Yamaha R6 vs. R1 (Bekijk de verschillen) - Alle Verschillen

 Yamaha R6 vs. R1 (Bekijk de verschillen) - Alle Verschillen

Mary Davis

Rijden op een perfecte motor maakt de reis naar de bestemming nog mooier. Evenzo, als een motor comfortabel en gemakkelijk te besturen is, bespaart hij tijd tijdens het onderhoud. Laten we, gezien al deze kwaliteiten, dieper duiken om enkele briljante kwaliteiten te bespreken.

Het belangrijkste onderscheid is dat de Yamaha R1 een middelgrote motorfiets is die is ontworpen om zijn rijders een aangename rit te geven voor het gemakkelijk afleggen van lange afstanden. Aangezien de Yamaha R6 echter is ontworpen voor dagelijks woon-werkverkeer, hoeft u zich geen zorgen te maken over de bestemming.

Een Japanse multinational genaamd Yamaha maakt af en toe meerdere onderscheidende versies. De Yamaha R6 en R1 - twee geweldige modellen - worden in dit artikel besproken.

Deze blogpost gaat over de verschillen tussen deze twee en zal proberen aan te tonen welke goed is ; dus blijf lezen!

Yamaha R6

Het lijkt erop dat niets de fantastische kwaliteiten die deze motorfiets bezit kan doorbreken. Het bedrijf Yamaha heeft dit model in 2017 herzien en onthuld dat de YZF-R6 is een essentieel onderdeel van hun grondwet, genaamd de raszuivere grondwet.

De versie van 2008, een kleine upgrade ten opzichte van het oorspronkelijke ontwerp uit 2006, werd meer dan een eeuw na de verbeteringen uitgebracht. Het bedrijf richt zich er vooral goed genoeg op.

Yamaha R6

Deze verbeteringen laten zien dat Yamaha aandacht heeft voor zijn rijders door de remmen, vering, technologie en styling aan te pakken die de R6 een gedateerd uiterlijk gaven.

De fabrikant beweert dat de lage puntkuip van de R6 de luchtweerstand met 8% vermindert. Hij heeft mooie R1 LED-koplampen en een grote luchtinlaat met M1 MotoGP-ontwerpelementen. Om de aerodynamica te ondersteunen, werden de lichten nu in de spiegels ingebouwd.

De Yamaha YZF-R6 supersportmotor is de ideale optie voor zowel onervaren als doorgewinterde racers vanwege zijn overvloed aan AMA-overwinningen en titels in vergelijking met zowat elke andere 600cc supersportmotor.

Deze fiets neigt naar een van de meest geavanceerde modellen in de categorie sportfietsen. Hij combineert een uitstekende massaverdeling met sterk verbeterde vering en aangepaste ergonomie. Daarmee valt hij in een geschikt type fiets.

Essentiële kenmerken van de Yamaha R6

 • Gezien zijn gecontroleerde karakter is de R6 na 20 jaar productie nog steeds een uniek voertuig, omdat het de enige superbike is die is aangepast aan de Euro4-regelgeving.
 • Het zadel van het R6-model is gewijzigd. Het voorkomt vooral dat de rijder op de tank van de motorfiets wegglijdt wanneer hij door een bocht probeert te rijden.
 • Een trage motor wordt overtroffen door het uitstekende chassis, dat veel voordelen biedt. Deze prachtig bijgewerkte vederlichte motor heeft een voorkant en remmen die hem ongelooflijk capabel maken.

Yamaha R1

Yamaha R1 is een ander fantastisch model dat motorliefhebbers naar zich toe trekt.

De belangrijkste reden is het onderhoud; het is gemakkelijk om de fiets mooi en schoon te houden. Het kost geen lange uren om hem grondig schoon te maken of ingewikkelde processen te doorlopen.

Dit model is een fantastisch en geavanceerd stukje techniek. De motor kan worden aangepast met extra onderdelen om aan verschillende behoeften te voldoen. Opnemen wat wenselijk is en verwijderen wat niet wenselijk is kan voordelig zijn.

Yamaha R1 Motorfiets

Het bezit van een Yamaha R1 heeft verschillende duidelijke voordelen, waaronder het gebruik van veiligheidsuitrusting tijdens het rijden. Zo maakt het dragen van een helm het rijden veiliger, vooral tijdens snelle verplaatsingen.

Dat komt door het fiberglas chassis. Het zou prachtig zijn als een rijder er zonder helm op zou willen rijden. Toch is het oké tijdens een langzame rit.

Essentiële kenmerken van de Yamaha R1

 • Het commerciële succes van de R1 is vooral te danken aan Yamaha's Moto GP- en World Superbike-erfenis, meer dan aan zijn prestaties op de weg.
 • Yamaha heeft de R1 bijgewerkt met prestatieverbeterende wijzigingen aan de cilinderkop, de inlaat, het brandstofinjectiesysteem en de luchtkast.
 • Er werden wijzigingen aangebracht aan de nokkenas en het veerbelaste klepsysteem om de weerstand te verminderen en de stabiliteit te vergroten.
 • Het voordeel van de Yamaha R1 is dat hij veel gebruik maakt van uw benen. Omdat de R1 lichter is dan andere motorfietsen, kunt u hem toch gebruiken tijdens het rijden.

Verschillen tussen Yamaha R6 en Yamaha R1

Er zijn verschillende verschillen tussen deze twee welsprekende modellen. Hun ontwerpen, motormogelijkheden en algemene prestaties verschillen aanzienlijk.

De onderstaande tabel toont de details van hun verschillen.

Kenmerken Yamaha R6 Yamaha R1
Ontwerpkenmerken Het R6-model bevat dubbele schijfremmen Deze wijziging droeg bij aan de verbetering van de remkracht van de motor. Deze fiets werd ontwikkeld voor off-road gebruik . nieuw schokontwerp die een lager zwaartepunt had, is uniek.
Aangedreven systeem Het R6-model is robuuster en heeft de beste motorefficiëntie. De R6 is een dubbelzijdig Veel mensen geven nog steeds de voorkeur aan de Yamaha R6 vanwege zijn grote wendbaarheid. Het R1-model is enkelzijdig Het meest herkenbare kenmerk van deze motorfiets is de Shimano XT 9-versnellingsbak.
Toegepast koppel en vermogen De 600 cc motor van de R6 is onvoldoende, hij produceert slechts 117 PK Daarom is het minder krachtig dan zijn concurrent, R1. Dit is de beste keuze... voor beginners vanwege zijn lichtheid. De 998 cc lijnmotor van de R1 maakt het mogelijk om 198 PK Het heeft meer snelheid en kracht. Daarom is het de beste keuze. voor ervaren ruiters .

Yamaha R6 vs. R1

Andere ongelijkheden

Beide hebben een goede snelheid. Het hangt echter af van de bestuurder en in welk tempo de persoon op de motor rijdt. De topsnelheid van de R1 is 285 km/u Aan de andere kant is het percentage van R6 is 257 km/u .

De kosten van R1 is ongeveer $17.999 terwijl de prijs van R6 is ongeveer 18.399 dollar De kosten van beide hangen af van verschillende factoren zoals ontwerp, comfort en snelheid.

Zie ook: Wat is het verschil tussen 2 GB en 4 GB grafische kaarten (welke is beter?) - Alle verschillen

Het toerental van beide varieert ook bij maximaal koppel en maximaal vermogen. Voor de Yamaha R1 is dat 11500 (bij maximaal koppel) en 13500 bij volledig vermogen. De R6 daarentegen heeft minder toeren bij een maximaal koppel van ongeveer 10500 in vergelijking met de R1. Maar als het gaat om het toerental bij volledig vermogen, heeft hij het voordeel en ligt het op ongeveer 14500.

De R6 is veel vergevingsgezinder, aangenamer en gemakkelijker te berijden, vooral op een racecircuit, terwijl je op de R1 veel voorzichtiger moet zijn. De R1 is ongetwijfeld iets comfortabeler voor lange ritten en races.

Wat het ontwerp betreft, zijn de Yamaha R1 is ook een geavanceerde motorfiets Uw fiets kan worden aangepast voor verschillende doeleinden door nieuwe onderdelen toe te voegen. Omdat hij meestal stabiel blijft in de bochten, is de Yamaha R6 wordt beschouwd als een sportmotor De motoren waren ook heel comfortabel en konden snel door scherpe bochten manoeuvreren.

Welk model is beter: R6 of R1?

Beide motorfietsen hebben een 6-versnellingsbak en een elektronische starter.

Deze eigenschappen maken ze veelzijdig en uniek. Echter, R1 is de beste optie als u meer prestaties en snelheid wilt. .

De Yamaha R1 wordt vaak verkozen boven de Yamaha R6 vanwege zijn snelheid en vermogen. Aangezien het een robuust model is, kan het enorme vermogen van de R1 het hanteren en besturen ervan uitdagend maken.

Kijk naar het verschil

Welk model moet u kiezen: R1 of R6?

Veel mensen verkiezen de Yamaha R1 boven de R6. Hij is inderdaad ongelooflijker qua snelheid en vermogen.

Tegelijkertijd is hij vanwege zijn kracht niet gemakkelijk te besturen en te manoeuvreren. Ook is het vanwege zijn zware gewicht en ontwerp beter alleen door ervaren leden te laten rijden.

Als je een nieuweling bent en denkt aan een superbike, dan is de R6 een betere optie.

Deze motor heeft een betere controle, kracht en wendbaarheid dan de R1. Ook al zijn de snelheid en het vermogen niet zoals bij de R1, het is genoeg om uit te rijden.

Is de Yamaha R6 snel?

Snelheid van de Yamaha R6

Het is een lastige vraag die in verschillende scenario's moet worden beantwoord. Laten we dus proberen het zo te zien.

1e zaak:

Door de eigenschappen van de fiets kan hij snel accelereren en een voorsprong behouden op andere renners en fietsers die langzamer rijden.

Zie ook: Wat is het verschil tussen een synthase en een synthetase (feiten onthuld) - Alle Verschillen

2e zaak:

Stel dat je worstelt met de motor. In dit geval wordt een motorfiets als snel beschouwd als hij een effectieve motor, een effectieve motor en een snelle acceleratie heeft.

Daarom,

Een fiets met een lagere topsnelheid is de beste optie als u iets wilt dat ondanks de lagere acceleratie nog steeds soepel rijdt. U hoeft zich in deze situatie geen zorgen te maken over de snelheid van de fiets.

Conclusie

 • Het rijden op een goede motorfiets maakt de reis naar de bestemming veel aangenamer. Evenzo zal een motorfiets die comfortabel en eenvoudig te berijden is, minder tijd kosten aan onderhoud en de berijder enorm veel plezier geven.
 • Yamaha, een Japanse multinational, heeft van tijd tot tijd verschillende unieke modellen ontwikkeld. In dit artikel worden twee fantastische modellen besproken, namelijk de Yamaha R6 en R1.
 • Beide motorfietsen hebben specifieke onderlinge verschillen. Het cruciale verschil is dat de Yamaha R1 een middelgrote motorfiets is die motorrijders een comfortabele rit biedt om gemakkelijk grote afstanden af te leggen.
 • U hoeft zich echter geen zorgen te maken over de locatie, want de Yamaha R6 is gemaakt voor dagelijks woon-werkverkeer. Daarom zijn beide even belangrijk en uniek. De ene is beter voor nieuwelingen en de andere voor ervaren rijders.

  Mary Davis

  Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.