Wat is het verschil tussen een Club Cab en een Quad Cab (feiten onthuld) - Alle Verschillen

 Wat is het verschil tussen een Club Cab en een Quad Cab (feiten onthuld) - Alle Verschillen

Mary Davis

Doorgaans hebben vrachtwagens twee deuren met een bestuurders- en passagiersstoel. Als de voorstoel een bank is, passen er maximaal drie personen in. Deze eenpersoonsrijcoupés worden vaak gewone cabines genoemd.

Volgens Don Johnson Motors is het verschil tussen trucks met club- en quadcabine en trucks met normale cabine het aantal stoelen en deuren. Ze hebben beide een tweede rij stoelen en vier deuren.

Fabrikanten kunnen naar quad's verwijzen onder andere namen, zoals expanded cabs, claims Car, en Driver. Ze hoeven alleen maar de naam van de taxistijl aan te passen aan hun merk. In beide gevallen overwegen veel klanten de tweede set zitplaatsen bij het kiezen van een truck.

In dit artikel leer je precies het verschil tussen een clubcabine en een quadcabine.

Wat is een Club Cab?

Een clubcabine kan een optie voor u zijn als u op zoek bent naar een nieuwe pick-up truck. Een clubcabine is een truck met slechts twee deuren en voor- en achterstoelen die het merk Dodge draagt.

Elk tweedeurs voertuig met een verlengde cabine wordt in het algemene autotaalgebruik een clubcabine genoemd. Afhankelijk van de fabrikant kunnen clubcabines ook Extended Cab, Super Cab of Double Cab worden genoemd.

Uitgebreide cabine

Volgens Auto Accessories Garage geeft dit type cabine u veel ruimte voor extra passagiers achterin en ruimte om alles te vervoeren wat u niet in de laadruimte van de truck wilt hebben.

Elektronica, boeken, een doos kattenbakvulling, of iets anders dat u misschien niet in het bed wilt hebben, zijn enkele ideeën. Een kleinere set passagiersramen kan zich achter de eerste rij stoelen in een verlengde cabine bevinden.

Vrachtwagens met verlengde cabine zijn bijvoorbeeld:

 • 2012 Ford F-150 FX4
 • 2015 GMC Canyon
 • 2019 Ram 1500 Laramie

Super cabine

Een van de drie beschikbare cabineontwerpen voor pick-ups is de Ford SuperCab, ook wel Super Cab genoemd.

In 1948 debuteerde de F-150 serie pick-up trucks in dit land. De F-serie werd geïnspireerd door enkele frisse ideeën over de toepassingsmogelijkheden van voertuigen.

Als gevolg daarvan begon Ford aan een nieuw hoofdstuk in de pick-up markt. Ford ontwikkelde een nieuwe extended-cabine SuperCab in 1974, die debuteerde in de F-100 serie.

Een van de belangrijkste factoren die Ford naar de toppositie in de pick-up sector katapulteerde was de verlengde cabine, die in hedendaagse vrachtwagenontwerpen zou worden toegepast.

Dubbele cabine

Toyota biedt in zijn line-ups voor de Tacoma en Tundra een Double Cab-variant aan. Double Cab-modellen zijn ook beschikbaar voor de GMC Sierra en Chevy Silverado.

Zie ook: Verschil tussen hertog en prins (Royalty Talk) - Alle Verschillen

De dubbele cabine voor die fabrikant is de Ram Tradesman Quad Cab. Sommige bestuurders zien de dubbele cabine als een goede middenweg tussen kleinere en grotere cabine-modellen, hoewel niet alle fabrikanten deze tussenmaat bieden.

Het is logisch dat Toyota zijn taal zou gebruiken voor wat verschillende fabrikanten naar het voertuig verwijzen als een Crew Cab, zoals LiveAbout opmerkt. In 1962 creëerde het bedrijf de Double Cab.

De Toyota Stout, die zijn debuut maakte in Japan, was de eerste truck met dubbele cabine. De Briska van Hino, zijn rivaal, was een product. De Toyota Tacoma en Tundra zetten de geschiedenis van de vierdeurs Stout voort.

Club cabine heeft maar twee deuren.

Wat is een Quad Cab?

Quad betekent "vier", wat een aanwijzing is voor het aantal deuren in dit soort taxi's. Quad-cabines hebben vier deuren en een extra rij zitplaatsen in vergelijking met normale taxi's.

Ze bieden doorgaans plaats aan vijf passagiers, en soms aan zes als de voorste rij stoelen een bank is.

De tweede zitrij is echter lang niet volwaardig en de achterdeuren zijn vaak smaller dan de voorste.

Waarom zou u een quad cabine kiezen? Deze kost vaak minder dan een crew cab en biedt meer ruimte door een groter bed.

Voordelen en nadelen van de Quad cabine

Deze cabineontwerpen hebben elk hun voor- en nadelen. Terwijl Dodge naar hun vierdeurs voertuigen verwijst als quad cabines, kunnen andere automakers dit ontwerp een verlengde cabine noemen.

Dit is een verkleinde crew cabine met meer ruimte voor passagiers op de achterbank. Grote voordeuren maken het eenvoudig om in en uit uw pick-up te stappen, en met de achterbank van deze cabine kunt u het hele gezin meenemen.

Bovendien kunt u uw lading daar bewaren terwijl de achterbank niet bezet is door passagiers. Hoewel u een laadbak hebt voor vervoer, zijn er gevallen waarin u uw spullen veilig of buiten het gure weer wilt bewaren.

Door zijn kleinere afmetingen en lichter gewicht is dit soort cabine minder duur dan een crew cabine, volgens ITSTILLRUNS.

Volgens liveabout.com is hij daarom ideaal voor zuinige gezinnen of bedrijven die vervoer nodig hebben voor werkgroepen.

Voordelen Nadelen
Grote voordeur Kleine achterdeuren
Passagiersstoel achterin Minder binnenruimte
Interieur laadruimte Scharnierende achterdeuren
Betere gas kilometers

Voor- en nadelen van de quad cabine.

Zie ook: Wat is het verschil tussen D- en G-bh-maten? (Vastgesteld) - Alle Verschillen
 • Voor volwassenen kan het in- en uitstappen op de achterbank lastig zijn door de kleinere achterdeuren. Het in- en uitladen van spullen achterin kan iets lastiger zijn dan bij een crew cabine.
 • De geringere ruimte binnenin maakt misschien niet veel uit als u slechts zelden passagiers achterin uw vrachtwagen vervoert.
 • Het gebrek aan binnenruimte kan echter een belangrijk nadeel voor u zijn als u vaak passagiers op de achterbank vervoert.
 • De deuren van de vrachtwagen kunnen scharnieren om in de tegenovergestelde richting van de voordeuren te openen, afhankelijk van het model en het jaar.
 • Dit betekent dat alleen wanneer de voordeuren open zijn, de achterdeuren kunnen openen. De deuren van veel recentere quad- of verlengde cabines openen op dezelfde manier als de voordeuren en kunnen opengaan ongeacht of de voordeuren open zijn of niet.

Wanneer u op zoek bent naar een pick-uptruck, houd hier dan rekening mee, want sommige mensen zouden het type achterdeur als hinderlijk kunnen ervaren.

De quad cabine heeft vier deuren.

Verschil tussen een Club Cab en Quad Cab

Een Dodge-truckcabine met slechts twee deuren en voor- en achterstoelen wordt een "clubcabine" genoemd (handelsmerk).

Een Dodge-truckcabine met voor- en achterbank en vier deuren - twee die normaal opengaan en twee die naar achteren opengaan - wordt een quad cabine genoemd (handelsmerk).

Oorspronkelijk was een crew cab een vrachtwagencabine met vier conventioneel te openen deuren, maar zonder achterbank.

Clubcabines worden gewoonlijk gebruikt om een pick-up aan te duiden met een voor- en achterbank en vier deuren, waarvan er twee naar voren en twee naar achteren opengaan. Ze worden ook wel Super Cab, King Cab, Double Cab, Extended Cab, enzovoort genoemd.

Elke pick-up met een voor- en achterbank en vier naar voren openslaande deuren wordt vaak aangeduid als een crew- of quadcabine. Daarnaast worden ze aangeduid met de namen Crew Cab, CrewMax, Supercrew en Quad Cab.

Bekijk deze video om meer te weten te komen over Quad cabine vs. Crew cabine

Conclusie

 • Dodge gebruikte beide namen en doet dat nog steeds. De Club Cab is een tweedeurs verlengde cabine. In 1998 verscheen de Quad Cab.
 • Het basisontwerp van de cabine is hetzelfde als dat van de Club Cab, maar hij heeft ook standaard voordeuren en achterdeuren die naar achteren klappen.
 • Vergeleken met de Crew Cab heeft de Quad Cab een grotere laadruimte. 51 inch breed en 76,3 inch lang zijn beschikbaar.
 • Omdat een quad cabine een beetje kleiner en lichter is dan een crew cabine, rijdt hij iets zuiniger.

  Mary Davis

  Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.