Wat is het verschil tussen Furibo, Kanabo en Tetsubo (uitgelegd) - Alle Verschillen

 Wat is het verschil tussen Furibo, Kanabo en Tetsubo (uitgelegd) - Alle Verschillen

Mary Davis

Furibo is een "enorme oefenclub die in Jikishinkage-ryu wordt gehanteerd om de juiste procedure en het uithoudingsvermogen uit te breiden".

De kanabō (金棒) was een knobbelige of gepunte knots of een wapenstok die in het feodale Japan als speer werd gebruikt door samoerai en hun trainers. Andere soortgelijke wapens van deze categorie zijn de nyoibo, konsaibo, tetsubō (鉄棒?), en de ararebo. Relevante sterke ijzeren wapens met palen of knoppen zijn de kanemuchi (kanamuchi) en de aribo (gojo/kirikobo).

De tetsubo is een relatief vaag maar intrigerend wapen waarvan vrijwel niemand tot zeer laat kennis had genomen. Zijn plaats in het verleden is wat onvolledig, en het is moeilijk geldige gegevens te vinden over de tetsubo, ook wel kanabo genoemd, maar zijn plaats in de Japanse mythologie is stevig.

Als u het verschil wilt weten tussen Furibo, Kanabo en Tetsubo, raad ik u aan het artikel verder te lezen.

Een Furibo is een houten wapen

Beschrijving van Furibo of Subirito

De Furibo is een aanzienlijk groter en omvangrijker houten oefenwapen dan een traditionele Bokken. Zoals de naam al aangeeft, wordt het gebruikt voor Suburi of solo Kata oefeningen.

Beoefenaars kunnen dus hun Tenouchi (het vastpakken van het zwaard), hun Hasuji (de hoek tijdens het snijden/randafstemming), en hun Tomei (het vermogen om het zwaard te stoppen) verbeteren - bijna zoals de Samoerai destijds deden. Merk op dat de Furibo, in tegenstelling tot de Bokken, geen verdediging hebben.

Kanabo wapens zijn er in verschillende vormen

Beschrijving van Kanabo

Kanabō en de andere vergelijkbare categorieën van deze knotsachtige wapens werden gemaakt van enorm hout of volledig van ijzer, met ijzeren noppen of spikes rondom het wapen. Een of beide randen van de knotsen van de houten categorie konden in ijzer worden gehuld.

Zie ook: Het leven van Duitse tieners: verschillen tussen de tienercultuur en het sociale leven in Middenwest-Amerika en Noordwest-Duitsland (uitgelegd) - All The Differences

Wapens van het Kanabō-type zijn er in alle lengtes en vormen, waarbij de grootste zo groot waren als een man en een tweehandig wapen, terwijl de kleinere, lichtere wapens voornamelijk éénhandig waren en de grootte hadden van een onderarm.

De structuur kan die van een honkbalknuppel zijn, met een enorm uiteinde dat taps toeloopt naar een slanke greep, of ze kunnen rechtop staan, helemaal van de greep tot het uiteinde, waarbij de staaf rond of veelzijdig is.

Er is verklaard dat een doel van het type kanabō harpoenen was om de schilden, botten en ledematen van tegenstanders te verbrijzelen. Wanneer dit wapen in de grond werd gestoken, resulteerde het meestal in een grote schok en schokgolfimpact op de grond vanwege de enorme metalen kracht, wat sommige mensen in het feodale Japan verbaasde.

Gebruik van Kanabo

De kunst van het gebruik van deze lompe wapens, tetsubo-jutsu of kanabō-jutsu, bestond uit beheersing van zowel evenwicht als kracht; het vergde een grote beheersing om te herstellen van een misser met de enorme knots, die een drager vrij kon emigreren naar een tegenaanval.

Mythologie van Kanabo

De kanabō was ook een denkbeeldig wapen, dat in verhalen vaak werd gebruikt door oni (Japanse demonen) omdat ze ongelooflijk sterk zouden zijn.

Op deze dag is er een vertelling in het Japans:

"Zoals het geven van een kanabō aan een oni" - wat impliceert het geven van een extra voordeel aan een persoon die het doel al heeft (de sterke werd sterker gemaakt). Een westers effect zou kunnen zijn, "zoals het vergroten van brandstof aan een vuur".

Zie ook: Wat is het belangrijkste verschil tussen het Russisch en het Wit-Russisch? (Gedetailleerd) - Alle verschillen

Tetsubo met ijzeren knots

Beschrijving van Tetsubo

Testubo is een ijzeren of met ijzer versterkte knots, constant bezaaid, en soms gepunt. Hieronder volgt een uitleg over het uiterlijk en de oorsprong ervan.

Verschijning van Tetsubo

Het zag eruit als een enorme knots met schachten of stekels aan de zijkanten. Het was een elitewapen van de Crab Clan, die ervan uitgingen dat de stompe harpoen goed werkte tegen het taaie pantser van oni.

Evenzo hoopte de Krab de zwaarden van hun voorvader niet te bezoedelen met het bloed van Fu Leng's volgelingen. Voortdurend bezaaid met ijzer of staal, werden ze vervaardigd om zwaar gepantserde vijanden te breken. In tegenstelling tot de beesten van de Schaduwlanden, bezaaien welgestelde Krabben hun testubo altijd met jade.

Oorsprong van Tetsubo

De Crab volgde de praktijk van de tetsubo achter Hida zelf .

Sommige krabbenfilosofen begrepen dat hij de oorspronkelijke tetsubo uit de Hemelse Hemelen bij zich hield, terwijl anderen dachten dat toen Hida het Koninkrijk der Trollen vernietigde, hij zijn tetsubo van de Koning der Trollen bij zich hield.

Verschil tussen Furibo, Kanabo en Tetsubo

Furibo Kanabo Tetsubo
Furibo is een oefenmiddel voor de Japanners. "Kana" (ook gespeld als "kane") betekent metaal, en "bo" betekent troep of stok. . "Tetsu" betekent ijzer, en "bo" betekent troep of stok. .
Het is een houten wapen. Kanabo is een metalen staf. De tetsubo is een ijzeren troep.
Furibo is eigenlijk helemaal van hout en is een enorme houten club. Kanabo kon helemaal van ijzer of hout zijn en waren vaak erg groot. De Testubo had (volgens mij) bijna vaak metaal in zijn gebouw, vandaar de tetsu (ijzer) vermelding.

Verschil tussen Furibo, Kanabo, en Tetsubo

Verdere en gedetailleerde verschillen worden hieronder vermeld:

Furibo

 • Een furibo of subirito of Nyoubou is een oefeninstrument dat gebruikt wordt in de Japanse militaire kunsten.
 • Het is een enorme houten club met venijnige metalen schachten of spikes.
 • Het werd gezien als een oefeninstrument.
 • Houten knuppels werden als wapens gebruikt.
 • Deze zijn er in verschillende maten.

Furibo

Kanabo

 • Kanabo is een enorme houten knots met metalen noppen of spikes.
 • Ze zijn sterk verwant aan samoerai en demonen in de Japanse mythe.
 • Het was een individueel gevechtswapen.
 • Het was een wapen van de aristocratie voor een voordeel.

Deze metalen brokken werden geformuleerd om de verbeteringen in de wapenrusting in de 14e eeuw op te vangen. Toch raakten ze vooral in de Sengoku tijd in onbruik, dankzij bijkomende verbeteringen in de wapenrusting die een betere beveiliging tegen stomp effect bevorderden (volledige plaat in plaats van lamellen) en de professionalisering van de troepen.

Tetsubo

 • Een Tetsubo is vrijwel hetzelfde als een kanabo, maar is geheel van staal of ijzer in plaats van hout.
 • Deze wapens hebben verschillende afmetingen.
 • Kleinere waren met één hand.

Dit is een veronderstelling van mijn kant, maar de interne structuur hieronder is echt helemaal niet moeilijk, zodat men kan begrijpen dat hedendaagse knuppels werden gehanteerd door arme mensen of paria's die geen zwaarden konden betalen. Voornamelijk door criminelen en dergelijke in de Edo-periode na het zwaardverbod. Hier zijn enkele andere ontwerpen van Tetsubo.

Laatste gedachten

Een Furribo is een trainingsinstrument dat gebruikt wordt in de Japanse militaire kunsten. Eenvoudig gezegd is een Furibo een grote houten knots met gewelddadige metalen spikes. Ze verschillen echter in grootte.

De kanabo, daarentegen, is een enorme houten knots met metalen spikes. De kanabo was bovendien een individueel vechtwapen, dat er zonder twijfel eenvoudig en bruut uitziet.

Een Tetsubo is een ijzeren staaf, grotendeels zoals een knots, die met twee handen wordt gehanteerd. Deze wapens veranderden in grootte. Dit werd vooral gebruikt door criminelen en dergelijke in de Edo-periode na het zwaard.

Verwante artikelen

Het verschil tussen echte en synthetische urine

Het verschil tussen geest, hart en ziel

Subgum Wonton VS Gewone Wonton Soep (Uitleg)

Mary Davis

Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.