Wat is het verschil tussen JTAC en TACP? (Het onderscheid) - Alle Verschillen

 Wat is het verschil tussen JTAC en TACP? (Het onderscheid) - Alle Verschillen

Mary Davis

Tactical air control party (TACP) en joint terminal attack controller (JTAC) zijn twee verschillende militaire rangen.

Een tactische luchtverkeersleider (TACP) is een officier die in real time luchtsteun verleent aan grondeenheden en medische evacuatie voor gewond personeel tijdens gevechtsoperaties. Een joint terminal attack controller (JTAC) daarentegen is vergelijkbaar, maar heeft als extra taak het coördineren van vliegtuigen en vragen tijdens het richten.

Het verschil tussen deze twee is dat een TACP verdere opleiding nodig heeft om doctrinaire vragen namens de aanvallende strijdkrachten te kunnen beantwoorden, terwijl een JTAC alleen de grondbeginselen van luchtsteun en direct vuur op gronddoelen hoeft te kennen, zonder doctrinaire informatie of vragen van het vliegtuig.

Er is een belangrijk verschil tussen JTAC en TACP: JTAC is een certificering, terwijl TACP een loopbaan is. TACP is de term die door de Amerikaanse strijdkrachten wordt gebruikt, terwijl verschillende landen zoals de NAVO, Japan en Zuid-Korea JTAC hebben aangenomen.

Dit artikel zal proberen uw vragen over deze twee posities in het leger te beantwoorden. Dus, laten we erin duiken...

Wat is TACP?

De tactische officier is de persoon die de leiding heeft over de lucht-, land- en zee-aspecten van een militaire operatie.

Zij zijn verantwoordelijk voor het plannen, leiden en controleren van alle tactische operaties. De training is niet alleen fysiek maar ook mentaal uitdagend.

Als je van plan bent bij Air Force TACP te gaan, bekijk dan deze video om meer inzicht te krijgen

Wat is JTAC?

Het is de afkorting van Joint Terminal Attack Controller.

Het is een gekwalificeerd militair die een gevechtsvliegtuig bestuurt en het ondersteuning biedt vanaf een voorste punt.

Verschillen tussen JTAC en TACP

Een tactical air control party is een militaire eenheid die toezicht houdt op luchtsteun. De vliegeniers die dienen als joint terminal attack controllers (JTAC's) en tactical air control parties (TACP) zijn de ogen, oren en hersenen van gevechtsoperaties.

Het verschil tussen JTAC en TACP is dat de TACP een toegewijde luchtverkeersleider is. Tegelijkertijd is de JTAC een bemanningslid dat niet verbonden is aan een bepaalde eenheid of een bepaald vliegtuig.

Zie ook: Verschil tussen Zoek Stier en Zoek Groter Stier spreuken- (De D&D 5e Editie) - Alle Verschillen

Op deze manier hebben zij meer flexibiliteit bij het besturen van andere vliegtuigen - vooral laagvliegende - waardoor zij hun missiedoelen sneller en efficiënter kunnen bereiken. Hierdoor zijn TACP-teams van cruciaal belang bij het verlenen van nabije luchtsteun aan grondtroepen.

Kwalificaties voor TACP en JTAC

Kwalificaties voor TACP Kwalificaties voor JTAC
De kennis van kaarten, kaarten, en manieren van overleven is verplicht. JTAC-officieren moeten onderofficieren of hoger zijn.
Moet JTAC hebben voltooid Zij moeten ook de JTAC-primercursus volgen via MarineNet, een virtuele cursus.
Men moet fysiek getraind zijn voor parachute dienst EWTGPAC of EWTGLANT TACP School zijn twee opties voor hun afstuderen.
Moet hebben voltooid

Single-scope background investigation (SSBI)

Officiersopleiding (OTS)

Luchtmacht Academie (AFA)

Of Air Force Reserve Officer Training Corp (AFROTC)

JTAC vs. TACP-Kwalificaties

Wat is het verschil tussen Air Force TACP en Combat Controllers?

In gevechtssituaties coördineert de TACP van de luchtmacht luchtsteun van vliegtuigen zoals straaljagers en bommenwerpers om steun te verlenen aan grondtroepen. Men kan geen TACP worden zonder de opleiding van JTAC te volgen.

Een gevechtshelikopter

Combat controllers zijn soldaten die getraind zijn om op het slagveld te opereren. Hun taak is te helpen bij de evacuatie van gewonden en gewonden, en verkenning en andere ondersteuning te bieden.

Gevechtsleiders voeren ook close air support (CAS) missies uit, waarbij zij vliegtuigen zoals helikopters en drones naar doelen dirigeren.

Als gevolg van de extreem zware opleiding van gevechtscontroleurs worden er momenteel slechts 500 van hen ingezet. Ze zijn net zo verschillend als Airborne en Rangers.

Zijn JTAC Special Forces?

JTAC's maken deel uit van de grondtroepen, maar zijn geen special forces.

Zij zijn gevechtscontroleurs, een term die wordt gebruikt om een groep soldaten aan te duiden die een specifieke opleiding hebben genoten in communicatie en vreemde talen, alsmede enige wapentraining.

JTAC's communiceren met piloten en andere grondtroepen en helpen hun inspanningen op het slagveld te coördineren. Ze zijn niet hoog opgeleid zoals de special forces, maar ze hebben wel een gespecialiseerde opleiding die hen waardevol maakt voor het leger.

Neemt TACP deel aan Jump School?

De luchtmacht heeft een lange geschiedenis in het gebruik van dropzone specialisten in gevechtszones, en TACP is niet anders.

De belangrijkste reden waarom TACP naar de sprongschool moet, is dat zij frontlijnvechters zijn en moeten trainen voor dropping.

Als je een TACP wordt, dan moet je een uitgebreide training volgen in parachutespringen en overlevingsvaardigheden, samen met vele andere dingen zoals onderwatergevechten en demolities.

Hoe lang duurt de JTAC-school?

Het duurt drie jaar om de JTAC-school te voltooien.

Tijdens de cursus leert u JTAC-apparatuur te bedienen, missies voor JTAC's te plannen, de missievereisten voor elk type vliegtuig te begrijpen en als JTAC te opereren in uiteenlopende situaties.

Vlag van de Verenigde Staten

Duur van de TACP-opleiding

De duur van uw TACP-opleiding kan sterk variëren. Sommige scholen bieden een kortere opleidingsduur, terwijl andere een langere duur bieden.

De duur van de TACP-opleiding is afhankelijk van het type cursus dat u kiest, wat bepaalt hoe lang het duurt om elk onderdeel van de cursus te voltooien. De duur van de TACP-opleiding varieert tussen 1 en 2 jaar, maar het duurt niet lang als u al een JTAC-opleiding hebt gevolgd.

Elite-eenheid in de luchtmacht

De elite-eenheid (E-U) is een groep van de meest toegewijde en bekwame soldaten die zijn opgeleid en uitgerust om de gevaarlijkste missies uit te voeren.

Zij worden beschouwd als de beste in hun werk, bijvoorbeeld commando's, special operations forces (SOF), enz. De term "elite" betekent dat zij de beste zijn in het uitvoeren van hun taken.

Zie ook: RAM-geheugen VS Apple's Unified Memory (M1 ) - Alle verschillen

Dit zijn enkele elite teams in de luchtmacht:

 • Weersvoorspeller
 • Gevechtsleider
 • Luchtmacht parachutist
 • Navy seals

Niveau 1 Krachten

Troepen van niveau 1 zijn de eenheden waarvan de leden specifiek voor opleiding en ontwikkeling worden geselecteerd.

Zij zijn hoog opgeleid en uitgerust om geheime missies uit te voeren, zoals het redden van gijzelaars of combat search and rescue (CSAR).

Niveau 2 Krachten

De strijdkrachten van niveau 2 omvatten alle andere soldaten die zijn opgeleid om de hun toegewezen taken uit te voeren, maar mogen niet worden opgeleid zoals de strijdkrachten van niveau 1.

Ze worden beschouwd als elite troepen. Groene baretten en SEAL's vallen in de categorie van Tier 2 troepen.

Zes straaljagers vliegen in de lucht

Moeten TACP's weten hoe ze moeten zwemmen?

Als je bij special warfare wilt gaan, moet je goed kunnen zwemmen. Dat hoort bij de baan van gevechtsleider en andere special warfare carrières.

Aangezien je vaker met levensbedreigende situaties te maken krijgt, is het waarschijnlijk goed om te weten hoe je moet zwemmen.

Hoewel zwemmen bij TACP als carrièrepad geen vereiste is. Het kan ook de moeite waard zijn EOD en SERE opties te overwegen voor degenen die moeite hebben met zwemmen.

Conclusie

 • Zowel JTAC als TACP zijn verschillende rangen.
 • De persoon die gekwalificeerd is om close air support aan te vragen vanuit een geavanceerde positie is JTAC. Als JTAC ben je meestal ingedeeld bij conventionele legereenheden van de Amerikaanse luchtmacht.
 • Om een TACP te worden, moet je een JTAC worden, terwijl om een JTAC te worden, je alleen gecertificeerd moet zijn als JTAC.
 • De retentiegraad van de TACP's van de luchtmacht is slechts 25% als gevolg van de intensieve opleiding.

Verwante artikelen

  Mary Davis

  Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.