Wat is het verschil tussen MIGO & MIRO in SAP? - Alle verschillen

 Wat is het verschil tussen MIGO & MIRO in SAP? - Alle verschillen

Mary Davis

De transactie voor factuurverificatie is een stap in een inkoopsituatie voor de verkopers. Deze volgt op een goederenbeweging, een stap waarbij u de goederen van de verkopers krijgt en ze vervolgens via MIGO boekt. Daarna moet u de factuur van de verkoper verifiëren, samen met het bedrag, en dan kunt u gaan factureren en betalen, waarmee het FI-proces begint.

De boeking van MIGO wordt gedaan door de logistieke afdeling, waar het materiaal wordt ontvangen. De boeking van MIRO wordt gedaan door de financiële afdeling.

MIGO en MIRO maken deel uit van de procuring to pay-cyclus, waarbij MIGO een goederenontvangst betekent, waarbij uw voorraad wordt verhoogd en een boeking wordt gedaan op de tussenliggende GRIR-rekening. MIRO betekent Factuurontvangst, deze verplichting wordt aangegaan tegen de verkoper.

Terzijde: de GRIR-rekening is een tussenrekening die de creditsaldi toont voor de transacties waarvoor u de factuur niet hebt ontvangen, en bovendien de creditsaldi voor transacties waarvoor u de facturen hebt ontvangen, maar de goederen niet hebt ontvangen.

Het verschil tussen MIGO en MIRO is dat MIGO betrekking heeft op de goederenbewegingen, zoals goederenontvangsten van uw leverancier, of goederen die naar uw leverancier terugkeren, enz. MIRO daarentegen heeft betrekking op factuurverificaties voor facturen die van uw leverancier afkomstig zijn. Een ander verschil is dat MIGO wordt geboekt door de afdeling Logistiek, en MIRO door de afdeling Financiën.

MIGO heeft betrekking op de goederenbewegingen, MIRO op de factuurverificaties.

Bovendien is MIRO een onderdeel van een programma genaamd SAP, dat een schakel vormt tussen Financiën en logistiek. Wanneer een kopie van de fysieke factuur van de leverancier wordt ontvangen, wordt de MIRO-invoer in SAP geboekt.

Lees verder voor meer informatie.

Waar staan MIRO en MIGO voor?

MIRO betekent "Movement In Receipt out", terwijl MIGO staat voor "Movement In Goods Out". Bovendien is MIRO een transactiecode voor het boeken van de factuur van de verkoper samen met de inkooporder. Het wordt gebruikt om de factuur van de verkoper te registreren, terwijl MIGO wordt gebruikt om een goederenontvangst te verwerken om de ontvangst van het materiaal of de diensten te bevestigen.

Bovendien zijn er twee afdelingen, de financiële afdeling en de logistieke afdeling. Het boeken van de MIGO gebeurt door de logistieke afdeling, terwijl de financiële afdeling de MIRO boekt. Bovendien wordt het materiaal daadwerkelijk ontvangen door de logistieke afdeling.

Hier is een tabel voor de verschillen tussen MIRO en MIGO.

MIRO MIGO
Het betekent, Factuur Ontvangst Het betekent, Goederen Ontvangst
MIRO staat voor Movement in Receipt out. MIGO staat voor, Movement in Goods out
Het boeken van MIRO wordt gedaan door de financiële afdeling. Het boeken van MIGO wordt gedaan door de logistieke afdeling

Het verschil tussen MIRO en MIGO

Zie ook: Wat is het verschil tussen "goed doen" en "goed doen"? (Uitgewerkt) - Alle Verschillen

Waarvoor wordt MIGO in SAP gebruikt?

SAP helpt bij het beheer van bedrijfsactiviteiten en klantrelaties.

SAP is multinationale software die Duits bedrijf is. Het wordt gebruikt om bedrijfssoftware te ontwikkelen om bedrijfsactiviteiten en klantenrelaties te beheren.

MIGO wordt gebruikt om een goederenontvangst te verwerken, waarmee de ontvangst van het materiaal of de dienst wordt bevestigd.

Een goederenontvangst is sterk gevuld met informatie van het plaatsen van een bestelling tot het voorraadtransport van de bestelling in SAP. bovendien komen de fysieke diensten of materialen overeen met zowel de inkooporder als het ontvangstbewijs van de leverancier. Bovendien genereert SAP bij het verwerken van de goederenontvangst een afgedrukt document.

Leer hoe je een goederenontvangst verwerkt.

 • Voer MIGO in het veld Opdracht in en druk op Enter.
 • Selecteer Goede ontvangst door op het eerste veld te klikken.
 • Selecteer Inkooporder door op het tweede veld te klikken.
 • In het derde veld voert u het PO-nummer in.

Als u een voorraadtransportorder (STO) krijgt van een andere fabriek, moet u het STO-nummer invoeren in het veld inkoopordernummer.

 • In het vierde veld moet u 101 invullen. 101 is de soort beweging die een weergave is van een goederenontvangst.
 • Druk op Enter.
 • Vul daarna in het veld Leveringsbon het nummer van de pakbonnen in.
 • In het veld Header Text kunt u alle belangrijke informatie invoeren. Bijvoorbeeld, als de PO zegt dat er 5 dozen materiaal zijn, maar er zijn er twee beschadigd ontvangen, dan kunt u schrijven 3 ontvangen. 2 werden geretourneerd vanwege schade.
 • Pas de afdrukinstellingen aan.
 • Zorg ervoor dat 101 wordt weergegeven in het veld Bewegingstype.
 • Klik op de ineenstorting van het Detailgegevensgebied.
 • Klik nu op het selectievakje OK dat naast elke ontvangen post staat.
 • Daarna moet u het ontvangen aantal invoeren in het veld Qty in het veld UnE.

  Opmerking: De regelhoeveelheid in het veld Qty in de UnE is standaard de bestelde hoeveelheid en hoeft alleen maar

  Zie ook: Gharial vs. Alligator vs. Krokodil (De Reuzen Reptielen) - Alle Verschillen

  in te voeren indien de ontvangen hoeveelheid verschilt van de bestelde hoeveelheid.

 • Klik op het "check" veld.
 • Klik op het "post" veld.
 • Daarmee is de verwerking van een goederenontvangst voltooid.

Kijk hoe je een goede ontvangst verwerkt.

Goederenontvangst in Sap

Kunnen we MIRO doen zonder MIGO?

Voor elk proces zijn alle belangrijke aspecten nodig om het proces te voltooien, en daarom kan en mag MIRO niet zonder MIGO.

MIRO zonder MIGO is niet eens mogelijk. Als je MIRO zonder MIGO doet, wordt alleen het halve proces gedaan, daarom is MIGO belangrijk.

Zijn MIGO en GRN hetzelfde?

GRN heet Goederen Ontvangst Nota, het verwijst naar de afdruk van SAP-goederen, terwijl MIGO de goederenbeweging is en verband houdt met de goederenbewegingen, bijvoorbeeld goederenuitgifte, de opslagplaats van de goederen, enz. GRN is niet hetzelfde als MIGO, laten we zeggen, het is een onderdeel van MIGO.

MIGO Er worden documenten over goederenbewegingen aangemaakt, zoals goederenuitgifte, goederenontvangst en voorraadoverdracht tussen fabrieken of bedrijven. Alles wat met goederen te maken heeft, maakt deel uit van MIGO.

GRN : Goederenontvangstnota, staat voor de afdrukken die door SAP worden gegenereerd.

MIRO : Transactie voor het boeken van facturen op basis van PO, GR, Service Entry sheet. Dit creëert een financiële boeking voor de verkoper/verzender/leverancier.

GRN, MIRO en MIGO zijn drie verschillende stappen, die alle drie even belangrijk zijn.

Afsluiten

MIGO en MIRO vormen beide een essentieel onderdeel van de "procuring to pay"-cyclus.

 • MIGO betekent, goederenontvangst, waarbij uw voorraad toeneemt en een boeking wordt doorgevoerd naar de tussenliggende GRIR-rekening.
 • MIGO wordt geboekt door de logistieke afdeling
 • De boeking van de MIRO wordt gedaan door de afdeling Financiën.
 • De logistieke afdeling ontvangt het materiaal.
 • GRIR-rekening is een tussenrekening die de creditsaldi toont voor de transacties waarvoor de factuur niet is ontvangen en ook de creditsaldi voor de transacties waarvoor de facturen wel zijn ontvangen, maar de goederen niet zijn geleverd.
 • MIRO is een onderdeel van SAP, dat een verbinding vormt tussen financiën en logistiek.
 • MIRO staat voor Movement in Receipt out.
 • MIGO staat voor Movement in Goods out.
 • MIRO is een transactiecode voor het boeken van facturen die afkomstig zijn van de leverancier met de inkooporder.
 • MIGO wordt gebruikt om een ontvangst van alle goederen te verwerken voor de bevestiging van de ontvangst van het materiaal of de diensten.
 • Wanneer de goederenontvangst wordt verwerkt, genereert SAP een afgedrukt document.
 • MIRO zonder MIGO is niet mogelijk, want beide zijn cruciale stappen.
 • GRN is een Goederen Ontvangst Nota en MIGO is niet hetzelfde als GRN.

  Mary Davis

  Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.