Verzadigd vs. Verzadigd (gedetailleerd verschil) - Alle Verschillen

 Verzadigd vs. Verzadigd (gedetailleerd verschil) - Alle Verschillen

Mary Davis

Elke taal heeft bepaalde woorden die door elkaar worden gebruikt en een vergelijkbare betekenis hebben. De Engelse taal heeft hetzelfde geval. Er staan veel woorden in het woordenboek die typisch op elkaar lijken.

Hoewel de definities redelijk gelijk zijn, verzadigd heeft een betekenis van voldaan zijn terwijl verzadigd kan ook suggereren dat iets buitensporig is .

Dit artikel zal onderscheid maken tussen de uitdrukkingen "verzadigd" en "verzadigd", die vergelijkbare betekenissen hebben. We zullen ze echter vanuit een ander perspectief bekijken. Dus, zonder u te laten zitten met zorgen over "hoe het kan", gaan we meteen aan de slag met ons stuk.

Zie ook: Ran Vs. Run (De Engelse taal) - Alle verschillen

We zullen eerst een overzicht geven van het verschil tussen deze twee woorden en daarna ingaan op de details.

Een overzicht van de verschillen

Verzadigen" betekent een behoefte bevredigen, meestal met voedsel of plezier. We zullen de term "verzadigen" gebruiken om aan te geven dat we verzadigd zijn tot het punt van tevredenheid of zelfs overdaad. Evenzo houdt "verzadigd zijn" in dat onze verlangens volledig worden bevredigd.

Bijgevolg kunnen "verzadigd" en "verzadigd" door elkaar worden gebruikt omdat ze hetzelfde betekenen.

Omdat de betekenissen van "verzadigen" en "verzadigen" vergelijkbaar zijn, kunnen zij door elkaar en als synoniemen worden gebruikt.

Bovendien zijn de betekenissen van "verzadigd" en "verzadigd" voor de mate van tevredenheid vrijwel identiek. Als er al een onderscheid is, is het zo klein dat ze dezelfde boodschap lijken over te brengen.

Wat betekent "verzadigd"?

We zullen het woord "verzadigd" gebruiken om aan te geven dat we onze verlangens volledig hebben bevredigd. Qua connotatie zouden we het kunnen gebruiken om aan te geven dat we onze verlangens zodanig hebben overbelast dat we niet meer kunnen accepteren. Deze uitdrukking wordt vaak gebruikt als synoniem voor "verzadigd".

Laten we enkele voorbeelden van dit woord bekijken:

 • Elke inspanning was de moeite waard. Na het nemen van een lange route, was ik verzadigd zodra we het hotel bereikten.
 • Wanneer de kinderen volledig verzadigd met spelen, zijn ze klaar om aan tafel te gaan voor de middaglunch.
 • Ons verlangen naar avontuurlijke activiteiten was verzadigd tijdens onze vakantie naar Colombia.
 • Mijn moeder maakte avondeten ondanks de grote berg eten. We hadden honger, en het duurde even voor we... verzadigd .
 • Ik ben verzadigd met deze geweldige soep en deze voortreffelijke Amerikaanse champagne.
 • Na vijf uur dwalen door de jungle, kwamen we bij een heldere beek. We dronken tot we helemaal... verzadigd .
 • Wanneer de nieuwe watertank de hele stad van water voorziet, zal de dorst van de mensen weg zijn. verzadigd .

Wil je de uitspraak van dit woord met de betekenis beluisteren, klik dan op de YouTube-video hieronder.

Laten we deze video bekijken .

Wat betekent "verzadigd"?

Als je "verzadigd" bent, heb je volledig aan je behoeften voldaan; je zit dus vol met voedsel, water of pleziertjes. Dit woord impliceert ook een overmaat aan geluk dat je hebt bereikt. Het is een synoniem dat verzadigd, overbelast of zat betekent.

Laten we enkele voorbeelden van dit woord bekijken:

 • We besloten een bus te nemen naar de Mountain Ranges omdat de adembenemende vergezichten verzadigd wij.
 • Ook al was haar verlangen naar wraak verzadigd Er was niets veranderd. Ze bleef hardvochtig.
 • Volgens sommige oude denkers kunnen de oneindige verlangens die we in ons leven ervaren alleen maar zijn verzadigd door het ego op te lossen.
 • Kerstmis komt er volgende week aan. Ik ben ervan overtuigd dat we verschillende opties zullen vinden die... verzadigen onze behoeften.
 • Totdat je de ware liefde ontdekt, zul je nooit volledig... verzadigd .

Welke wordt het meest gebruikt?

Uit Google en Google Trends blijkt dat "sate" de meest gebruikte term is, al lijkt dat vooral te komen doordat journalisten "state" voortdurend verkeerd spellen. De term "verzadigd" schijnt afkomstig te zijn van het Latijnse "satis," wat genoeg betekent. (Tevreden?)

"Sate" stamt uit het oude Engels, Nederlands en Germaans en heeft waarschijnlijk dezelfde stam als "sad". Dit alles hangt echter af van welke je in welke situatie dan ook zou gebruiken. Het hangt ook af van welke je op je tong krijgt tijdens het spreken en welke je graag gebruikt.

Wat is het verschil tussen deze twee termen?

Het werkelijke verschil tussen "verzadigd" en "verzadigd"

"Verzadigd" geeft een gevoel van "overdaad of overdrevenheid" ondanks de drie extra letters. a en t .

"Verzadigd" betekent "volledig tevreden" met betrekking tot verlangen of honger.

"Verzadigd" verwijst naar iemand die meer dan genoeg heeft gekregen, soms tot het punt van minachting of vermoeidheid. "Verzadiging" verwijst naar het gevoel te veel te hebben gegeten.

Verzadigd en verzadigd zijn beide termen om een gevoel van volheid te beschrijven; het verschil tussen beide ligt echter in de mate van volheid die men ervaart. Verzadigd betekent meestal vol zijn, terwijl verzadigd betekent vol zijn tot overmaat van ramp.

Als je bijvoorbeeld een lichte snack eet, kun je je verzadigd voelen. Als je je daarentegen overgeeft aan een volledige maaltijd, kun je je verzadigd voelen.

 • Iemand eet een grote maaltijd.
 • De persoon had honger voor de maaltijd.

Voor het begin van de maaltijd had de persoon honger. Zelfs na de eerste paar happen, begon zijn honger te verminderen. Terwijl hij bleef eten, voelde hij zijn maag zich vullen, en zijn honger nam geleidelijk af tot hij verzadigd was. Na afloop van de maaltijd voelde hij zich diep verzadigd en tevreden.

De definities komen redelijk overeen, maar "verzadigd" impliceert dat je zalig tevreden bent, terwijl "verzadigd" impliceert dat iets buitensporig is. Daarom wordt overdaad gedekt door het woord "verzadigd", terwijl het hebben van een normaal niveau wordt gedekt door het woord "verzadigd".

Nu we het verschil tussen deze twee woorden in paragraafvorm hebben behandeld, volgt een overzicht in tabelvorm.

Kenmerken Verzadigd Verzadigd
Verschil in spelling Het bevat geen extra "t," "i," en "a" in het midden... Het heeft een "t," "i," en "a" in het midden...
Betekenis verschil Volledig tevreden Overdaad of overdrevenheid
De vergelijkingstabel van het woord "verzadigd" en "verzadigd"

Wat betekent het om "verzadigd" te zijn?

Verzadigd zijn betekent dat je volledig tevreden bent met iets. Het woord "verzadigd" (vergelijkend: meer verzadigd , superlatief: het meest verzadigd ) betekent dat je in totale en alomvattende tevredenheid bent, met genoeg van alles om je honger te stillen.

Betekent "verzadigd" "tevreden"?

Verzadigd komt van het Latijnse "satiare", wat "vullen, vol, tevreden" betekent, en dat is precies hoe een verzadigd persoon zich voelt - vol en tevreden na een lekkere maaltijd.

Er gaat niets boven een goed huisgemaakt avondmaal om je tevreden en voldaan achter te laten.

Is "verzadigd" hetzelfde woord als "verzadigd"?

De synoniemen van het woord verzadigd

Verzadigen en verzadigen kunnen soms louter perfecte voldoening betekenen, maar ook een verzadiging die de belangstelling of het verlangen heeft weggenomen.

Afgezien van een klein verschil in spelling en uitspraak hebben beide dus een vergelijkbare betekenis. Volgens verschillende woordenboeken zien deze woorden er niet anders uit; ze houden zich anders vast.

Is "verzadigd" een zelfstandig naamwoord, werkwoord of bijvoeglijk naamwoord?

Het woord sate is een werkwoord, een eenvoudige verleden tijd van het woord "sate". Laten we proberen het te begrijpen met meer voorbeeldzinnen:

 • Het diner verzadigde zijn eetlust volledig.
 • De informatie bevredigde hun nieuwsgierigheid.

U kunt aan de bovenstaande zinnen zien hoe het in de zinnen wordt gebruikt en welke vorm het heeft. Het is dus een werkwoord dat een actie aangeeft die heeft plaatsgevonden.

Het woord "sated" is een werkwoord en eenvoudige verleden tijd van sate.

Is "verzadigd" een zelfstandig naamwoord, werkwoord of bijvoeglijk naamwoord?

Net als het woord verzadigd is verzadigd een werkwoord omdat ze bijna dezelfde betekenis hebben.

In beide gevallen is er sprake van enige actie, maar het niveau van voorkomen en actie kan verschillen.

Zie ook: B.A VS B.S in Informatica (Een vergelijking) - Alle verschillen

Welk voedsel houdt je "verzadigd"?

Je hebt misschien gemerkt dat we dit woord hebben gebruikt voor de vervulling van honger, verwijzend naar voedsel. Laten we dus eens kijken naar wat voor soort voedsel we verwijzen.

Vezelrijke maaltijden geven volume en duren langer om te verteren, waardoor je langer een vol gevoel hebt terwijl je minder calorieën binnenkrijgt. Groenten, fruit en volle granen bevatten vezels.

Een mooi voorbeeld van een volkoren graan met weinig calorieën en een groot volume is popcorn.

Conclusie

 • Wij zullen stellen dat "verzadigd" en "verzadigd" een toestand beschrijven van bevrediging van wensen en verlangens, meestal met voedsel, water of genoegens.
 • Telkens als je deze twee termen hoort, begrijp je dus wat ze inhouden. Omdat het synoniemen zijn, kunnen we ze uitwisselen zonder het risico te lopen ons te vergissen.
 • Als we echter het verschil tussen deze twee termen willen achterhalen, zijn er slechts kleine verschillen.
 • Enerzijds is er het verschil in de spelling van de twee woorden, anderzijds is er een verschil in de mate van verzadiging. Verzadigd betekent meestal vol, hoewel verzadigd ook vol betekent. Je kunt je bijvoorbeeld verzadigd voelen als je een klein hapje eet. Een uitgebreid diner daarentegen kan je een verzadigd gevoel geven.
 • Er zijn dus geen grote verschillen tussen deze twee woorden. Wat je ook wilt gebruiken, je kunt gemakkelijk een van beide gebruiken.

  Mary Davis

  Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.