Used To Vs. Used For; (Grammatica en Gebruik) - Alle Verschillen

 Used To Vs. Used For; (Grammatica en Gebruik) - Alle Verschillen

Mary Davis

De Engelse taal wordt over de hele wereld gesproken. Het is niet alleen een taal waar het gaat om spreekvaardigheid, maar ook om correcte grammatica, onderwerp en werkwoordsovereenkomst.

Veel woorden hebben contrasterende betekenissen en verschillend gebruik. Bijwoorden in combinatie met een bijwoord helpen ons de betekenis beter te begrijpen.

Het woord "gebruikt" maakt deel uit van verschillende zinnen die we in ons dagelijks leven gebruiken. Het gaat vergezeld van "voor" en "te".

Vandaag zet ik beide woorden uit elkaar; "Used to" en "Used for". We kijken zowel naar de variaties als naar de overeenkomsten tussen hun grammatica en gebruik in de Engelse taal.

"Gewend aan" verwijst naar een wereld waarin steeds dezelfde keuzes worden gemaakt. "Gebruikt voor" daarentegen is een reeks toepassingen van hetzelfde goed.

Bijvoorbeeld, ik rende (wanneer gebruikt voor een werkwoord).

In het geval van "gebruikt voor ": Deze joggers worden gebruikt om te rennen. Dit is een mondwater dat wordt gebruikt om slechte adem te behandelen. of Dit wordt gebruikt voor mensen die geen testscores hebben (waarschijnlijk als remedie).

Dit waren enkele van de oppervlakkige verschillen, maar we zullen er dieper op ingaan. Aan het eind van dit artikel zul je de meest nauwkeurige en vaardige tussen de twee kunnen vinden.

Dus, laten we er meteen aan beginnen.

Zie ook: Op de markt VS In de markt (verschillen) - All The Differences

Gebruikt en gebruikt voor, wat is het verschil?

Ze kunnen soms door elkaar worden gebruikt.

"Deze schroevendraaier wordt gebruikt om een spijker vast te draaien" en "Een schroevendraaier wordt gebruikt om de spijkers vast te draaien of te verliezen".

"Gewoonte" kan echter ook gewenning betekenen.

Hier is een illustratie:

"Hij was gebruikt om hoorde zijn kat 's morgens geluiden maken aan zijn deur, dus hij besefte dat er iets mis was toen hij het krabben niet hoorde."

Een ander voorbeeld;

"Vroeger waste ik mijn haar 's morgens, maar nu was ik het 's avonds."

  • I gebruikt om een krachtige, jeugdige man zijn.
  • Wat voor soort gereedschap is gebruikt om een deurslot openen?

Deze voorbeelden zijn de gemakkelijkste manier om het verschil tussen deze twee zinnen te bepalen.

Wanneer moeten we "gebruikt" gebruiken?

Als we het hebben over een scenario dat niet meer bestaat, gebruiken we de used to + infinitief. Het geeft aan dat er een eerder herhaalde activiteit of toestand was die nu veranderd is.

Toen ze jonger was, heeft ze gebruikt om een langeafstandsloper zijn.

Ik had moeite met slapen, maar ik begon yoga te beoefenen en vond het heel heilzaam. Betekenis; gewend raken en wennen.

Gewend zijn' betekent 'vertrouwd zijn met' of 'gewend zijn aan'. Ze is gewend geraakt aan de stad en verdwaalt niet meer.

Zijn benen deden pijn na de wandeling omdat hij niet gewend was zoveel te lopen. Ik ben een leraar, dus... Ik ben gewend aan spreken voor grote groepen.

We gebruiken vaak de uitdrukking "gewend raken aan" om te verwijzen naar het proces van vertrouwd raken met iets. Deze nieuwe baan is een uitdaging voor mij, maar ik heb er vertrouwen in dat ik me snel zal aanpassen.

Hier zijn enkele toepassingen van "used to" en "used for":

Gebruikt + Oneindig (tot) Gebruikt voor + Gerundium (ing)
Een portefeuille is gebruikt om geld houden Een portefeuille is gebruikt voor geld houden.
Een notitieblok is gebruikt om schrijf belangrijke dingen Een notitieblok is gebruikt voor belangrijke dingen schrijven.
Een emmer is gebruikt om water op te vangen. Een emmer is gebruikt voor water opvangen.
Een doos is gebruikt om dingen opbergen Een doos is gebruikt voor dingen op te slaan.

Gebruikt voor Vs. Gebruikt voor

Wat zijn de verschillende toepassingen van de zin: "Gebruikt"?

"Vroeger" heeft twee verschillende betekenissen, elk met subbetekenissen. In de meeste dialecten worden ze verschillend uitgesproken." Yoosta is een van de eerste woorden die in me opkomen.

Het wordt als één woord gespeld. Als het volgende woord met een klinker begint, zeg je "jij ook." (Used to)

 Als bijvoeglijk naamwoord, 

Spinazie is iets wat ik gewend ben te eten.

 Als een negatief V-ding 

Het woord "niet" wordt gebruikt om ontkenning uit te drukken. Ik ben niet gewend zoete maïs te eten. Het betekent, "Ik had de gewoonte om dingen in het verleden te doen."

Kijk eens naar deze zin. Ik at regelmatig zoete maïs. Anderzijds is er een negatief werkwoord dat vergezeld gaat van "nooit".

Ik ben nooit gewend zoete maïs te eten. Het kan een meningsverschil zijn in verschillende dialecten, zoals Brits Engels.

Om vaardig en vloeiend te zijn, moeten we de grammatica correct gebruiken.

Hoe kun je de zin "gebruikt voor" illustreren?

"Een boek wordt gebruikt om te lezen." "Voor V-ing" is een alternatief met dezelfde betekenis. Een "blush-on" is gebruikt voor die je wangen een frisse uitstraling geven." Zo wordt het uitgesproken als "yoozed for".

Zoals;

In de farmaceutische industrie worden geneesmiddelen geproduceerd.

In veel, zo niet alle, Engelse dialecten zullen de twee instanties van "used to", elk met zijn unieke betekenis, anders worden uitgesproken. Er zijn veel voorbeelden van deze zinnen. Enkele ervan worden hieronder besproken.

 In zijn jeugd, Tasin  gebruikt om  zwemmen (veel) in het meer. Esha's dwaasheid is iets wat ik...  gebruikt om. 

Aisha gebruikt om een polaroid in haar vroege jaren 20. Ze gebruikt om gaan elke week naar het kerkhof om te bidden voor de overledenen.

  • Een pen is gebruikt voor schrijven.
  • Een draagbare stijltang is gebruikt voor reizen.

Ik denk dat je nu wel bekend bent met het contrast en grammaticaal gebruik van deze zinnen, toch?

Wat is het verschil tussen de woorden "gebruikt" en "gebruikt"?

Het is heel eenvoudig. Gebruikt om iets zijn wat je regelmatig doet, maar nu niet meer zo regelmatig, terwijl " werd gebruikt om "gaat volledig over het verleden.

Ik was gewend om direct naar de stal te gaan om met mijn paard te werken. Het was een tweede natuur voor me geworden. Elke dag, ben ik gebruikt om water naar de wei sjouwen. Het is een gewoonte van mij.

I gebruikt om ga regelmatig naar de karate training.

Ik werd gebruikt om vele malen per week sporten.

Een andere interpretatie van deze opmerkingen is dat het voorzitterschap werd gebruikt om het opgeblazen maar broze ego van de narcist te versterken. Dit was de reden van het bestaan van het kantoor.

In de voorbeeldzinnen zijn er grote verschillen in betekenis voor beide zinnen.

Verspreide alfabetten van de Engelse taal

Used To Or Used For; What Do We Say?

"Gewend" beschrijft iemands voorkeur. Dat is wat ik dacht toen ik de vraag voor het eerst las. Dus, afhankelijk van de context, kan deze term of zin verschillende betekenissen hebben.

Vroeger kan dus verwijzen naar iets wat je vroeger deed, zoals ik speelde vroeger golf of at elke ochtend pannenkoeken als ontbijt, of ik ging elke zomer met mijn familie op trektocht in het bos.

I gebruikt om iets kunnen doen. Dat verwijst naar iets dat in het verleden gebeurde maar nu niet meer waar is. Het is echter gebruikelijk om het doel van iets te bespreken.

Deze telefoon, bijvoorbeeld, wordt gebruikt om te bellen en deze camera wordt gebruikt om video's op te nemen. Daarom gebruiken we het voorzetsel gebruikt voor een werkwoord. Het betekent dat dit apparaat daarvoor wordt gebruikt.

Zie ook: Wat is het verschil tussen een hartvormige bips en een ronde bips (feiten uitgelegd) - Alle Verschillen

Zo praat je over wat het doel van iets is. Dan is het vergelijkbaar met waar het voor gebruikt wordt. Het gaat ook om het doel, maar we gebruiken een zelfstandig naamwoord in plaats van een werkwoord bij de zin...

Dus, afhankelijk van of de zin wordt gebruikt om of gebruikt om, worden ze hetzelfde gespeld, anders gelezen, en hebben ze verschillende grammaticale rollen.

Hoewel " gebruikt om" en "gebruikt voor" dezelfde functie hebben, moeten we onze grammatica wat aanpassen na die zin.

Wil je meer weten over het contrast tussen de twee? Deze video vertelt ons over het onderscheid tussen de twee.

Bekijk deze video om onderscheid te maken tussen "gebruikt om" en "gebruikt voor".

In termen van MS Word, welke is correct - "Gebruikt voor" of "Gebruikt voor"?

Volgens mijn ervaring, De grammatica van MS word is geen accurate bron voor proeflezen, het is nogal onaanvaardbaar en misleidend. Ik weet niet waarom "vroeger geopend" en soortgelijke zinnen onjuist zouden zijn.

Het lijkt slechts stilistisch te verschillen van "gebruikt voor opening".

Hoewel beide correct zijn, verdient het de voorkeur om te gebruiken "gebruikt voor" vanwege de dubbelzinnigheid van de term "gebruikt om " (zowel "gewend" als "deed het vroeger maar nu niet meer" bovenop het kerngebruik "gebruikt voor"), of u construeert onbedoeld een tuinpadzin.

U lijkt te geloven dat used to alleen verwijst naar gewoontehandelingen, terwijl used for alleen verwijst naar instrumentele handelingen. Dit is slechts gedeeltelijk juist.

Wat is het doel van deze zin?

Gebruikt om kan in beide betekenissen worden gebruikt, terwijl gebruikt voor beperkt is tot instrumenten of gereedschappen.

Kijk eens naar je voorbeelden:

  • Deze knop is gebruikt om zet de computer aan.
  • Deze knop is gebruikt voor om de computer op te starten.

Beide zijn aanvaardbaar en betekenen hetzelfde.

In tegenstelling daarmee zeggen sommige deskundigen dat; " Deze knop wordt gebruikt om een computer op te starten" is grammaticaal correct, maar de implicatie is vreemd omdat het impliceert dat de knop wordt gebruikt om het dialoogvenster te openen.

Knoppen hebben meestal geen gewoontes, maar afgezien daarvan is er niets mis mee.

Het wordt uitgesproken met een stemhebbende sibilant [yuzd] wanneer gebruikt om wordt gevolgd door de infinitiefvorm van het werkwoord en betekent "gebruikt als gereedschap":

 "Gebruikt om het glas van het brandalarm te verbrijzelen." 

Het wordt uitgesproken met een stemloze sibilant [yust] wanneer het wordt gevolgd door het tegenwoordig deelwoord van het werkwoord en betekent "gewend is iets te doen":

 Hij is gewend om uit te gaan sinds zijn kindertijd. 

Engelse les. Grammaticale categorieën Werkwoordstijden en Aspecten

Het laatste woord

Tot slot zou ik zeggen dat "used to" en "used for" verschillende werkwoorden zijn, vergezeld van de infinitiefvormen van bijwoorden. Als we het hebben over dingen die in het verleden gebeurden, maar nu niet meer, zeggen we "used to".

Het kan verwijzen naar een toestand of omstandigheid, maar ook naar herhaalde handelingen: Vroeger was hij lid van de plaatselijke voetbalclub, maar hij is te oud geworden.

"Ik ben gebruikt om vroeg opstaan voor het werk", of om te suggereren dat iets in het verleden vaak gebeurde, zoals in "we gebruikt om meer uitgaan."

Met andere woorden, we kunnen zeggen "het was niet altijd zo", verwijzend naar iets dat vroeger gebeurde maar nu niet meer. "Mijn familie gebruikt om wonen in Canada voor vele jaren." Deze uitdrukking verwijst naar iets dat je comfortabel vindt of de laatste tijd hebt gedaan.

Daarnaast is "gebruikt voor" een uitdrukking die het doel van iets beschrijft. Het is een feit, dat met deze termen wordt aangegeven. Bijvoorbeeld: "Een telefoon wordt gebruikt om te bellen", of "Handen worden gebruikt om een voorwerp aan te raken".

Dit zijn enkele voor de hand liggende uitspraken die we doen door deze zinnen te gebruiken.

Ik hoop dat je op de een of andere manier in staat bent om de twee te onderscheiden, nietwaar? Mocht je nog onduidelijkheden hebben, lees dit artikel dan nog eens grondig door!

Wilt u het verschil weten tussen Wellcome en Welcome? Bekijk dan dit artikel.

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen 480 Three en Single-Phase Voltage en is het ene minder dodelijk dan het andere?

Wat is het verschil tussen Jp en Blake Drain (uitgelegd)?

Wat is het verschil tussen "es", "eres" en "está" in het Spaans? (Vergelijking)

Mary Davis

Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.