en Awsome?

Het woord Awsome zou niet gebruikt moeten worden omdat er geen juiste betekenis is voor zo'n woord. En de meeste mensen beschouwen dit als een spelfout.

Het woord Awsome komt vooral voor in samenwerkingswebsites, message boards, commentaren op sociale media en informele gemeenschappen.

Hoe gebruik je de juiste?

Je kunt het woord Awesome op vele manieren gebruiken van vriendelijke praatjes tot formele mededelingen. Bijvoorbeeld:

  • Het uitzicht op het meer was geweldig (ontzagwekkend: bijvoeglijk naamwoord).
  • Dit is een geweldige manier om het landschap te bewonderen (buitengewoon: bijvoeglijk naamwoord).
  • Een bezoek aan die stad was geweldig (uitstekend: bijvoeglijk naamwoord).
  • Deze reis wordt geweldig (geweldig: bijvoeglijk naamwoord).

Zoals je ziet heeft het woord Ontzagwekkend vele betekenissen en kan het formeel of informeel gebruikt worden om veel vreugde of emoties en opwinding en schoonheid uit te drukken. Dit woord beschrijft de meest en beste ongelooflijke tijd van je leven.

Vergelijking van Awesome en Awsome

AWSOME AWESOME
Engels (Wikipedia geweldig) Engels (Wikipedia geweldig)
Adjective (bijvoeglijk naamwoord) Adjective (bijvoeglijk naamwoord)
1846, Robert Mackenzie Daniel, The Young Baronet

De waard knikte ernstig en sprak toen hardop: "Ik was gisteravond op stap; het was inderdaad een geweldige tijd.

Veroorzaakt ontzag en schrik; inspireert verwondering of opwinding.

De waterval midden in het regenwoud was een geweldig gezicht.

De verwoestende kracht van de tsunami was ontzagwekkend.

(spreektaal) Uitstekend, opwindend, opmerkelijk.

Zie ook: Is er enig verschil tussen de Zoon van een Man en de Zoon van een God? (Uitgelegd) - Alle Verschillen

Dat was geweldig!

Geweldig, kerel!

1825, Schotland, het Schotse tijdschrift "Aye Sibbie it was an awsome sight" quoth Archy. De oudste betekenis van "awesome" is "iets dat ontzag inboezemt", maar het woord is ook een wijdverspreide winkeltaal in het Engels, aanvankelijk uit Amerika. Omdat de recente betekenis van "awesome" relatief ouderwets is geworden in uitgebreid gebruik, wordt de uitdrukking "awe-inspiring" nu algemeen gebruikt voor hetzelfde doel.

Het verschil tussen geweldig en geweldig

Voorbeeld van Awesome in een zin

Andere voorbeelden van Awesome gebruikt in zinnen

Voorbeeld Uitleg
De waterval in het regenwoud was een geweldig decor. De spreker beschrijft het uitzicht op een waterval in het regenwoud als een prachtig gezicht.
De tsunami was ontzagwekkend in zijn rampzalige kracht. In deze zin wordt ontzagwekkend gebruikt om de vernietigende kracht van de tsunami te beschrijven.
Hij is geweldig om zijn team aan te moedigen nadat ze verloren hebben. De spreker beschrijft hem als een coole kerel omdat hij zijn teamgenoten aanmoedigde nadat ze verloren hadden.
Naar Chicago gaan was een geweldige ervaring voor de toeristen. De spreker beschrijft dat men veel plezier heeft gehad tijdens de reis naar Chicago.

Voorbeelden van Awesome en de verklaring ervan

Bekijk deze video om meer te weten te komen over het woord "Awesome".

Geweldige uitleg.

Laatste gedachten

Het woord Awesome wordt gebruikt om opwinding, verbazing en ontzag uit te drukken. Het is gemaakt van twee woorden Awe en Some. Dit woord kan op verschillende manieren worden gebruikt, elk met een andere betekenis.

Aan de andere kant staat het woord Awsome in geen enkel woordenboek, en als je zoekt, zeggen ze dat je spelling onjuist is. Het werd echter in 1846 gebruikt door Robert Mackenzie Daniel in een zin. Dit woord wordt dus nergens ter wereld gebruikt.

Maar volgens mij wordt dit woord nu niet gebruikt en heeft het geen betekenis. Dus als je Awsome zegt of typt tijdens het chatten, zullen mensen aannemen dat het gewoon een spelfout is.

Verwante artikelen

Het verschil tussen een 12-2 draad & een 14-2 draad

Het verschil tussen een High-res Flac 24/96+ en een normale ongecomprimeerde 16-bit CD

Speer en Lans - Wat is het verschil?

Mary Davis

Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.