X-Men vs Avengers (Quicksilver editie) - All The Differences

 X-Men vs Avengers (Quicksilver editie) - All The Differences

Mary Davis

In het Marvel-universum zijn er twee personages met de naam Quicksilver. Avengers Quicksilver en X-Men Quicksilver zijn beide supersnelle mutanten met een gecompliceerde geschiedenis.

De X-Men zijn een team van gemuteerde superhelden die geboren zijn met speciale gaven en hun krachten gebruiken om de wereld te beschermen tegen het kwaad. De Avengers zijn een team van superhelden die hun unieke krachten en vaardigheden gebruiken om hun vijanden te verslaan en de planeet te beschermen.

Quicksilver is een personage van zowel de X-Men als de Avengers, maar er zijn enkele verschillen tussen de twee Quicksilvers.

In dit artikel vergelijken en contrasteren we de twee personages om ze goed te onderscheiden. We zullen ook proberen de volgende vragen te beantwoorden:

 • Wie zijn de X-Men?
 • Wie zijn de Avengers?
 • Wie is Quicksilver?
 • Wat zijn enkele verschillen tussen de X-Men en Avenger versies van Quicksilver?

Wie zijn de X-Men?

Ze zijn een van de meest iconische superheldenteams in alle strips, en hun avonturen boeien lezers al generaties lang. Dus wie zijn de X-Men? Ze zijn een team van superhelden die hun krachten gebruiken om voor het goede te vechten. Ze zijn mutanten die geboren zijn met speciale vaardigheden, en ze gebruiken hun krachten om de wereld te beschermen tegen het kwaad.

Zie ook: "Tot ziens" VS "Tot later": Een vergelijking - Alle verschillen

De X-Men werden in 1963 gecreëerd door Stan Lee en Jack Kirby. Ze waren oorspronkelijk bedoeld als een team van mutanten die door de hele wereld werden gehaat en gevreesd. Dit was een heel andere kijk op de dynamiek van het superheldenteam, en het sloeg al snel aan bij de lezers.

In de loop der jaren hebben de X-Men vele veranderingen in de line-up meegemaakt en een grote verscheidenheid aan avonturen beleefd. Ze vochten tegen schurken als Magneto en hebben de wereld ontelbare keren gered.

De X-Men

Enkele van de meest populaire X-Men karakters zijn Wolverine, Cyclops, Jean Grey, Storm en Rogue. Het team is door de jaren heen ook te zien geweest in verschillende films, TV shows en video games.

De X-men films zijn enkele van de beste superheldenfilms die er zijn. Ze zitten boordevol actie, zitten vol interessante personages en hebben een geweldige boodschap over acceptatie en tolerantie. Als je op zoek bent naar een geweldige superheldenfilm om te kijken, kun je niet fout gaan met de X-men films. Hier zijn onze keuzes voor de beste X-men films:

 1. X-men: First Class
 2. X-men: Days of Future Past
 3. X-men: Apocalypse
 4. X-Men: Logan

Enkele belangrijke leden van de X-Men zijn:

Karakter Echte naam Ingevoegd
Professor X Charles Francis Xavier De X-Men #1
Cycloop Scott Summers De X-Men #43
Iceman Robert Louis Drake De X-Men #46
Beest Henry Philip McCoy De X-Men #53
Engel / Aartsengel Warren Kenneth Worthington III De X-Men #56
Marvel Girl Jean Elaine Grey De X-Men #1

Oorspronkelijke leden van de X-Men

Wie zijn de Avengers?

De Avengers zijn een team van superhelden die samenkomen om de wereld te redden van het kwaad. Het team bestaat uit Iron Man, Thor, Captain America, Hulk, Black Widow en Hawkeye. Samen gebruiken ze hun unieke krachten en vaardigheden om hun vijanden te verslaan en de planeet te beschermen.

De Avengers werden voor het eerst bijeengebracht in 2012 toen ze de schurk Loki versloegen. Sindsdien hebben ze het tegen vele andere schurken opgenomen, waaronder Ultron en Thanos. Ze hebben ook verschillende gevechten tegen machtige vijanden gewonnen, zoals de Slag om New York en de Slag om Sokovia.

De Avengers is een van de populairste superheldenteams ter wereld, en miljoenen mensen hebben genoten van hun avonturen.

Avengers...Assembleer!

De Avengers zijn een team van superhelden die voor het eerst verschenen in een stripboek uit 1963, uitgegeven door Marvel Comics.

Het team werd gecreëerd door schrijver-redacteur Stan Lee en tekenaar/co-plotter Jack Kirby, en ze verschenen voor het eerst in The Avengers #1 (september 1963). The Avengers worden algemeen beschouwd als een van de meest succesvolle superheldenteams ooit.

De Avengers zijn een team van superhelden die de wereld redden van schurken. Ze kwamen voor het eerst samen in de film Avengers Assemble uit 2012 en zijn sindsdien verschenen in verschillende andere films, waaronder Avengers: Age of Ultron, Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame.

Dus welke van de Avengers-films is de beste? Dat is een moeilijke vraag om te beantwoorden, want alle films in de franchise zijn behoorlijk goed. Maar als we het moeten beperken tot slechts één, zou onze keuze Avengers: Infinity War zijn. Deze film zit boordevol actie, humor en hart, en bevat enkele van de beste prestaties van de Avengers-cast.

De Avengers zijn eigendom van een aantal verschillende studio's, waaronder Marvel, ABC en Universal. Dit betekent dat de Avengers in verschillende films en televisieshows kunnen verschijnen, zolang de betrokken studio's tot een overeenkomst kunnen komen.

Enkele van de originele Avengers leden zijn:

Karakter Echte naam
Iron Man Anthony Edward Stark
Thor Thor Odinson
Wesp Janet Van Dyne
Ant-Man Dr. Henry Jonathan Pym
Hulk Dr. Robert Bruce Banner

Enkele van de oorspronkelijke leden van de Avengers (toegetreden in Avengers #1)

Wie is Quicksilver?

Quicksilver is een personage dat voorkomt in de X-Men strips en films. Hij is een mutant met het vermogen om zich met bovenmenselijke snelheid te verplaatsen. Hij is ook de zoon van Magneto, een van de grootste vijanden van de X-Men.

Quicksilver is door de jaren heen zowel een held als een schurk geweest, maar hij is vooral bekend als lid van de Avengers. Hij is ook lid geweest van de X-Men en de Brotherhood of Mutants. Dus wie is Quicksilver? Hij is een gecompliceerd personage met een lange geschiedenis.

Quicksilver verscheen voor het eerst in The Avengers #4 in 1964 en is sindsdien lid van het team. Quicksilver is ook een van de oprichters van de supergroep The Avengers en heeft deel uitgemaakt van veel van hun beroemdste missies.

De twee Quicksilvers

Het lijdt geen twijfel dat Quicksilver een populair personage is. Hij bestaat al tientallen jaren en is verschenen in talloze stripboeken, films en tv-shows. Hij is ook een van de krachtigste leden van de Avengers, wat zijn aantrekkingskracht alleen maar vergroot.

Ondanks zijn populariteit is Quicksilver geen bekend personage buiten de stripwereld. Daar kwam echter snel verandering in na de release van Avengers: Age of Ultron.

Het is belangrijk om te begrijpen waarom het moeilijk is om te zeggen of Quicksilver echt een populair personage is. Hij heeft niet dezelfde naamsbekendheid als andere Avengers zoals Iron Man of Captain America, en hij wordt vaak overschaduwd door zijn zus, de Scarlet Witch. Toch valt niet te ontkennen dat Quicksilver een fanfavoriet is, en hij zal zeker nog jaren populair blijven.

Verschil tussen X-Men en Avengers

We weten allemaal dat er twee Quicksilvers zijn in het Marvel Universum. De ene maakt deel uit van de Avengers, terwijl de andere deel uitmaakt van de X-Men. Maar wat is het verschil tussen de twee?

Om te beginnen zijn hun krachten een beetje anders. Quicksilver in de Avengers heeft de kracht van supersnelheid, terwijl Quicksilver in de X-Men de kracht heeft om metaal te beheersen. Bovendien is hun achtergrondverhaal heel anders. Quicksilver in de Avengers is de zoon van Scarlet Witch en Vision, terwijl Quicksilver in de X-Men de zoon is van Magneto.

Maar het grootste verschil tussen de twee Quicksilvers is hun houding. Quicksilver in de Avengers is over het algemeen lichtvoetiger en vrolijker, terwijl Quicksilver in de X-Men meer broeierig en serieus is, een donkerder contrast.

De Quicksilver in Marvel is Pietro Maximoff, terwijl Quicksilver in de X-Men de vader van Pietro Maximoff is, Erik Lehnsherr. Pietro Maximoff is ook bekend als Peter Maximoff in de X-Men films. Een ander groot verschil is dat Quicksilver in Marvel een Avenger is, terwijl Quicksilver in de X-Men lid is van de Brotherhood of Evil Mutants.

Quicksilver in Marvel wordt aangedreven door de Terrigen Mist, terwijl Quicksilver in de X-Men wordt aangedreven door de mutagene eigenschappen van het M'Kraan Kristal.

U kunt meer te weten komen over de verschillen tussen de twee via de volgende video:

Quicksilver vs Quicksilver

Is X-Men Quicksilver sneller dan MCU Quicksilver?

Dit debat woedt al jaren, en het lijkt erop dat er geen duidelijk antwoord is. Beide Quicksilvers zijn ongelooflijk snel en hebben momenten waarop ze de snelste persoon ter wereld lijken te zijn. Maar als je hun prestaties naast elkaar legt, is het duidelijk dat de MCU Quicksilver de snelste van de twee is.

De X-Men Quicksilver heeft een aantal indrukwekkende prestaties, maar hij heeft nooit de MCU Quicksilver kunnen bijhouden. De MCU Quicksilver heeft zelfs de X-Men Quicksilver meerdere malen ingehaald. Dus terwijl de X-Men Quicksilver snel is, is de MCU Quicksilver sneller.

Waarom zijn er 2 Quicksilvers?

Er zijn eigenlijk twee verschillende personages die de naam Quicksilver dragen. De eerste Quicksilver werd gecreëerd door Stan Lee en Jack Kirby en verscheen voor het eerst in 1964. De tweede Quicksilver werd gecreëerd door Joss Whedon en verscheen voor het eerst in 2014. Beide personages hebben supersnelheid en kunnen zich ongelooflijk snel verplaatsen.

Waarom zijn er dan twee Quicksilvers? Nou, dat heeft alles te maken met auteursrecht. De originele Quicksilver is een Marvel Comics personage, terwijl de tweede Quicksilver deel uitmaakt van de X-Men franchise, die eigendom is van 20th Century Fox.

Zie ook: Juni Kreeft VS Juli Kreeft (Dierenriemtekens) - Alle verschillen

Hierdoor kan elk bedrijf het personage gebruiken zonder inbreuk te maken op het auteursrecht van de ander. Dus daar heb je het! Twee verschillende Quicksilvers voor twee verschillende bedrijven.

Waarom heeft Marvel de acteur voor Quicksilver veranderd?

Als je een fan bent van de Marvel films, dan heb je misschien gemerkt dat een andere acteur het personage van Quicksilver speelde in Avengers: Age of Ultron dan in X-Men: Days of Future Past. Sommige fans hebben zich misschien afgevraagd waarom deze verandering is gemaakt, en het antwoord is vrij eenvoudig.

Marvel Studios en 20th Century Fox, die beide de rechten hebben op het personage Quicksilver, kwamen overeen het personage te delen om juridische complicaties te vermijden. Dit betekende echter dat elke studio niet dezelfde acteur kon gebruiken voor het personage.

Daarom koos Marvel voor Aaron Taylor-Johnson in Avengers: Age of Ultron, terwijl Fox Evan Peters castte in X-Men: Days of Future Past. Dat is dus de reden waarom twee verschillende acteurs Quicksilver spelen.

Conclusie

 • De X-Men werden in 1963 gecreëerd door Stan Lee en Jack Kirby. Ze waren oorspronkelijk bedoeld als een team mutanten dat gehaat en gevreesd werd door de wereld. Dit was een andere kijk op de dynamiek van het superheldenteam, die snel aansloeg bij de lezers.
 • De Avengers zijn bedacht door schrijver-redacteur Stan Lee en tekenaar/co-plotter Jack Kirby, en ze verschenen voor het eerst in The Avengers #1 (september 1963). Ze worden algemeen beschouwd als een van de meest succesvolle superheldenteams ooit. Ze zijn door de jaren heen in verschillende media te zien geweest, waaronder verschillende geanimeerde tv-shows, live-action films en videospelletjes.
 • De eerste Quicksilver werd gecreëerd door Stan Lee en Jack Kirby en verscheen voor het eerst in 1964. De tweede Quicksilver werd gecreëerd door Joss Whedon en verscheen voor het eerst in 2014. Beide personages hebben supersnelheid en kunnen zich razendsnel verplaatsen.
 • Quicksilver in de Avengers heeft de kracht van supersnelheid, terwijl Quicksilver in de X-Men de kracht heeft om metaal te beheersen. Hun achtergrondverhalen zijn heel verschillend.
 • Quicksilver in de Avengers is de zoon van Scarlet Witch en Vision, terwijl Quicksilver in de X-Men de zoon is van Magneto. Bovendien is Quicksilver in de Avengers over het algemeen luchtiger en vrolijker, terwijl Quicksilver in de X-Men meer piekerend en serieus is, een donkerder contrast.

Verwante artikelen

  Mary Davis

  Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.