Wat is het verschil tussen sneeuwkrab, koningskrab en Dungenesskrab? (Gedetailleerd overzicht) - Alle verschillen

 Wat is het verschil tussen sneeuwkrab, koningskrab en Dungenesskrab? (Gedetailleerd overzicht) - Alle verschillen

Mary Davis

De maand december is het seizoen van de krabben! Het komt niet als een verrassing dat China bovenaan de lijst staat van landen die het meest krabben eten. Het is echter het gewone zeevoedsel dat mensen over de hele wereld graag consumeren vanwege de beschikbaarheid ervan. Als we kijken naar het wereldwijde aanbod van krabben, bedroeg dit 112 duizend metrische ton in het jaar 2017.

Het feit dat er meer dan 4500 soorten van deze zeevruchten zijn, zal je versteld doen staan. Van de 4500 soorten krabben zijn de meest voorkomende sneeuwkrab, Dungeness-krab, koningskrab en koninginnenkrab. Ze variëren op basis van smaak, grootte en textuur.

Dit artikel is bedoeld om onderscheid te maken tussen deze heersende soorten krabben. Dus, blijf lezen, want er ligt veel informatie in het verschiet.

Dungeness Krab

Weet je dat het illegaal is om vrouwelijke Dungeness krabben te vangen in de meeste staten? Laat me je vertellen dat de vrouwelijke krabben kleiner zijn en dat ze brede schorten hebben (een flap aan de witte onderkant van de krab).

Bovendien mag u geen mannelijke krabben vangen tijdens de vervellingsperiode (de periode waarin ze hun schelp smelten). De door het kustbeheer vastgestelde groottebeperking om deze krabben te vangen is ten minste 6¼ inch. Dit is om ervoor te zorgen dat de krabben oud genoeg zijn en dat ze ten minste één keer hebben gepaard.

Laat me je vertellen dat de grootte kan verschillen afhankelijk van het gebied waar je woont. Niettemin heb je een vergunning nodig om op deze krabben te vissen.

Deze krabben hebben relatief kleine poten, maar toch veel vlees omdat de poten breed zijn. Als u op jacht bent naar de meest meatieke krab, is Dungeness de krab die u moet hebben.

Ik zou nooit aanraden om een Dungeness krab met zachte schaal te vangen. De reden is dat ze waterig smaken. Ook zou je het vlees van slechte kwaliteit niet lekker kunnen vinden.

Hoe smaakt Dungeness krab?

Smaak van Dungeness Krab

Dungenesskrab heeft een unieke zoete smaak. Als je sneeuwkrab hebt geproefd, weet je misschien dat die zoet is. Dungenesskrab is echter iets zoeter dan sneeuwkrab.

Prijs

Een Dungeness krab kost je tussen de 40 en 70 dollar.

Koningskrab

Koningskrab heeft grotere poten

Deze krabben zijn zwaarder in gewicht en groter in omvang, zoals de naam aangeeft. De koningskrabben groeien sneller. Interessant is dat deze krabben eenmaal per jaar 50k tot 500k eieren lozen. Dat is veel!

Net als bij Dungeness-krabben kunt u tijdens de vervelling niet vissen op vrouwelijke krabben en mannetjes van elke grootte. Het is essentieel dat u deze richtlijnen volgt om hun voortplanting in stand te houden. De minimale grootte om te oogsten is 6,5 centimeter.

Hoewel ze groter zijn, hebben ze minder vlees dan de Dungeness krabben. Het is een hele klus om dit type krab te openen en schoon te maken.

De reden hiervoor zijn de extra stekels in de schaal. Je kunt deze krabben pakken in twee maanden; november en december. Het is een hele opgave om deze krabben te vangen omdat ze alleen in de winter beschikbaar zijn.

Taste Of King Crab

Het vlees van deze krabben is steviger en de poten zijn groter dan die van sneeuwkrabben. Het heeft een unieke zoete smaak en sappigheid.

Prijs

Deze krabben kosten veel meer dan sneeuwkrabben. Je moet 55 tot 65 dollar uitgeven voor 1 pond.

Zie ook: Wat is het verschil tussen gestoomde en gebakken knoedels? (Onderzocht) - Alle Verschillen

Sneeuwkrab of Koninginnekrab

Sneeuwkrab en koninginnekrab zijn hetzelfde.

De grootte van zowel mannelijke als vrouwelijke sneeuwkrabben verschilt. Net als bij andere krabbensoorten mag je alleen sneeuwkrabben van meer dan 6 centimeter oogsten. Een krab die kleiner is dan deze grootte is illegaal om te vangen. Een sneeuwkrabbenpoot heeft bijna dezelfde hoeveelheid vlees als een Dungeness krabbenpoot. Hij heeft echter minder vlees dan de koningskrab.

Het is gemakkelijker om het vlees uit de schaal te halen omdat deze krabben minder stekels hebben. U ziet deze krabben vaker op markten vanwege hun grote hoeveelheden. Ze zijn minder duur in prijs dan Dungeness krabben. U kunt ze vissen vanaf het voorjaar tot en met de zomer, voornamelijk in de maanden april tot en met oktober en soms wordt er geoogst tot en met november.vooral deze specifieke krab wordt geoogst in de maanden lente/zomer.

Heeft sneeuwkrab een zoete smaak?

Hoewel deze krabben kleiner zijn, hebben ze toch een maritieme smaak.

Om meer te weten te komen over de smaken van deze krabben raad ik aan de volgende video te bekijken.

Smaaktest van krabben

Prijs

Een pond snow crab legs kost u ongeveer 40 dollar, waardoor ze minder prijzig zijn in vergelijking met andere besproken soorten krabben.

Wat is het verschil tussen Snow Crabs en Queen Crabs?

De bruinachtige sneeuwkrab staat ook bekend als de queen crab. Beide titels worden gebruikt voor krabben uit Alaska die een levensduur hebben van 20 jaar. Uit de gegevens van 2021 blijkt dat deze krabben overbevist zijn. Daarom stelt het management elk jaar een vangstlimiet vast.

Sneeuwkrab V. Koningskrab V. Dungenesskrab

Om te zien hoe deze koolhydraten van elkaar verschillen, bekijken we de verschillende kenmerken:

Kenmerken Sneeuwkrab/Koningin Krab Koningskrab Dungeness Krab
Waar de meeste krabben worden gevangen Bristol BayKust van AlaskaBeringzee Noord-Amerika (de Beringzee en de Aleutische eilanden) AlaskaNoord-Californië Washington
Minimale wettelijke grootte 6 inches 6,5 inch 6 ¼ inch
Oogstmaand April tot oktober oktober tot januari Midden november tot december
Shell Gemakkelijk breekbaar Ik heb een hulpmiddel nodig Gemakkelijk breekbaar
Prijs $40-50/lb $60-70/lb $40-70/pb
Het leven 20 jaar. 20-30 jaar 10 jaar.

In de tabel worden sneeuwkrab, Dungeness-krab en koningskrab vergeleken.

Conclusie

Alle soorten krabben verschillen in kleur, vorm, grootte en smaak. De watertemperatuur speelt een belangrijke rol in hoe de krab zal smaken. De reden waarom deze krabben zoet smaken is dat ze in koud water voorkomen.

De vers gevangen krabben zullen anders en uniek smaken dan de bevroren krabben die je op de markt koopt. Om deze versheid te ervaren, moet je een visvergunning halen.

Vanwege de verschillende oogstseizoenen voor verschillende soorten krabben, kunt u bijna het hele jaar door van deze delicatesse genieten door verschillende soorten te consumeren op basis van hun specifieke oogstseizoen. En als er geen verse krab beschikbaar is, kunt u altijd gaan voor de opgeslagen krab.

Als het gaat om het schoonmaken van krabben, is het schoonmaken van een koningskrab moeilijker dan je denkt vanwege al het stekelige spul. Maar naar mijn mening zijn alle zeevruchten een beetje lastig schoon te maken. De hemelse smaak maakt echter alle schoonmaakinspanningen goed. En als je eenmaal een voorliefde voor krabben hebt ontwikkeld, is het te moeilijk om dat weer terug te draaien.

Zie ook: Pokémon White vs. Pokémon Black (uitgelegd) - Alle verschillen

Meer artikelen

    Een webverhaal over het onderscheid tussen sneeuwkrabben, koningskrabben en Dungenesskrabben vindt u als u hier klikt.

    Mary Davis

    Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.