Wat is het verschil tussen een bonte kameleon en een gesluierde kameleon (onderzocht) - Alle verschillen?

 Wat is het verschil tussen een bonte kameleon en een gesluierde kameleon (onderzocht) - Alle verschillen?

Mary Davis

Kameleons zijn reptielen die behoren tot de onderorde van de leguanen. Ze zijn een van de weinige dieren die van kleur kunnen veranderen. De misvatting is dat kameleons van kleur veranderen om op te vallen. Dat is niet het geval. Je vindt bijna 171 verschillende soorten kameleons over de hele wereld.

Een gesluierde kameleon is een van de kameleonsoorten, en Piebald is een gesluierde kameleon met een zeldzame genetische aandoening. Er is niet veel verschil tussen de piebald gesluierde en een gesluierde kameleon.

De gesluierde kameleon, of kegelhoofdkameleon, is een hagedis die inheems is op het Arabisch schiereiland. Ze danken hun naam aan een casque op hun kop die lijkt op een haaienvin.

Terwijl de kameleon met het verschil in pigmentatie de gesluierde kameleon is, mist hij pigment op enkele delen van zijn lichaam. Daarom staan ze bekend als piebalds.

Als je meer wilt weten over kameleons, lees dan verder.

Wat is een gesluierde kameleon?

Een gesluierde kameleon is een opvallend uitziende hagedis met een hoge karkas op zijn kop. (een helm-achtige structuur)

De gesluierde kameleon heeft een groene, gele of bruine band rond zijn lichaam die zich aanpast aan verschillende tinten. Beide geslachten hebben casques, en deze helpen het water dat op hun kop valt in hun bek te sturen. Met deze casque kan de kameleon ook vetten opslaan.

De gesluierde kameleon is een populair huisdier met een gemiddelde levensduur van acht jaar. Hij eet voornamelijk insecten en wormen, dus hij heeft een lange, kleverige tong die hem helpt bij het vangen van prooien. Bladgroenten maken ook deel uit van zijn dieet.

Wat is een kameleon?

Bont gesluierde kameleons zijn gesluierde kameleons die kenmerkende patronen van verkleuring hebben op hun voeten, gezichten en staarten. Deze vlekken zijn gezond en ongevaarlijk voor het dier.

De naam Piebalds komt voort uit pigmentmutaties. Het betekent dat delen van hun lichaam witte vlekken hebben. Een gebrek aan pigment veroorzaakt deze vlekken. Verder zijn deze kameleons hetzelfde als die gesluierde kameleons.

Hier is een korte videoclip van een bont gesluierde kameleon.

Piebald Veiled Chameleon.

Ken het verschil

De gesluierde kameleon en de bonte kameleon zijn dezelfde soort. Ze zien er allebei hetzelfde uit.

Zie ook: Wat is het verschil tussen "es", "eres" en "está" in het Spaans? (Vergelijking) - Alle Verschillen

De bonte kameleon heeft kleurloze vlekken op bepaalde delen van zijn lichaam, zoals zijn kop, voorpoot, staart, enz. Daarnaast lijken ze nogal op sluierkameleons en veranderen ze ook van kleur.

Zie ook: Wat is het verschil tussen een Maul en Warhammer (onthuld) - Alle Verschillen

Veranderen kameleons van kleur?

Een bont gesluierde kameleon verandert van kleur, net als een gewone gesluierde kameleon.

Meestal verandert de kameleon van kleur om op te gaan in zijn omgeving of zich te camoufleren. Maar dat is niet de enige reden. Hij verandert ook van kleur bij schommelingen in zijn stemming. Je zult ook getuige zijn van een verandering van kleur als je zijn omgeving verandert.

Zijn er verschillende soorten gesluierde kameleons?

Bij gesluierde kameleons zijn er twee ondersoorten, namelijk;

 • C. calyptratus calyptratus
 • C. calyptratus calcarifer

Deze twee worden ingedeeld op basis van het verschil in hun casque. De casque van C. calcarifer is meestal lager dan die van C. calyptratus. Je kunt ze dus snel identificeren door hun uiterlijk goed te bekijken.

Een gesluierde kameleon die zijn maaltijd eet.

Waarom wordt een kameleon bont genoemd?

De gesluierde kameleon wordt bont genoemd vanwege kleurloze witte vlekken verspreid over zijn huid.

Het woord "piebald" komt van "pie" en "kaal", wat vertaald kan worden als "witte vlek". Dit woord is niet alleen beperkt tot deze kameleon. Het wordt af en toe gebruikt voor elk dier met witte vlekken op zijn huid.

Wat betekent het als een kameleon zijn staart omdraait?

De staart van een kameleon krult om verschillende redenen, onder meer om rivalen te intimideren, om tevredenheid en ontspanning te tonen, en om hen te helpen hun evenwicht te bewaren en dingen vast te houden.

Kameleons hebben meestal lange, ronde staarten die ongeveer de helft van hun lichaamslengte uitmaken. Ze gebruiken de staart voor allerlei dingen.

Kameleons zijn zeer expressieve wezens. Ze kunnen hun staart gebruiken om met elkaar te communiceren, net zoals ze hun vermogen om van kleur te veranderen gebruiken om stemmingswisselingen te tonen.

Is een kameleon een goed huisdier?

Kameleons kunnen uitstekende huisdieren zijn onder de juiste omstandigheden, maar ze zijn niet voor iedereen.

Er is een specifieke verzorging voor kameleons, en je hoeft ze niet veel aan te raken. Sommigen vinden dat aantrekkelijk en anderen niet.

Gesluierde kameleon.

Een kameleon is een verlegen en ontspannen dier dat graag op zichzelf is. Je hoeft je geen zorgen te maken over het krijgen van een partner voor hen, maar je zult hun persoonlijke ruimte moeten respecteren. Dus als je een aaibaar en knuffelbaar huisdier wilt, is een kameleon geen geschikte keuze.

Hoe lang leeft een kameleon?

De gemiddelde levensduur van een kameleon is vijf jaar.

Als ze echter een geschikte habitat krijgen en goed worden vertroeteld, kan deze levensduur oplopen tot acht jaar.

Welke is de kleinste kameleon voor huisdieren?

De kleinste kameleon staat bekend als de dwergkameleon.

Ze zijn een van de kleinste gewervelde dieren op aarde. Hun maximale lengte is acht centimeter. Er zijn negentien verschillende ondersoorten Pygmeeën in de wereld.

Wat eten kameleons?

De meeste kameleons, waaronder de piebald, eten graag voedsel op basis van insecten. Soms eten ze ook enkele bladachtige plantendelen.

Hier is een lijst van dingen die je aan je kameleon kunt voeren.

 • Geef ze dagelijks wormen of krekels.
 • Uw gesluierde kameleon moet ook eenmaal per dag gevoed worden met groene planten.
 • Je moet ze ook twee keer per week stofinsecten gemengd met calciumsupplementen voeren.
 • Ze hebben ook dagelijks een frisse mist in hun habitat nodig, want ze voeden zich alleen met water door aan hun huid te likken.

Houden gesluierde kameleons ervan om vastgehouden te worden?

Kameleons houden er niet van om vastgehouden of geaaid te worden. Maar u kunt het toch doen.

Kameleons zijn schuwe wezens. Ze zijn graag alleen op hun plek. Je moet geduld hebben om voor ze te zorgen. Zelfs als ze vertrouwd raken, waarderen ze het niet als iemand ze vaak aanraakt. Vermijd dat dus.

Raken kameleons gehecht aan hun eigenaars?

Kameleons hechten zich niet aan hun eigenaars omdat hun hersenen geen emoties kunnen verwerken, ook geen liefde en gehechtheid.

Kameleons hebben geen band met hun eigenaar. Ze kunnen je beoordelen als een bedreiging of niet. Als ze merken dat je ze eten geeft en hun grenzen niet verstoort, zullen ze zich hooguit niet meer voor je verstoppen.

Laatste gedachten

 • Kameleons zijn fascinerende en mooie wezens. Veel mensen houden ze als huisdier. Er zijn meer dan 170 soorten kameleons in de wereld. Ze zijn allemaal verschillend van grootte en kleur. Het spannendste aan kameleons is dat ze van kleur veranderen naargelang hun omgeving en stemming.
 • De gesluierde kameleon is een van de soorten kameleons met een kegelvormige structuur op zijn kop. Deze kegelvormige vin op zijn kop staat bekend als een casque.
 • Het enige verschil tussen een bont gesluierde kameleon en een gewone gesluierde kameleon is dat de eerste op sommige delen van zijn huid geen kleur heeft. Zijn huid ziet eruit als een mengeling van gekleurde en witte vlekken. Vandaar de naam bont.

Daarnaast hebben beide kameleons precies dezelfde fysieke en gedragskenmerken.

Verwante artikelen

  Mary Davis

  Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.