Wat is het verschil tussen een IPS-monitor en een LED-monitor (gedetailleerde vergelijking) - All The Differences

 Wat is het verschil tussen een IPS-monitor en een LED-monitor (gedetailleerde vergelijking) - All The Differences

Mary Davis

Wanneer u een nieuwe monitor koopt, is het moeilijk om de schermtechnologie te begrijpen en te beslissen welke ideaal is voor uw behoeften. Er is een aantal factoren die u moet overwegen voordat u een nieuwe monitor koopt, variërend van paneel tot resolutie en achtergrondverlichtingstechnologie, maar al deze namen en technologieën kunnen verbijsterend zijn.

Met zoveel verschillende schermtechnologieën op de markt is het belangrijk om het verschil tussen deze technologieën te kennen en te begrijpen welk scherm voor u het meest geschikt is, afhankelijk van uw behoeften.

In dit artikel vertel ik je in detail het verschil tussen IPS en Led monitoren.

Laten we beginnen.

Wat is een IPS-monitor?

In-Plane Switching (IPS) is een type monitor van de Liquid Crystal Display-paneeltechnologie die gewoonlijk in computerwinkels wordt aangeboden. IPS-monitoren worden beschouwd als beter en hebben een superieure beeldkwaliteit in vergelijking met Twisted Nematic en Vertical Alignment-paneeltechnologieën.

Het belangrijkste kenmerk van dit type monitor is de weergavekwaliteit. Dit type monitor wordt veel verkocht vanwege de graphics. De graphics die deze monitor produceert zijn meestal levendig en gedetailleerd vanwege de kleurnauwkeurigheid.

Zie ook: 3,73 overbrengingsverhouding vs. 4,11 overbrengingsverhouding (vergelijking van achterasoverbrengingen) - alle verschillen

Wat is een LED-monitor?

LED is een afkorting voor Light Emitting Diode. Het is een backlight technologie bij beeldschermen. LED monitoren gebruiken LED's om de inhoud van de pixel te laten oplichten. Mensen verwarren Led monitoren echter meestal met LCD monitoren, maar ze verschillen nogal van elkaar.

Technisch gezien kunnen LED monitoren LCD monitoren worden genoemd, maar LCD monitoren zijn niet hetzelfde als LED monitoren. Hoewel beide monitoren vloeibare kristallen gebruiken om een beeld te produceren. Maar het grote verschil is dat LED's een achtergrondverlichting gebruiken.

Vergeet niet dat sommige IPS-monitoren over Led backlight-technologie beschikken. Een van de belangrijkste redenen waarom de fabrikant beide technologieën gebruikt, is om de monitor dun en slank te maken.

Het unieke verkoopargument van LED-monitoren is dat ze helderdere schermen bieden. Bovendien verbruiken ze minder stroom dan andere monitoren, waardoor u uw elektriciteitsrekening kunt verlagen.

Bovendien is de prijs van LED-monitoren heel redelijk in vergelijking met andere monitoren. U krijgt een breder scala aan functies, betere betrouwbaarheid en een meer dynamische contrastverhouding tegen een zeer betaalbare prijs, wat een pluspunt is voor mensen die een monitor op een budget willen kopen.

Wat is het verschil tussen een IPS-monitor en een LED-monitor?

Nu u weet wat een IPS-monitor en wat een Led-monitor is, laten we het verschil tussen deze twee monitoren in detail bespreken.

IPS vs LED - Wat is het verschil? [Uitgelegd].

Display

Er is een merkbaar verschil tussen de IPS-monitoren en de LCD-schermen met vloeibare kristallen wat betreft kleur en helderheid. Met een IPS-monitor kan de kijker vanuit elke hoek kijken zonder dat de kleur van het scherm verandert. Dit betekent dat u in elke hoek of positie voor de monitor kunt zitten zonder visuele veranderingen.

Bij een led-monitor is dat echter niet het geval. Omdat de led-monitor zich vooral richt op de helderheid van het beeld, kan er een klein verschil zijn in de kleuring van het beeld, afhankelijk van de positie van waaruit je kijkt. Als je de monitor vanuit een bepaalde hoek bekijkt, heb je het gevoel dat het beeld wordt uitgewassen.

Bij gebruik van een Led monitor moet je gaan zitten om een betere beeldkwaliteit te krijgen.

Zie ook: Wat is het verschil tussen Ierse katholieken en rooms-katholieken (uitgelegd) - Alle Verschillen

Beeldkwaliteit

Op het gebied van beeldkwaliteit is een IPS-monitor beter dan monitoren met Led-schermen. Een IPS-monitor levert scherpe en heldere beelden onder elke kijkhoek. Bovendien heeft het een uitstekende kleurnauwkeurigheid waardoor een betere algehele ervaring mogelijk is.

Aan de andere kant kan de LED monitor minder nauwkeurig en minder betrouwbaar zijn als het gaat om diepe kleurcontrasten. Bovendien moet je in een bepaalde hoek zitten om een goed resultaat te krijgen. Dit betekent dat je een beperkte kijkhoek hebt met Led monitoren.

Reactietijd

De reactietijd van monitoren betekent hoeveel tijd de monitor nodig heeft om van de ene kleur naar de andere over te gaan. Dit wordt meestal gemeten aan de hand van de tijd die de monitor nodig heeft om van zwart naar wit en omgekeerd over te schakelen. a.

U kunt het verschil in reactietijd van een monitor merken door een bepaalde beeldschermmonitor te gebruiken voor het spelen van snelle games zoals Fortnite, Battleground en CS: GO.

In voorgaande jaren hadden veel mensen kritiek op de IPS-monitoren vanwege hun trage reactietijd. Nu zijn er echter nieuwere en verbeterde versies van de IPS-monitoren die aanzienlijk beter zijn. Maar nogmaals, als u een snelle reactie en minder reactietijd wilt, dan is een IPS-monitor niet geschikt voor u.

Als u de voorkeur geeft aan een monitor met een snelle reactietijd dan moet u voor een LED monitor gaan omdat deze een betere reactietijd heeft in vergelijking met een IPS monitor. Maar vergeet niet dat Led monitoren inferieur zijn in beeldkwaliteit en kijkhoeken dan IPS monitoren. Dit moet u echter niet storen als u gewoon recht tegenover de monitor zit tijdens het spelen van snelle games.

Compatibiliteit

IPS-monitoren en Led-monitoren zijn verschillende soorten weergavetechnologieën. Beide technologieën worden echter meestal samen of met andere technologieën gecombineerd om hun nadelen te compenseren.

Hier zijn enkele van de compatibele combinaties van deze twee technologieën:

  • LCD-schermen met LED-achtergrondverlichting en IPS-panelen.
  • LED-achtergrondverlichting met IPS-paneel of TN-paneel
  • IPS-scherm met LED- of LCD-achtergrondverlichting

Stroomverbruik

Een ander belangrijk verschil tussen deze twee weergavetechnologieën is hun stroomverbruik. Aangezien de IPS-paneeltechnologie een hogere visuele kwaliteit levert, is er meer stroom nodig om de schermtechnologie bij te houden.

LED-monitoren hebben helderdere schermen, maar verbruiken niet zoveel stroom als IPS-displaytechnologie. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom mensen liever LED-displaytechnologie kopen dan IPS-displaytechnologie.

Een led-scherm verbruikt minder elektriciteit dan een IPS-scherm.

Warmte

IPS-monitoren verbruiken meer stroom, dus u kunt verwachten dat ze meer warmte produceren in vergelijking met LED-monitoren. Hoewel LED-beeldschermen helderder zijn, hebben ze een relatief lage warmteafgifte.

Moet u een IPS-monitor of een LED-monitor kopen?

Beide monitoren hebben hun eigen voor- en nadelen. Welke u moet kopen en welke monitor voor u het meest geschikt is, hangt af van een aantal factoren.

Vraag u af wat u van plan bent met de monitor voordat u beslist hem te kopen. Zijn beeldkwaliteit en prestaties belangrijk voor u? Wat is uw budget en hoeveel bent u bereid uit te geven? Door deze vragen te beantwoorden kunt u gemakkelijker beslissen.

Als u de monitor gaat gebruiken voor graphics, bewerking of andere soorten creatief visueel werk, zult u een beetje extra geld willen uitgeven aan een IPS-monitor omdat deze een betere beeldkwaliteit en weergave heeft. Als u echter snelle shooters of andere multiplayer games gaat spelen, geeft een LED-monitor met een TN-paneel u de beste resultaten.

De prijs van deze schermen varieert ook. Kiezen voor een IPS-scherm is een aanzienlijke investering die zich op de lange termijn mogelijk niet terugbetaalt. Het LED-scherm zou echter een meer betrouwbare en betaalbare optie kunnen zijn, met een breed scala aan hoogwaardige schermen beschikbaar voor een redelijke prijs.

Eerlijk gezegd is het het beste om een scherm te kopen dat de twee combineert en zowel esthetiek als prestaties effectief opoffert. Op die manier hoeft u geen offers te brengen en kunt u de voordelen van beide schermen benutten.

IPS-monitor levert helderder en duidelijker beeld.

Conclusie

Beide display technologieën hebben hun eigen voordelen die het overwegen waard zijn. Maar ongeacht wat u kiest tussen IPS vs LED beeldschermen, zolang uw eisen worden vervuld en u een monitor krijgt die voldoet aan uw behoeften, is de kans klein dat u spijt krijgt van uw beslissing.

Over het geheel genomen zijn IPS-monitoren een betere keuze als u niet op een budget zit en u een monitor wilt met meerdere kijkhoekopties zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit en de kleur van het beeld. Vergeet echter niet dat de IPS-monitor een beetje warm kan worden vanwege het elektrische verbruik.

Als u echter op een budget zit en niet veel wilt uitgeven aan een monitor, kunt u beter voor LED-monitoren gaan. Er zijn veel LED-monitoren die betaalbaar zijn en zijn uitgerust met een LCD-paneel of TN-panelen om hun nadelen te compenseren. LED-monitoren zijn ook betrouwbaarder en duurzamer in termen van prestaties.

    Mary Davis

    Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.