Wat is het verschil tussen "Gelegen in" en "Gelegen op"? (Gedetailleerd) - Alle Verschillen

 Wat is het verschil tussen "Gelegen in" en "Gelegen op"? (Gedetailleerd) - Alle Verschillen

Mary Davis

Zoals je kunt zien, Deze twee zinnen gebruiken verschillende voorzetsels. Het gebruik van andere voorzetsels kan de betekenis en de context van een zin of zin volledig veranderen.

Op een gegeven moment hebben "in" en "bij" betrekking op een specifieke ruimte. Maar "bij" is juist specifieker wat betreft tijd of plaats.

Het is altijd essentieel dat je je grammatica en Engelse basisvaardigheden op orde brengt, vooral wanneer je iets juridisch moet schrijven. Hoewel je vrienden of familie wel snappen wat je zegt ook al heb je het verkeerde woord in een zin gebruikt, zal dit niet bij iedereen lukken.

Bovendien, als je een formeel gesprek voert en iemand wijst je op een kleine fout, kan dat een behoorlijk gênante situatie zijn.

Laten we leren hoe ze correct te gebruiken!

Wat is het belangrijkste verschil tussen "Located in" en "Located at"?

"Gelegen in" wordt gebruikt wanneer je iets kunt vinden in een specifiek ding of locatie. Je kunt bijvoorbeeld zeggen: "Het zit in de doos."

Aan de andere kant wordt "Gelegen op" gebruikt als je iets op een bepaalde plaats kunt vinden. Een goed voorbeeld zou zijn "het is gelegen in de bioscoopzaal."

Je zult merken hoe de betekenis van een woord wordt bepaald door het gebruik van het juiste voorzetsel erachter. Het kan de hele context veranderen als je het verkeerd gebruikt.

Zie ook: Is "Ik heb je nodig" & "Ik hou van je" hetzelfde?-(Feiten & Tips) - All The Differences

Dus eigenlijk hangt het af van wat er daarna komt. Dat kan niet makkelijk zijn!

Volgens het Cambridge English dictionary betekent "located" "op een bepaalde plaats zijn". We gebruiken meestal "in" als we iets binnen de grenzen willen beschrijven. Terwijl we ook "bij" gebruiken als een plaats beschrijven zonder er noodzakelijkerwijs door omsloten te worden.

Soms is het duidelijk. Als de locatie zich ergens in bevindt, gebruiken we "in". Bijvoorbeeld, mijn huis is... gelegen in Californië. Je zou ook kunnen zeggen, "De Mona Lisa bevindt zich in Parijs."

Terwijl "gelegen in" een plaats in het algemeen of op een belangrijker niveau beschrijft. Laten we een voorbeeld nemen: Mijn huis ligt in sector vijf. Tegelijkertijd, Ik ben gevestigd in India.

Bovendien, "Gelegen op" wordt gewoonlijk gebruikt om een exacte locatie te beschrijven. Het wordt niet zo vaak gebruikt omdat het gebruik van "in" ons op de een of andere manier meer aanspreekt. Het woord "at" kan ook worden gebruikt als je het over een bepaald tijdstip wilt hebben.

Als we hetzelfde voorbeeld gebruiken, zou je zeggen, "Het ligt aan de westkant van Californië." En de andere zou zijn "Het museum ligt in het centrum van Parijs."

Dus als je het hebt over iets op grotere schaal of in het algemeen (zoals India, een land), gebruik je de uitdrukking "gevestigd in", maar als je het hebt over iets specifieks (zoals sector 5, een adres), gebruik je de uitdrukking "gevestigd in".

Het is gewoon een kwestie van in het geheugen prenten en dan elk gebruiken in de juiste situaties.

Wat is juist, "Located at" of "Located in"?

Beide zijn correct! Een van beide zou verkeerd zijn als je het in de verkeerde situatie gebruikt.

Ik zal je een tip geven over hoe de twee zinnen in verschillende contexten worden gebruikt.

 • Het vermiste meisje werd gevonden in het bos.
 • Het vermiste meisje werd gevonden bij de winkel op de hoek.

Je gebruikt het voorzetsel "in" met volumes. Bijvoorbeeld, als we het hebben over een land of een plaats of ding. Aan de andere kant, "Gelegen op" wordt niet gebruikt als een gebruikelijke uitdrukking.

Je gebruikt het werkwoord "lokaliseren" met vaste dingen, en het voorzetsel "at" wordt eigenlijk alleen gebruikt voor tijdelijke dingen.

U kunt de kaart gebruiken om uw land te vinden.

Wat is het verschil tussen "In" en "Bij"?

Zoals gezegd wordt "in" gebruikt voor een locatie, terwijl "bij" wordt gebruikt als het gaat om de bovenkant, de onderkant of het einde van iets.

Gezien het voorbeeld hierboven heb je het misschien al begrepen. Maar als je nog steeds op zoek bent naar meer aanwijzingen, zijn hier een paar plaatsen waar je "In" kunt gebruiken:

 • In een klein voertuig
 • In een ruimte
 • In het water
 • In de stad

Aan de andere kant zou je "at" kunnen gebruiken in de volgende situaties:

 • Op een specifiek adres
 • Op een algemene locatie
 • Op een punt.

Dus eigenlijk wordt het voorzetsel "in" gebruikt om aan te geven waar iemand zich op een bepaald moment bevindt. Je kunt dit voorzetsel ook gebruiken bij ideeën die vanuit jezelf ontstaan.

Bijvoorbeeld, de ramp vond plaats in je geest of je had kunnen weten eigen in je hoofd. Nu ik erover nadenk, je geest is ook een vorm van ruimte!

Overwegende dat het voorzetsel "bij" wordt gebruikt om nabijheid of nabijheid aan te geven. Deze stelling impliceert de nabijheid van iets. Echter, het brengt niet altijd het idee over van goed binnen zoals het voorzetsel "in" doet.

Het vonnis "Hij was in de winkel bij het busstation... " brengt de betekenis niet goed over binnen, maar het impliceert alleen het idee dat de winkel in de buurt van de bushalte was. Maar het zou kunnen werken met "Hij had het in zijn achterhoofd kunnen weten."

Het hoofdidee van het gebruik van deze twee voorzetsels is om beschrijven het zelfstandig naamwoord in de locatieve naamval. Je zou bijvoorbeeld ook kunnen zeggen dat "in" verwijst naar een container waarin het ding zich bevindt, terwijl "op" verwijst naar de plaats waar het ding zich bevindt.

Ben je "op school" of "op school"?

Beide zijn correct op basis van de context waarin ze worden gebruikt... In sommige gevallen en situaties kunnen zij echter een andere betekenis hebben.

"Op school" betekent dat je er momenteel studeert en ingeschreven staat als student. Dus eigenlijk is de zin "Ik zit op school" betekent "Ik ben een student." Terwijl "Op school" meestal verwijst naar je geografische locatie.

Het is essentieel om in gedachten te houden dat elk voorzetsel een idee uitdrukt. Bijvoorbeeld, het voorzetsel "op" geeft het idee van een specifieke locatie.

Het voorzetsel "in" drukt echter het idee uit dat men zich in een instelling bevindt. Daarom hebben school en in school twee heel verschillende betekenissen en worden ze in andere contexten gebruikt.

Waar gebruiken we "bij" in een zin?

Bekijk deze tabel met voorbeelden om te verduidelijken hoe "at" wordt gebruikt:

Actie Voorbeeld
Specifiek adres U kunt ons bezoeken op 201 Washington Street.
Algemene locatie Ik zie je op het werk.
Kruispunt De trein stopt bij Washington street en Dickson street.
Op een bepaald punt Laten we afspreken bij de bushalte bij de coffeeshop.
Bodem van iets Mijn tas ligt op de bodem van de doos.

Op meer tips!

De Engelse taal kent vele spannende regels. Weten wanneer en hoe je voorzetsels op de juiste manier gebruikt voor tijd en plaats is er slechts één van.

"Waar bevindt u zich" vs. "Waar bent u op"?

"Waar bent u gevestigd" wordt gewoonlijk gebruikt om te vragen naar de locatie van een bedrijf of een organisatie. Het wordt ook gebruikt om iemand te vragen waar hij of zij zich bevindt.

Aan de andere kant, " Waar ben je? " of zelfs gewoon " Waar ben je? " is de gebruikelijke manier om iemand te vragen naar zijn huidige locatie.

Wanneer iemand vraagt "waar ben je", wordt dat meestal gevolgd door het voorzetsel "op". Dat komt omdat het voorzetsel de dingen algemeen houdt. Het stelt de persoon in staat om uit te zoeken waar hij zich bevindt zonder zich zorgen te maken over de exacte plaats of locatie.

Sommigen menen dat het aan de persoon is of hij "at" in de zin wil houden of niet. De meeste moedertaalsprekers hebben de neiging het weg te laten omdat de persoon de vraag al begrepen heeft omdat het algemeen genoeg is.

Zie ook: Wat is het verschil tussen een mossel en een mossel? Zijn ze allebei eetbaar? (Zoek het uit) - Alle Verschillen

Dus eigenlijk vraag je niet naar iemands exacte locatie, maar alleen naar hun algemene verblijfplaats. Je vrienden of ouders kunnen je deze vraag stellen als ze zich afvragen waar je bent geweest of waar je misschien heen bent gegaan.

Bovendien kunnen hulpdiensten u een dergelijke vraag stellen als u hen hebt gebeld omdat u verdwaald bent. De situaties kunnen verschillen, maar de bedoeling van de vraag is altijd om je te vinden.

Daarom beweren zij dat zelfs als je een van de twee uitdrukkingen gebruikt, ze uiteindelijk allebei naar hetzelfde verwijzen.

Ik hoop dat je de informatie noteert!

Wat is het verschil tussen "Located at" en "Situated in"?

Zoals we weten, "op" wordt gebruikt in een specifieke betekenis terwijl "in" wordt gebruikt als een meer algemene optie. Evenzo is "gelegen op" duidelijk, terwijl "gelegen in" niet specifiek is.

Laten we eens kijken naar deze voorbeelden die kunnen helpen:

 • De positie van de telescoop stond op 90° oost.
 • Zijn kantoor bevond zich in de stad.

De eerste zin is op een meer specifieke toon geschreven, terwijl de laatste meer algemeen is geschreven.

Meestal ligt het verschil tussen de woorden located en situated. Gelegen op wordt meestal gebruikt om aan te geven waar je iets of iemand kunt vinden. Overwegende dat gelegen wordt vaak gebruikt om de lokale omgeving te beschrijven.

Als je nog steeds niet weet hoe de voorzetsels worden gebruikt, kun je deze video bekijken.

Als u ook in de war bent met "op", dan heeft deze video een voorbeeld.

Laatste gedachten

Het verschil tussen "gelegen in" en "gelegen op" is dus de voorzetsels om de hoofdvraag te beantwoorden. Deze voorzetsels kunnen de context van de zin en de betekenis ervan volledig veranderen.

De zin " gelegen op" beschrijft een meer algemene situatie of plaats. Tegelijkertijd verwijst de term gevonden hoofdzakelijk naar iets of een specifieke plaats.

"Gelegen in" kan u vertellen over het land, het gebied of de staat waar iets of iemand zich bevindt. Het kan u echter niet het exacte adres geven. Gelegen op vertellen meestal waar iets in het algemeen is.

Ik hoop dat de voorbeelden in dit artikel helpen om de verschillen tussen de twee zinnen te verduidelijken!

 • OP DE MARKT VS. OP DE MARKT (VERSCHILLEN)
 • WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN NIET DOEN EN NIET DOEN?
 • TENMINSTE OF ATLEAST? (HET ENE IS GRAMMATICAAL FOUT)

Klik hier voor een webverhaal dat onderscheid maakt tussen Located in en Located at.

Mary Davis

Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.