Wat Is Het Verschil Tussen SDE1, SDE2, En SDE3 Posities In Een Software Baan - Alle Verschillen

 Wat Is Het Verschil Tussen SDE1, SDE2, En SDE3 Posities In Een Software Baan - Alle Verschillen

Mary Davis

Tegenwoordig hebben we gelukkig toegang tot geweldige programma's die ons leven vereenvoudigen en essentieel zijn geworden. Software Development Engineers helpen bij het herstellen van fouten en het oplossen van problemen. Het artikel bevat de verschillen tussen SDE1, SDE2, en SDE3 in een software baan.

Een SDE 1 is een onervaren software engineer van het eerste niveau. Wie op het eerste niveau komt, is een pas afgestudeerde van een universiteit, of hij kan uit een ander bedrijf komen.

Zie ook: UEFA Champions League vs. UEFA Europa League (details) - Alle verschillen

Een SDE niveau 2 ingenieur heeft echter enkele jaren ervaring. Het bedrijf verwacht dat een SDE 2 positie hoogstaande software programma's genereert voor verschillende diensten, en zij moeten hun werk op tijd afmaken.

Terwijl een SDE 3 een senior-level positie is. De persoon speelt een zeer belangrijke rol in het bedrijf. Een SDE3 is een go-to persoon om veel technische twijfels van het personeel op te lossen.

Laten we in het onderwerp duiken om verder te leren over de verschillen tussen SDE1, SDE2, en SDE3 in een softwareklus!

Wat is de baan van een softwareontwikkelingsingenieur?

Een softwareontwikkelingsingenieur past de beginselen van computerwetenschap, informatietechnologie en computertechniek toe om toepassingen en software te genereren. Zij analyseren om bedrijven en particulieren te helpen bij het nemen van verstandige beslissingen.

Op verzoek van de klant passen ze elk stuk software aan, en werken ze aan het verbeteren van een programma om betere prestaties te geven. Ingenieurs in softwareontwikkeling zijn geweldig met algoritmen en programmering. Ze vereenvoudigen de werking van elke technologie.

Tegenwoordig hebben we gelukkig toegang tot geweldige programma's die ons leven vereenvoudigen en essentieel zijn geworden. We gebruiken bijvoorbeeld de zoekmachine Google wanneer we een vraag in gedachten hebben. We krijgen onmiddellijk het antwoord dat we willen via de zoekmachine Google.

Softwareontwikkelingsingenieurs helpen bij het herstellen van fouten en het oplossen van problemen. Een softwareontwikkelingsingenieur schrijft niet alleen codes, maar ontwerpt ook taken op hoog niveau, zoals hoe een toepassing zal functioneren, hoe de complexiteit in tijd en ruimte kan worden verminderd, enz.

Een SDE-1 is een junior ingenieur zonder ervaring.

Wat is de positie van SDE 1 (Software Development Engineer 1) in een softwaregerelateerde baan?

In sommige bedrijven noemen we SDE1 een Associate member technical. Terwijl sommige bedrijven ze Member technical staff noemen. U kunt ze ook software development engineers noemen.

Maar hoe we een software development engineer ook noemen, SDE1 is meestal een pas afgestudeerde. Iemand die onlangs is afgestudeerd aan een universiteit en bij een bedrijf in dienst is getreden als software development engineer level-1.

Zij kunnen nul tot drie jaar ervaring hebben als software engineer. Het kan echter per bedrijf verschillen. Maar over het algemeen is dit wat je bij de meeste bedrijven zult zien. Je kunt een SDE1 classificeren als een IC1 positie.

De rol van SDE1 is die van geassocieerd technisch personeelslid omdat de bevordering in het algemeen plaatsvindt van geassocieerd technisch personeelslid tot technisch personeelslid. De SDE1 is het eerste niveau van een individuele medewerker.

Wie op het eerste niveau instapt, is een pas afgestudeerde van een universiteit, of komt van een ander bedrijf. Ze zijn nieuw in het bedrijf en zitten nog in hun leerfase. Ze maken dus fouten die het bedrijf van de persoon verwacht.

Iemand die een SDE1 is, heeft extra hulp nodig van het bedrijf terwijl hij zijn werk doet. In de meeste productgerichte bedrijven richt de SDE1 zich meestal op implementatiewerk. De bedrijven geven hen wat low-level ontwerpdocumenten om in te vullen. Later willen de bedrijven dat een SDE1 die ontwerpen vertaalt in productieklare code.

Daarom hoor je tijdens een sollicitatiegesprek zoveel over productieklare code. Een SDE1 moet op zijn minst correcte codering schrijven. Ze moeten hun team voldoende ondersteunen wanneer dat nodig is.

Wat is de SDE 2 (Software Development Engineer 2) positie in een softwaregerelateerde baan?

Een SDE2 is ook bekend als Software Development 2. In sommige bedrijven noemen ze het Senior Software Engineer, terwijl ze het op andere plaatsen Senior Member Technical Staff noemen. Net als bij SDE1 kan een SDE2 ook worden geclassificeerd als een IC2-positie.

Als SDE2 kun je niet verwachten dat iemand onder je werkt of aan je rapporteert over alles in het bedrijf. Hoewel het in sommige gevallen kan gebeuren dat je iemand onder je laat werken als je een SDE2-functie hebt.

Een SDE2 is een volledige Individual Contributor die in een team werkt. De verwachting van iemand die binnenkomt als SDE 2 of iemand die gepromoveerd wordt naar een SDE2 positie is dat hij/zij enkele jaren ervaring heeft en weinig assistentie nodig heeft. De persoon is in staat eenvoudige problemen te managen.

Een SDE-3 moet belangrijke projecten kunnen leiden

Zie ook: Het verschil tussen 1080 & 1080 TI: uitgelegd - alle verschillen

Een Software Development Engineer 2 begrijpt het systeem op zichzelf. Hoewel, het bedrijf zal hem alle hulp bieden die nodig is. Het bedrijf verwacht van een SDE2 dat hij een zelfstarter is. Hij moet een vermogen tot eigenaarschap hebben.

In verschillende productgerichte organisaties is iemand die een SDE2 is eigenaar van complete diensten van begin tot eind. Eigenaar zijn van een dienst betekent dat wat er ook gebeurt in die dienst, je misschien niet persoonlijk aan codering doet, maar je moet er wel alle kennis over hebben. Een SDE2 moet de dienst altijd beter maken.

Hij moet ook de OPEX-belasting van die dienst verminderen. Hij moet altijd nadenken over de taken die hij voor de dienst zou kunnen doen om de klantervaring van die dienst te verbeteren.

Het bedrijf verwacht dat een SDE2-functie high-level ontwerpen genereert voor verschillende diensten, en ze moeten hun werk op tijd afronden. Een SDE2-interview bevat veel vragen over ontwerpen. Als SDE2 speel je dus een zeer actieve rol in het ontwerpen van diensten. De promotie vindt plaats in ongeveer tweeënhalf tot maximaal tien jaar.

Wat is de SDE3-positie (Software Development Engineer 3) in een softwaregerelateerde baan?

Zoals de naam al doet vermoeden, staat SDE3 bekend als Software Development Engineer 3. Hij speelt ook een rol als individuele medewerker en het niveau van IC3 in sommige bedrijven. In sommige bedrijven staat hij ook bekend als Technical Lead, terwijl hij in andere bedrijven bekend staat als Lead Member Technical Staff of een Computer Scientist one, two enzovoort.

Een SDE 3 speelt een zeer hoge rol in het bedrijf. De eis van een SDE3 begint meestal met ongeveer zes tot zeven jaar ervaring in een softwarebedrijf. Als SDE3 wordt niet alleen van je verwacht dat je verschillende diensten bezit, maar ook dat je verschillende diensten van verschillende teams bezit. Als je een Software Development Engineer 3 bent, moet je je niet alleen richten op één team, maar moet je voor meerdere groepen tegelijk zorgen. Er wordt van je verwacht dat je belangrijke projecten zelfstandig leidt.

Een SDE3 moet technologische innovaties en architectuurbeslissingen van verschillende teams aansturen. Een SDE3 is een go-to persoon om veel technische twijfels van de crew op te lossen. Hij moet actief deelnemen aan organisatiebrede technologische zaken en communiceren met alle stakeholders.

Om gepromoveerd te worden van SDE1 naar SDE2 en van SDE2 naar SDE3, moet je je vaardigheden oppoetsen. De functie van een persoon wordt opgewaardeerd op basis van zijn prestaties.

Een SDE-2 positie vereist enkele jaren ervaring

De verschillen tussen SDE1, SDE2, en SDE3 posities in een software baan

SDE1 SDE2 SDE3
Dit is het eerste niveau van een software engineer, werkzaam in een bedrijf. Dit is het tweede niveau van een software engineer, werkzaam in een bedrijf. Dit is het derde en laatste niveau van een software engineer, werkzaam in een bedrijf.
Het bedrijf heeft niet veel verwachtingen van een SDE1 omdat hij/zij nieuw is in het werk en mogelijk fouten kan maken. Het bedrijf heeft verwachtingen van een SDE2 om zelfstandig te werken en eigen service te verlenen. Als SDE3 word je niet alleen geacht eigenaar te zijn van verschillende diensten, maar ook van verschillende diensten van verschillende teams.
Een SDE1 werkt aan projecten op laag niveau. Een SDE2 werkt zowel aan projecten op laag niveau als aan projecten op hoog niveau. Een SDE3 werkt aan projecten van zeer hoog niveau en werkt professioneel.
SDE1 vereist geen leiderschapskwaliteiten. SDE2 vereist leiderschapskwaliteiten om een team te leiden. SDE3 vereist veel meer leiderschapskwaliteiten om meerdere teams tegelijk te leiden.
SDE1 vereist nul jaar ervaring. SDE2 vereist tweeënhalf tot vijf jaar ervaring. SDE3 vereist minstens zes tot zeven jaar ervaring.
Het werk omvat codering en probleemoplossing. Het werk omvat niet alleen coderen en problemen oplossen, maar ook ontwerpuitdagingen. Het werk omvat technologische innovaties en architectonische beslissingen.
Het salaris van een SDE1-functiehouder is lager dan dat van SDE2- en SDE3-functiehouders. Het salaris van een SDE3-ambtenaar is hoger dan dat van een SDE1-ambtenaar en lager dan dat van een SDE3-ambtenaar. SDE3 verdient het hoogste salaris. Het salaris van SDE3 is hoger dan dat van SDE1 en SDE2.

Een vergelijkingstabel

De volgende video geeft u wat meer informatie over software-ingenieurs en hun salaris.

Bekijk en leer over de salarissen van software ingenieurs

Conclusie

 • In dit artikel leerden we de verschillen tussen de functies SDE1, SDE2 en SDE3 in een softwarebaan.
 • Tegenwoordig hebben we gelukkig toegang tot geweldige programma's die ons leven vereenvoudigen en essentieel zijn geworden.
 • Softwareontwikkelaars helpen bij het herstellen van fouten en het oplossen van problemen.
 • SDE1 is het eerste niveau van een software engineer in een bedrijf.
 • SDE3 is het derde en laatste niveau van een software engineer, werkzaam in een bedrijf.
 • Het bedrijf heeft niet veel verwachtingen van een SDE1 omdat hij nieuw is in het werk en mogelijk fouten zou kunnen maken.
 • Het bedrijf heeft verwachtingen van een SDE2 om onafhankelijk te zijn en eigen dienst.
 • Als SDE3 word je niet alleen geacht eigenaar te zijn van verschillende diensten, maar ook van verschillende diensten van verschillende teams.
 • SDE1 vereist geen leiderschapskwaliteiten.
 • SDE3 vereist veel meer leiderschapskwaliteiten om meerdere teams tegelijk te leiden.
 • SDE3 verdient het hoogste salaris. Het salaris van SDE3 is hoger dan dat van SDE1 en SDE2.

Andere artikelen

 • Het verschil tussen %c & %s in C Programmeren
 • Wat is het verschil tussen de mellofoon en de marcheerhoorn (zijn ze hetzelfde?)?
 • Wat is het verschil tussen geopend en ontvangen op Snapchat? (Distinguished)
 • Wat is het verschil tussen Montana en Wyoming (uitgelegd)?
 • Witte Huis versus US Capitol Building (volledige analyse)

Mary Davis

Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.