Wat is het belangrijkste verschil tussen volgorde en chronologische volgorde (uitgelegd) - Alle Verschillen

 Wat is het belangrijkste verschil tussen volgorde en chronologische volgorde (uitgelegd) - Alle Verschillen

Mary Davis

Mensen leven in de wereld die ze gemaakt hebben en ze kunnen hun leven vormgeven op basis van hun voorkeuren. Al deze gebruikers hebben een bepaalde identiteit waardoor ze herkend worden in de nepwereld. Hun in-game id is waar alle tekenen van vooruitgang worden opgeslagen, en de volgende keer dat ze inloggen kunnen ze verder gaan waar ze gebleven waren.

Met deze id kunnen de ontwikkelaars elke gebruiker bijhouden en controleren om te voorkomen dat de wet wordt overtreden. Deze gegevens zijn zeer waardevol en worden in vele kopieën opgeslagen voor het geval de hoofdservers worden aangevallen door hackers.

De gegevens moeten worden opgeslagen in volgorde van de eerste persoon die inlogde op het spel tot de laatste log. Er kunnen een miljoen gebruikers tussen zitten, en als de gegevens niet in een bepaalde volgorde zijn gerangschikt, is het onmogelijk om de specifieke persoon te vinden. Je kunt gewoon de kolommen en rijen volgen om de exacte locatie te vinden.

Chronologische volgorde is de volgorde van dingen volgens de tijd, terwijl een reeks wordt gedefinieerd als een bepaalde volgorde van gebeurtenissen of stappen in een proces.

Als de gegevens niet op volgorde staan, of het nu in oplopende of aflopende volgorde is, zou het een heel gedoe zijn om één persoon of het dossier van één persoon terug te vinden. Deze volgorde wordt in elk aspect van het leven toegepast, en of het nu gaat om juridische documentatie of gewoon wat kantoorspullen, archiveren is het allerbelangrijkste.

Laten we een inzicht krijgen om meer details te vinden!

In volgorde gerangschikte gegevens

Van gegevens die in een reeks zijn gerangschikt, wordt gezegd dat ze in de volgorde van het alfabet zijn gerangschikt.

Deze reeksen worden normaal gezien in scholen gezien in termen van het aantal kinderen. Er is geen verband met de datum van toetreding; waar het om gaat is wiens naam met A begint en wiens naam met Z begint, de kinderen worden dan gesorteerd volgens hun naam.

In de opeenvolgende gegevens, zijn alle dingen goed gedefinieerd in volgorde. Of het nu gaat om een object, getallen of woorden, het maakt niet uit. Opeenvolgende volgorde is de meest gebruikte volgorde tegenwoordig. Mensen vinden het moeilijk om een grote hoeveelheid gegevens te ordenen volgens de aansluitingsdatum.

De meeste scholen en proeven van bekwaamheid nemen gewoon de naam van de leerlingen en plaatsen ze in alfabetische volgorde.

Als je je schoolgegevens chronologisch rangschikt en je noteert alle data, dan is het nutteloos omdat het op het moment van aanwezigheid totaal irrelevant zou zijn, en de leraar zou het over moeten doen, wat nutteloos zou zijn.

Opeenvolgende volgorde

Chronologische volgorde: ook bekend als kroniek

Het type gegevensverzameling, dat in chronologische volgorde is gerangschikt, is allemaal gebaseerd op de data.

In de chronologische gegevensverzameling is het belangrijkste de datum waarop de werknemer in dienst is getreden en de datum waarop hij met pensioen gaat.

Iemand die bijvoorbeeld de olie van zijn auto laat verversen, noteert de huidige kilometerstand en de datum van de olieverversing, en na vijf tot zes maanden komt de eigenaar opnieuw. Hij berekent de tijd met de data die hij heeft opgeschreven en die hem van pas komen.

Als hij alleen de naam van de olie had opgeschreven, vulde hij zijn motor met alleen de naam van de winkel waar hij een olieverversing kreeg of de naam van de monteur, die informatie zou voor hem nutteloos zijn.

Bijna elke juridische documentatie wordt in chronologische volgorde gedaan, zoals belastingen en verzekeringen. Hieruit kunnen ze de laatste financiële gegevens van de persoon volgen en bijhouden.

Als de juridische documentatie achter elkaar wordt gedaan en er geen belang wordt gehecht aan de data, dan zouden de belastinginbrekers en witwassers op hun hoogtepunt zijn.

Chronologische volgorde vs. opeenvolging

Kenmerken Chronologische volgorde Volgorde
Gegevensreeks Bij de chronologische gegevensverzameling worden de gegevens eerder in cijfers weergegeven, omdat de coördinaten gemakkelijk kunnen worden gelokaliseerd en gevolgd.

De chronologische gegevens registreren de data en dit type gegevens is te vinden in kalenders.

Datum en tijd registreren een specifiek tijdstip dat van jaar tot seconde nauwkeurig kan zijn.

Bij het sequentiële gegevenstype wordt meer aandacht besteed aan de naam en de alfabetische volgorde dan aan de datum.

In sequentiegegevens, volgens data mining, zijn de datapunten afhankelijk van de andere punten in dezelfde dataset.

Een kwestie van tijd. Het tijdstip is een belangrijk gegeven in een chronologische gegevensverzameling, omdat het het enige is dat uw gegevens kan traceren.

De volgorde is eenvoudig in chronologische gegevens: de oudste is eerst aan de beurt.

Degene die als eerste is binnengekomen, blijft als eerste staan, en er kan geen ander op komen totdat hij vertrekt.

Het tijdstip is irrelevant in de volgorde, want de naam van de persoon is het spoor dat je hebt.

De indeling is gebaseerd op de namen en de alfabetische volgorde.

Dat betekent niet wie het eerst komt, het eerst maalt; als u de eerste bent die tot uw partij wordt toegelaten, betekent dat niet dat u het eerste rolnummer krijgt dat toebehoort aan de persoon wiens naam met A begint.

Gebruik De chronologische gegevens vragen veel aandacht omdat je dan ook de data moet bijwerken, maar het is de meest veilige vorm van gegevens omdat je alle data hebt zodat niemand je gemakkelijk kan verraden.

Chronologische gegevens worden meestal gebruikt in juridische documentatie, omdat het risico op verraad groter is, en in elke vorm van financiële handel.

Deze methode is populair en wordt vooral gebruikt bij banken, omdat die grootboeken moeten bijhouden waarvoor de datum na het bedrag het enige belangrijke is.

Een sequentie is een type gegevens dat niet veel aandacht vereist, omdat de gegevens er niet erg cruciaal in zijn, en meestal worden er niet zo belangrijke gegevens in opgeslagen.

Het idee is gewoon dat je de namen of gegevens in alfabetische volgorde moet rangschikken.

Meestal is dit type gegevensreeks populair bij scholen en sommige kleine bedrijven zoals kleine theaters enz.

Omdat ze zich geen zorgen hoeven te maken over de data, en het risico van verraad niet zo groot is.

Chronologische versus sequentiële volgorde Chronologische volgorde

Chronologische en sequentiële volgorde

Wel, er zijn blijkbaar geen verschillen, maar het ene grote verschil is genoeg om de chronologische volgorde te onderscheiden.

De chronologische database heeft als belangrijkste dat zij gegevens verzamelen in de vorm van hun data. Ontbreekt de datum in de gegevens, dan moeten die gegevens speciaal worden behandeld, wat tijdrovend is.

De sequentiële database heeft geen van die problemen, zij heeft alleen de namen nodig en rangschikt ze dan in alfabetische volgorde. Zijn de namen niet in alfabetische volgorde gerangschikt, dan kan het een beetje lastig zijn, maar niet zo tijdrovend.

Zie mijn andere post voor het verschil tussen "in die tijd" en "op dat moment".

In het moderne en professionele leven is de chronologische volgorde het meest populair, omdat veel financiële transacties in enkele seconden plaatsvinden. Wordt deze transactietijd niet geregistreerd, dan is het risico van verraad of terugbetaling in volle gang.

Dat is de reden waarom iedereen zijn database in chronologische volgorde wil hebben. Mensen worden goed betaald om de gegevens in chronologische volgorde te zetten.

Laten we het verschil zoeken tussen chronologische volgorde en opeenvolging .

Conclusie

  • De kern van ons onderzoek vertelt ons dat chronologische volgorde nuttig is in een groot bedrijf of gewoon erg betrouwbaar is bij het vastleggen van transacties.
  • Sequentiële volgorde is echter niet erg relevant voor grote bedrijven en is geschikt voor kleine lijsten, omdat alleen alfabetische volgorde vereist is.
  • Het beste idee van het verschil tussen beide volgordes krijg je wanneer je een grote dataset hebt, en je moet zorgen voor transacties. Banken gebruiken alleen chronologische volgorde in elk aspect van hun handelen.
  • Sequentiële volgorde is succesvol in scholen omdat je alleen moet letten op de namen van de leerlingen die op dat moment in je klas zitten, en de data waarop ze zijn toegelaten zijn daarbij irrelevant.

    Mary Davis

    Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.