Wat is het verschil tussen moeders & moeders? - All The Differences

 Wat is het verschil tussen moeders & moeders? - All The Differences

Mary Davis

Het grote verschil tussen "Moeders" en "Moeders" is dat de eerste (moeders) wordt gebruikt als meervoud, waarbij het gaat om meerdere moeders, en dat de tweede (moeders) betrekking heeft op een voorwerp en aangeeft dat de persoon in het bezit is van dat bepaalde ding.

"Ik ben een metgezel van je moeder." Of "Ik ben de metgezel van je moeder." "Moeder's" is bezittelijk (niet meervoud - dat zou blijken uit de "s" zonder leestekens ervoor), dus het heeft een apostrof nodig om aan te geven WAT moeder heeft.

"Moeders" wordt alleen gebruikt als meervoudsstructuur; als je het hebt over minstens twee moeders (bijvoorbeeld: "Er waren een paar moeders bijeen op de bijeenkomst.").

"Moeder's" wordt gebruikt om het bezit van iets aan te geven of als samentrekking. Je kunt het bijvoorbeeld zo gebruiken:

1) Om bezit aan te geven of iets dat van je moeder is (bijv. "Dit is de portemonnee van mijn moeder" gebruikt een apostrof om bezit aan te geven... De portemonnee is van mijn moeder).

2) Mother's kan ook als samentrekking worden gebruikt, in plaats van "mother is" (bijv. "Mother's going to the play with me" betekent "Mother is going to the play with me").

Lees verder voor meer informatie.

Wat is correcter: moederdag of moederdag?

"Moederdag" is niet de juiste keuze. We moeten een bezittelijke vorm van moeder gebruiken omdat de dag aan haar toebehoort, daarom is "Moederdag" correcter.

Het hangt echter van de situatie en het gebruik van het woord af of de betekenis van de uitdrukking gericht is op één moeder of op meer dan één moeder.

Wanneer men een moeder begroet, gebruikt men "Gelukkige Moederdag".

Waarom staat er een apostrof in mother's?

De apostrof is aanwezig in termen als "Moederdag" om bezit aan te geven. De dag behoort toe aan moeder, daarom is het "Moederdag". Als de apostrof echter achter de "s" zou staan, zoals in "Moederdag", zou het nog steeds bezit aangeven, maar dan aan de meervoudsvorm "Moeder".

De algemene regels voor het plaatsen van een apostrof zijn:

Belangrijke regel

De apostrof staat voor de "s" voor één eigenaar, maar na de "s" voor meerdere eigenaren.

 • The dog's dinner (de eigenaar van het diner is een hond)
 • De diners van de hond (de eigenaar van de diners is een hond)
 • Het diner van de honden (er zijn meerdere eigenaren van het diner)
 • De diners van de honden (de eigenaar van de diners is meer dan één hond)

Ook al lijkt deze regel eenvoudig, hij kan problemen opleveren. Het kan onduidelijk zijn of de "eigenaar" enkelvoud of meervoud is. Dit komt het meest voor bij de volgende termen:

 • Vaderdag/Vaderdag
 • Moederdag/Moederdag
 • Vergadering van managers/leidinggevenden
 • Veteranen/Veteranendag
 • Vergadering van de directeur.

VOORBEELDEN:

 • Moederdag of Moederdag

Moederdag is een officiële naam van een feestdag. Het is aan alle gezinnen om hun moeder te vieren. Natuurlijk zou het grammaticaal gezien Moederdag kunnen zijn (dat wil zeggen een dag om elke moeder in de wereld te vieren). Moederdag is echter de versie die in de Amerikaanse vakantiewetgeving wordt gebruikt en wordt als precedent gebruikt.

 • Vaderdag of Vaderdag

Hetzelfde als hierboven. De term Vaderdag werd in 1913 door het Amerikaanse Congres gebruikt bij het instellen van die dag als feestdag. Dat is voorlopig het precedent.

 • Veteranendag, Veteranendag of Veteranendag

Veterans Day (zonder bezittelijke apostrofs) is de officiële naam voor de feestdag. Sommigen beweren dat dit een dag voor Veteranen is, in plaats van een dag die aan de Veteranen zou toebehoren. Daarom wordt de bezittelijke apostrof verwijderd. Toch is de officiële naam Veterans Day.

 • Manager's Meeting of Managers' Meeting

Voor termen als manager/manager-vergaderingen hangt de plaatsing van apostrofs af van het feit of de vergadering voor één manager of voor meerdere managers is. bijvoorbeeld:

- Manager's Meeting = Vergadering gehouden door of namens één manager (het kan echter ook een vergadering zijn onder leiding van één algemeen manager).

- Managersvergadering = vergadering van meerdere managers (dit kan een vergadering voor alle managers zijn).

 • Vergadering van de algemeen directeur of vergadering van de algemeen directeuren

Zoals hierboven, hangt de plaats van de apostrof af van het feit of de vergadering voor meer dan één leider is. Bijv:

- CEO's Meeting = Vergadering bijeengeroepen door de CEO (dit kan een éénpersoonsvergadering zijn onder voorzitterschap van de CEO).

- Chief Executives' Meeting = een vergadering voor een groot aantal leidinggevenden (dit zou een vergadering voor alle CEO's kunnen zijn).

Wat is het verschil tussen mam en mam?

"Moeders" is de meervoudsvorm van het enkelvoudige zelfstandig naamwoord "moeder". Om van een enkelvoudig zelfstandig naamwoord het meervoud te maken, voegen we gewoonlijk "s" of "es" toe na de woorden. "Mom's" is de bezittelijke vorm van het meervoudsnaamwoord "mom". In de Engelse grammatica wordt de bezittelijke vorm gebruikt om eigendom en relaties tussen mensen en dingen aan te geven.

Om een woord bezittelijk te maken in het meervoud, voegen we gewoonlijk een apostrof (') toe aan het einde van het woord. Bezittelijk meervoud van het zelfstandig naamwoord "moms" wordt "moms'".

"Moms" is het bezittelijk voornaamwoord van het meervoud van het zelfstandig naamwoord "Mom". In de Engelse grammatica worden bezittelijke voornaamwoorden gebruikt om de relatie en het bezit tussen een persoon en een voorwerp aan te geven. Apostrofs (') worden meestal aan het einde van het woord toegevoegd om het bezittelijk meervoud te vormen. Het bezittelijk voornaamwoord van het meervoud van het zelfstandig naamwoord "moms" is "moms'".

Als je niet weet welke term correcter is, moeder of moeder, kijk dan eens naar deze video:

Moet ik Moms' of Moms' of Mom's gebruiken?

Als je het over meer dan één moeder hebt, moet je moeders gebruiken. Het gaat niet over bezittingen of relaties, maar "moeders" is de meervoudsvorm van het woord "moeder". Voorbeeld: Moeders waren uitgenodigd voor het feest.

"Moeders" moet worden gebruikt wanneer het gaat om één of meer moeders en hun eigendom of relatie. Als u echter de enkelvoudige vorm van moeder gebruikt en naar haar bezittingen verwijst, moet u "mama's" gebruiken. Bijvoorbeeld: mama's ontbijt.

Kijk eens naar deze tabel:

Enkelvoudig Mama
Meervoud Moeders
Enkelvoudig bezittelijk Mama's
Bezittelijk meervoud Moeders

5 voorbeelden van het gebruik van Mams in een zin

1. Vergeet niet dat alle moeders de prijsuitreiking bijwonen en foto's maken van hun kinderen.

2. Alle vaders waren uitgenodigd voor de ouderavond, maar de meeste gasten waren moeders en ik denk dat we hen als inzicht in ons onderzoek moeten opnemen.

3. Moeders moeten hun kinderen helpen de maatschappelijke ethiek en morele waarden te leren om als verantwoordelijke burgers op te treden.

4. Ik heb veel moeders uitgenodigd, maar de meesten kwamen niet opdagen en toen hen gevraagd werd, zeiden ze dat ze werkende vrouwen waren en dus druk bezig waren met hun klusjes.

Zie ook: Wat is het verschil tussen een wasbordje en een sixpack? - Alle Verschillen

5. Het dienstmeisje was verantwoordelijk voor het uitdelen van eten aan alle aanwezige moeders, en in plaats daarvan ging ze weg om de kleren te wassen.

5 voorbeelden van het gebruik van 'Mams' in een zin

1. De onvoorwaardelijke bereidheid en liefde van moeders voor hun kinderen lijkt op de onvermijdelijke zonneschijn. Er zijn verschillende boeken beschikbaar in dit genre, die prachtige feiten en voorbeelden bevatten.

2. Haar cadeautjes op moederdag waren schattig en we moeten zeker leren hoe we het cadeau perfect kunnen inpakken.

3. De dame in de witte jurk had onlangs een antiek schilderij over moeders macht verkocht en ze moet er een mooi bedrag voor hebben verdiend.

4. Dit is een prachtig idee om alle uitdagingen van moeders voor hun kinderen onder de aandacht te brengen.

Zie ook: Hoop dat je een goed weekend hebt gehad VS Hoop dat je een goed weekend hebt gehad gebruikt in e-mail (ken het verschil) - Alle verschillen

5. Het respect van moeders moet het grootst zijn voor kinderen, ongeacht hun leeftijd, want respect leert iemand nederig, bescheiden en verantwoordelijk te zijn in de samenleving.

Conclusie

Soms kan Engels verwarrend zijn, met al die meervoudsvormen en bezittelijke vormen kan het best moeilijk zijn om het bij te houden. Maar echt, als je eenmaal begrijpt hoe het allemaal werkt, is het makkelijk.

De term "Moeders" wordt gebruikt om meer dan één moeder aan te duiden. Bijvoorbeeld: Moeders waren vandaag bijeen in het park."

Anderzijds is de term "moeders" een bezittelijke vorm van het enkelvoudige zelfstandig naamwoord moeder. Het dient om het bezit van de moeder aan te geven. Bijvoorbeeld: "Mijn moeders tas ligt thuis."

"Moeders" is ook een bezittelijke vorm, maar in plaats van bezit te tonen aan een enkelvoudig zelfstandig naamwoord, toont het bezit aan de meervoudsvorm "Moeders", vandaar de apostrof.

Als de apostrof voor de "S" staat, geeft dat het bezit van een enkelvoudig zelfstandig naamwoord aan, maar als hij achter de "S" staat, geeft dat het bezit van een meervoudig zelfstandig naamwoord aan.

  Voor de webversie van dit artikel, klik hier.

  Mary Davis

  Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.