Een Quarter Pounder Vs. Whopper Showdown tussen McDonald's en Burger King (gedetailleerd) - Alle verschillen

 Een Quarter Pounder Vs. Whopper Showdown tussen McDonald's en Burger King (gedetailleerd) - Alle verschillen

Mary Davis

Burger King en McDonald's wedijveren voortdurend om de aandacht van hongerige klanten. Ze delen vergelijkbare menu's, doelmarkten, prijzen en vaak zelfs locaties.

Elk heeft vurige aanhangers die er vast van overtuigd zijn dat hun standpunt juist is.

Ik had de meeste van mijn ervaringen met McDonald's en Burger King tussen de leeftijd van 4 en 10 jaar. Eten? Pshhhh.

De speelruimte was mijn eerste zorg. Waren er glijbanen? Een speelkamer? Complexe buisnetwerken om in te verdwalen? De cool-factor van het kinderspeelgoed was de tweede zorg. Meestal had McDonald's de leiding.

Als volwassene is het voor mij niet echt gepast om rond te lopen in de hete, plakkerige kokers die besmeurd zijn met vet en af en toe een frietje. Omdat hamburgers het voedingsmiddel zijn waar McDonald's en Burger King het meest bekend om staan, zet ik ze tegen elkaar op.

Laten we kijken wie er wint!

Geschiedenis achter Burger King Whopper en een McDonald's Quarter Pounder

De Whopper van Burger King is rijker aan ijzer en meervoudig onverzadigd vet, terwijl de Quarter Pounder van McDonald's rijker is aan vitamine B2, koper en vitamine B3.

De dagelijks vereiste dekking voor ijzer in de Burger King Whopper is 25% hoger. Burger King's Whopper bevat 8 keer zoveel koper als McDonald's Quarter Pounder.

Bovendien bevat de Whopper van Burger King 0,013 mg koper, terwijl de Quarter Pounder van McDonald 0,107 mg koper bevat.

De Whopper van Burger King heeft minder natrium.

Maar laten we beginnen met een beetje geschiedenis voordat we onze tanden hierin zetten... Quarter Pounder vs. Whopper debat.

McDonald's Quarter Pounder vs Burger King Whopper infographic

McDonald's: Het verhaal van McDonald's begin is het toppunt van het genre "rags to riches". Marucie (Mac) en Dick McDonald, broers, emigreerden in de jaren twintig naar Californië met het doel succesvolle filmproducenten te worden. Ze werkten bij Columbia Film Studios voordat ze in 1930 genoeg geld hadden om hun eigen theater te kopen.

Tijdens de Grote Depressie was de exploitatie van een theater niet echt winstgevend. Eigenlijk was de limonade de enige die geld opbracht.

Na de verkoop van het theater openden ze de "Airdome", een openlucht eetkiosk. Het was de ideale rustplaats voor hongerige reizigers omdat het dicht bij een luchthaven lag.

Ga terug in de tijd naar de jaren vijftig. Californië was overspoeld met mensen, auto's en wegen, er waren nu talloze eetkraampjes bijgekomen in de straten die omzoomd waren met sinaasappelbomen.

De broers moesten buiten het kader denken om concurrerend te blijven. Ze creëerden een voedselassemblagelijn, elimineerden de obers, verkortten het menu en lieten zich inspireren door de Ford Model-T assemblagelijn om hamburgers, friet en drank te produceren voor een prijs die slechts een paar cent minder was dan hun rivalen.

Na enige tegenstand begon McDonald's nationale aandacht te krijgen voor haar baanbrekende bedrijfsstrategie. Al snel kocht zij de productie- en franchiserechten en de rest is geschiedenis.

(De geschiedenis is vrij complex en fascinerend. Zie voor meer informatie HIER en HIER).

Burger King: De geschiedenis van Burger King begint in 1953 in Florida. McDonald's diende als inspiratie voor Keith Kramer en Matthew Burns om hun eigen fastfoodrestaurant te beginnen.

Ze noemden het eethuis "Insta-Burger King" en gebruikten de Insta-Broiler grill als hun concurrentievoordeel. James McLamore en David Edgerton lanceerden een jaar later de eerste franchisevestiging in Miami.

Zij creëerden de Whopper en verbeterden de instant-broiler door een vlamketel toe te voegen, die beide nog steeds door Burger King worden gebruikt. Burger King was succesvol, net als andere fastfoodrestaurants die door McDonald's werden beïnvloed.

Er waren 250 vestigingen toen ze het bedrijf in 1967 aan Pillsbury verkochten.

Na McDonald's is Burger King momenteel de grootste fastfoodketen ter wereld.

Het originele fastfoodrestaurant is McDonald's, en Burger King is het razend populaire jongere broertje of zusje. Maar welke is beter?

De Quarter Pounder Vs. Whopper Showdown

McDonald's Quarter Pounder:

McDonald's Quarter Pounder

Na een hap van de quarter pounder van McDonald's werd ik eraan herinnerd waarom ik er maar één keer per jaar heen ga.

De pastei was smakeloos, flauw en droog. Hoewel diepvriesvlees pasteien lekker kunnen zijn, is de quarter pounder niet zo'n burger.

Er zaten een paar komkommers en uien tussen het beleg. Ketchup en kaas werden haastig toegevoegd in een poging het vochtgehalte te verhogen, maar dat mocht niet baten.

Zie ook: Digitaal vs. elektronisch (wat is het verschil?) - Alle Verschillen

De Bun : Mogelijk het grootste onderdeel? Het typische broodje dat je in een bakkerij vindt.

De prijs is $4.49

Burger King's Whopper

Burger King's Whopper

De Whopper patty van Burger King is ontegensprekelijk sappiger dan de quarter-pounder. Maar ondanks dat hij gegrild werd, miste hij smaak.

Over het geheel genomen, saai en nietszeggend.

De toppings: Nu begint het pas echt warm te worden!" Tomaten, vers gesneden sla, mayo, augurken, kaas, een beetje ketchup en gesneden uien. " zijn de ingrediënten van een traditionele Whopper. De augurken gaven de burger een aangename knapperigheid, en de smaken vermengden zich harmonieus en gaven hem vocht.

Ik weet niet zeker wat de kick was, maar er zat ook wat in. Mag ik suggereren dat al deze toppings de Whopper verbeterden?

Sesamzaadbrood is het traditionele broodje.

Zie ook: Wat is het verschil tussen Drive-By-Wire en Drive By Cable? (Voor automotor) - Alle Verschillen

Prijs: $4.19

McDonald's Quarter Pounder Vs Burger King Whopper

Het is duidelijk dat ik liever een Whopper eet dan een Quarter Pounder vanwege zijn sappigheid en smaakvolle patty.

In elk opzicht is de Whopper beter dan de quarter-pounder. Beter beleg en een betere patty voor $20 minder.

Terwijl de quarter pounder me na de eerste hap al afschrikte, was de Whopper moeilijk neer te leggen.

Punt van verschil McDonald's Quarter Pounder Burger King's Whopper
Proef Niet zo lekker (had beter gekund), rundvlees patty was vrij flauw, miste sappigheid en versheid van het vlees. Het broodje sloeg ook niet goed aan, was gewoon bakkerij-achtig van smaak. Beter van smaak dan de Quarter Pounder, rundvlees patty was sappig en smaakvol. Het broodje was vrij vers, gekruid met sesamzaadjes.
Toppings Weinig komkommers en uien onder het beleg. Ketchup en kaas werden haastig toegevoegd. Pickles, lekkere mayo, vers gesneden tomaten en knapperige uien.
Prijs De prijs is 4,49 dollar. Whopper kost je $.20 minder dan Quarter Pounder.
McDonald's Quarter Pounder vs Burger King's Whopper

FAQs:

Wat onderscheidt een Big Mac van een quarter-pounder van McDonald's?

De Quarter Pounder bevat slechts één rundvleespaté, maar de Big Mac bevat twee rundvleespaté's. Bovendien is de patty droger en dunner dan die in de Big Mac.

Vergeleken met een Big Mac is een Quarter Pounder klein.

Wat onderscheidt een Whopper van een gewone hamburger?

Een eenvoudige hamburger heeft een sesambroodje, een runderpaté, mosterd, ketchup en augurken, en bevat 270 calorieën, volgens de website van BK als je de componenten voor een van hun broodjes opzoekt.

Een Whopper Jr. verhoogt het aantal calorieën met 40 door toevoeging van mayonaise, sla, tomaat en ui.

Waarom is een Whopper zo uniek?

Gegrild rundvlees, Amerikaanse kaas, tomaat, ui, ijsbergsla en dille augurken, samen met een toefje mayo, een scheutje ketchup en een broodje met sesamzaad, vormen de typische "Murican" sandwich.

De Whopper is helemaal niet vernieuwend en daarom vinden zoveel mensen hem zo'n bevredigende smaak.

Conclusie:

 • Burger King's Whopper heeft 8 keer zoveel koper als McDonald's Quarter Pounder.
 • De Whopper van Burger King heeft minder natrium.
 • Tijdens de Grote Depressie was de exploitatie van een theater niet bepaald winstgevend, dus verkochten de oprichters van McDonald's het theater en openden ze de "Airdome", een openlucht eetkiosk.
 • De geschiedenis van Burger King begint in 1953 in Florida.
 • McDonald's diende als inspiratie voor Keith Kramer en Matthew Burns om hun eigen fastfoodrestaurant te beginnen. James McLamore en David Edgerton creëerden de Whopper en verbeterden de instant grill.
 • Burger King's Whopper is sappiger dan McDonald's Quarter Pounder.
 • De Whopper heeft betere toppings en een betere patty voor 20 dollar minder. Ondanks dat hij gegrild is, mist de Whopper smaak in vergelijking met de quarter pounder.

Andere artikelen:

  Mary Davis

  Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.