Wat is het verschil tussen vossenogen en kattenogen? (Werkelijkheid) - Alle Verschillen

 Wat is het verschil tussen vossenogen en kattenogen? (Werkelijkheid) - Alle Verschillen

Mary Davis

Daniel Gill, een psycholoog aan de Universiteit van Winchester, deed onderzoek waaruit bleek dat je ogen het belangrijkste kenmerk van je gezicht zijn. Interessant is dat zowel mannen als vrouwen aan het onderzoek deelnamen. Uit de resultaten bleek verder dat haar en lippen een van de belangrijkste kenmerken van het menselijk gezicht zijn.

Het wordt beschouwd en algemeen aanvaard dat een van de belangrijkste manieren om iemands emoties te lezen de ogen zijn. Hoewel ogen verschillen, zijn het de vormen en afmetingen die hen aantrekkelijk maken.

Zie ook: Wat is het verschil tussen "Dat is eerlijk" en "Dat is eerlijk genoeg"? (Uitgelegd) - Alle Verschillen

Uit een studie blijkt dat grotere ogen een teken van schattigheid zijn, ongeacht je leeftijd of gezichtsuitdrukking.

Als het gaat om oogvormen, zijn vosvormige ogen en katvormige ogen de meest voorkomende hoeken. Als je je afvraagt of deze oogvormen hetzelfde zijn of niet, is hier een kort antwoord:

Vossenogen en kattenogen vertonen grote overeenkomsten. Vossenogen zijn dun en uitgestrekt, terwijl kattenogen breder zijn dan vossenogen.

Interessant is dat het aanbrengen van de liner ook kan helpen om deze vormen te bereiken.

Als je geïnteresseerd bent in nog meer interessante feiten over deze oogvormen, blijf dan even hangen en lees verder. Laten we erin duiken...

Vossenogen

Vossenogen lijken veel op amandelvormige ogen. Mensen met deze oogvorm hebben dunne en langwerpige ogen.

Zij die niet met deze vorm geboren zijn, kunnen dit ook bereiken door enkele make-up technieken te gebruiken. Interessant is dat deze make-up look de nieuwe trend werd op TikTok.

Het feit dat deze oogvorm een trend is op TikTok, betekent niet dat hij bij iedereen zou passen. Deze look zal bijvoorbeeld Oost-Aziatische ogen nog dunner maken, aangezien zij al dunnere ogen hebben.

Deze video laat zien hoe je foxy eyeliner kunt aanbrengen

Om vossenogen te krijgen, moet je je wenkbrauwen een lift geven. Ook moet je met eyeliner een langere en gelifte vleugel tekenen. De liner die op kattenogen wordt aangebracht, moet meer overdreven zijn om vossenogen te krijgen.

Ga gewoon meer naar boven en maak een dikkere wing. Je moet ook een liner aanbrengen op je binnenste ooghoek.

Kattenogen

Kattenogen of wipogen lijken ook op amandelvormige ogen, maar het verschil tussen een amandelvorm en een kattenvorm is dat er een opwaartse lift is aan de buitenrand.

Daarnaast is je wimperlijn ook gebogen. Deze oogvorm komt veel voor en mensen met deze oogvorm kunnen ook andere vormen creëren.

Zie ook: Tovenaar vs. Warlock (Wie is sterker?) - Alle Verschillen

Om kattenogen te creëren, moet je de liner naar boven aanbrengen.

Een beeld van een vrouw met katvormige ogen

Verschillen tussen vosvormige en katvormige ogen

Vossenogen Kattenogen
Het lijkt erg op amandelvormige ogen Deze oogvorm wordt ook wel wipogen genoemd.
Je zet rechtopstaande eyeliner in een opwaartse richting om dit voor elkaar te krijgen. Je kunt kattenogen krijgen door een winged liner aan te brengen.
Het geeft je een schuine en omgekeerde look Het mooie van kattenogen is dat ze je gezicht en ogen optillen door je een afgerond effect te geven.
Het is een weekend look Niet geschikt voor dagelijks gebruik
Oost-Aziaten worden geboren met deze eigenschap Je ziet Bella Hadid deze weekend look altijd doen...
Gemakkelijk te bereiken op verlengde ogen Dit op ronde ogen zetten zou een harde noot zijn om te kraken.

Vergelijking van vossenogen en kattenogen

Waarom beledigt vosvormige eyeliner Aziaten?

Oost-Aziatische vrouw met vosvormige ogen

Weet je dat veel Oost-Aziaten aanstoot nemen aan de vosvormige oogmake-up trend?

Oost-Aziaten zijn beledigd door deze virale TikTok-trend omdat ze denken dat degenen die hen bespotten om hun dunnere ogen, nu dezelfde look bereiken. Daardoor beschouwen velen dit als een racistische trend.

Sinds een Servische volleyballer een verbod heeft gekregen omdat hij een racistisch gezouten ooggebaar maakte naar een Thaise speler, zijn mensen op een heel nieuw niveau beledigd. Het is prima om vosvormige eyeliner op te doen als het niet je bedoeling is om racisme te bevorderen.

Waarom hebben baby's grote ogen?

Het lijkt alsof baby's worden geboren met grotere ogen, wat niet klopt. De grootte van onze ogen is kleiner wanneer we worden geboren, en het blijft groeien tot de leeftijd van 21 jaar.

Baby's hebben geen grotere ogen, hoewel ze er groter uitzien door hun kleinere hoofd en lichaam. Hun ogen zijn bij de geboorte 80 procent groter dan ze als volwassene zullen zijn.

De grootte van de oogbol van een menselijke baby bij de geboorte is 16,5 mm. Opmerkelijk is dat niet alleen de grootte van de oogbol toeneemt, maar ook het vermogen om scherp te stellen.

De oogbollen kunnen verschillende afmetingen hebben, van 21 mm tot 27 mm.

Heeft de grootte van uw ogen enig effect op uw gezichtsvermogen?

De grootte van de oogballen kan ernstige gevolgen hebben voor uw zicht.

Een langere oogbol kan bijvoorbeeld leiden tot bijziendheid. Als iemand bijziend is, kan hij verre voorwerpen niet duidelijk zien zonder wazigheid. Dit verschijnsel komt zo vaak voor dat 10 miljoen volwassenen dit gezichtsprobleem hebben.

Interessant is dat je pupilgrootte ook verandert afhankelijk van hoe ver weg of dichtbij het object is waarop je scherpstelt.

Als je scherpstelt op een verafgelegen object, worden je pupillen groter, terwijl scherpstellen op een dichterbij object je pupillen kleiner maakt.

Veel voorkomende oogvormen

Naast de twee hierboven genoemde oogvormen zijn er nog twee die veel voorkomen. Laten we daar ook wat over weten.

Hooded Eyes

Hooded eyes komen vaker voor bij Aziaten, hoewel deze oogvorm ook bij andere voorouders voorkomt. Degenen met deze oogvorm hebben huidweefsel tot aan de wimperlijn.

Ogen met gedeeltelijke kap

Net als andere oogvormen zijn ook deze ogen genetisch bepaald. Dit betekent dat uw kinderen meer kans hebben op deze oogvorm als u of uw partner hooded eyes hebben.

Bovendien worden je ogen automatisch een kapje als je ouder wordt. Je ooglid is bedekt met zacht weefsel rond je wenkbrauwen.

De huid van je wenkbrauwlijnen plooit naar beneden, waardoor je je natuurlijke plooi niet meer kunt vinden. Je kunt geheel of gedeeltelijk kapotte ogen hebben.

Taylor Swift en Robert Pattinson hebben kapogen.

Amandelvormige ogen

In vergelijking met andere oogvormen hebben amandelvormige ogen kleinere oogleden en bredere ogen.

Ongeacht je oogschaduwlook, deze ogen zien er waarschijnlijk geweldig uit.

Het aanbrengen van dunne eyeliner en het krullen van de wimpers kan de aantrekkelijkheid van deze ogen vergroten. Mensen van blanke afkomst zijn van nature gezegend met dit type oogvorm.

Conclusie

  • In dit artikel heb je het verschil geleerd tussen vosvormige ogen en katvormige ogen. Wat oogvormen betreft, is er niet veel verschil tussen beide.
  • Kattenogen lijken meer op wipogen.
  • Terwijl vosvormige ogen lijken op de Oost-Aziatische oogvorm.
  • In sommige gevallen zijn deze vormen aangeboren, in andere worden ze bereikt met behulp van make-up.
  • "Rock" Vs. "Rock 'n' Roll" (verschil uitgelegd)
  • Verschil tussen refrein en haak (uitgelegd)
  • Hi-Fi vs. Low-Fi muziek (gedetailleerd contrast)
  • Charlie And The Chocolate Factory, Willy Wonka And The Chocolate Factory; (De Verschillen

Mary Davis

Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.