CH 46 Sea Knight VS CH 47 Chinook (Een vergelijking) - Alle verschillen

 CH 46 Sea Knight VS CH 47 Chinook (Een vergelijking) - Alle verschillen

Mary Davis

De mens heeft het ver geschopt door dingen uit te vinden die destijds onmogelijk leken. De wereld is geavanceerd geworden, alles is nu mogelijk, de dingen die in de eenvoudigste vorm werden uitgevonden, blijven de mens verder ontwikkelen en nieuwe manieren bedenken om de uitvinding te verbeteren. Een helikopter is een van die uitvindingen, hij is enorm geëvolueerd sinds zijn uitvinding.

De eerste praktische helikopter die werd uitgevonden was in 1932, om precies te zijn op 14 september 1932. Het was slechts een eenvoudige machine, maar nu kan een helikopter veel meer dan alleen maar vliegen. De helikopter werd uitgevonden als een manier van vervoer, maar nu wordt hij gebruikt voor vele andere doeleinden, bijvoorbeeld voor militair gebruik, nieuws en media, toerisme en nog veel meer.

Er zijn vele soorten helikopters, sommige worden alleen door het leger gebruikt en andere alleen voor toerisme en andere zaken. De helikopters die in het leger worden gebruikt zijn heel andere, ze zijn uitsluitend voor het leger gemaakt; daarom hebben ze verschillende aspecten die alleen door militairen kunnen worden gebruikt.

CH 46 Sea Knight en CH 47 Chinook zijn twee van de helikopters die door militairen worden gebruikt. Deze twee helikopters hebben veel verschillen maar ook overeenkomsten. Ze zijn allebei uitgevonden voor transport. De CH 46 Sea Knight is een medium-lift transporter, en de CH 47 Chinook is een heavy-lift transporter, het wordt ook beschouwd als een van de zwaarst heffende westerse helikopters.

Lees verder voor meer informatie.

Wat is het verschil tussen een CH-46 en CH-47?

CH-46 en CH-47 zijn totaal verschillende helikopters, ze zijn anders gebouwd; daarom zijn de capaciteiten ook verschillend. Hoewel er een paar overeenkomsten zijn, volgt hier een tabel met alle verschillen en overeenkomsten.

CH-47 Chinook CH-46 Sea Knight
Oorsprong :

Verenigde Staten

Oorsprong:

Verenigde Staten

Jaar:

1962

Jaar:

1964

Productie:

1.200 eenheden

Productie:

524 eenheden

Hoogte:

18,9 voet

Hoogte:

16,7 voet

Bereik:

378 mijl

Bereik:

264 mijl

Snelheid:

180 mph

Snelheid:

166 mph

EMPTY WT:

23.402 pond

Zie ook: Schelden en vloeken - (De belangrijkste verschillen) - Alle Verschillen
EMPTY WT:

11.585 pond

M.T.O.W:

50.001 pond

M.T.O.W:

24.299 pond

Stijgsnelheid:

1,522 ft/min

Stijgsnelheid:

1,715 ft/min

Een ander verschil tussen CH-47 en CH-46 is dat CH-47 een 2 × 7,62mm General Purpose Machine Guns heeft, wat met andere woorden Miniguns wordt genoemd, op de zijpalmen. Het bevat ook 1 × 7,62mm General Purpose Machine Guns, wat ook bekend staat als Minigun, op het achterste laadplatform.

Het vermogen dat in de CH-47 en CH-46 is geïnstalleerd is ook verschillend, CH-47 Chinook was uitgerust met 2 × Lycoming T55-L712 turboshaftmotoren die elk ongeveer 3.750 pk leverden en 2 × driebladige hoofdrotors aandreven. Het in CH-46 Sea Knight geïnstalleerde vermogen bestond uit 2 × General Electric T58-GE-16 turboshaftmotoren die 1.870 pk leverden en een tandem-driebladig rotorsysteem aandreven.

Is de Sea Knight een Chinook?

Sea Knight en Chinook zijn totaal verschillende machines, ze worden allebei gebruikt voor heffingen, maar zijn verschillend gebouwd. De ene is veel geavanceerder en kan zware gewichten heffen. Beide werden in de Verenigde Staten vervaardigd, maar er zat twee jaar tussen. Sea Knight werd uitgevonden om de Sikorsky UH-34D Seahorse te vervangen in 1964 en Chinook was al uitgevonden in 1962.

Chinook en Sea Knight zijn beide uitstekende machines, maar... Chinook is groter dan Sea Knight en sneller. Hoewel de klimsnelheid van de Chinook 1.522 ft/min is en die van de Sea Knight 1.715 ft/min betekent dat de Chinook sneller is maar niet zoveel kan klimmen als de Sea Knight.

Is de Super Stallion groter dan een Chinook?

Kijk eerst eens naar de video, die legt uit hoe de ene helikopter groter is dan de andere.

Sikorsky CH 53E Super Stallion is de grootste helikopter geproduceerd door de VS voor de Het is ook een heavy-lift helikopter, die geacht wordt zwaardere en grotere hoeveelheden te tillen dan de Chinook. Het bereik van de Super Stallion is veel groter dan dat van de Chinook, het is ongeveer 621 mijl.

Zie ook: Man VS. Mannen: Verschil en gebruik - Alle verschillen

Super Stallion is veel groter dan Chinook, zelfs de spanwijdte verschilt enorm, de spanwijdte van Super Stallion is 24 m en die van Chinook ongeveer 18,28 m, wat Super Stallion duidelijk groter maakt. Als we het over motoren hebben, zijn ze voor hetzelfde doel gemaakt, maar zoals ik al zei, zijn ze verschillend gebouwd. De motor die in Chinook wordt gebruikt is Honeywell T55 en Super Stallion is gebouwd metGeneral Electric T64 motor.

Welk gewicht kan een Chinook dragen?

De Chinook is een van de zwaarste helikopters... , hij is sneller dan de meeste helikopters, maar de klimsnelheid is lager in vergelijking met andere helikopters. De Chinook is uitgevonden voor het zware transport; daarom kan hij ongeveer 55 manschappen en ongeveer 22.046 pond aan lading vervoeren.

De Chinook werd uitgevonden op 21 september 1961, en in 2021 vierden Boeing en Chinook-operators hun 60-jarig bestaan. Chinook wordt door velen geprezen omdat het altijd het ondenkbare deed, het vloog in de zwaarste gevechtsomstandigheden en vervoerde zowel troepen als zware ladingen. Team Chinook heeft zijn uiterste best gedaan met het vliegtuig; daarom staat CH-47 Chinook nu bekend om zijn duurzaamheid ensterkte en het Team Chinook zegt dat de CH-47 Chinook nog tot ver na 2060 voor het Amerikaanse leger zal functioneren.

Hier zijn enkele aspecten van Chinook die het zo goed maken.

  • Het heeft een driehaaks extern laadsysteem.
  • Het bevat een interne vrachtlier.
  • De Chinook kan tot 22.046 lbs aan vracht tillen.
  • Het kan een grote hoeveelheid vermogen reserveren.

Wat is de meest geavanceerde helikopter?

Er zijn ontelbare helikopters uitgevonden en ze hebben uitstekend gepresteerd, maar naarmate de tijd verstrijkt, produceren de uitvinders helikopters die zeer geschikt zijn voor het slagveld. Een van de helikopters die voor het Amerikaanse leger werd gemaakt is de Apache AH-64E. Het wordt beschouwd als 's werelds meest geavanceerde helikopter, het is een aanvalshelikopter, hij wordt beschreven als sneller en dodelijker, wat hem perfect maakt voor het slagveld.

Apache AH-64E is een Amerikaanse helikopter met een dubbele turboshaft. Hij is gemaakt voor vele doeleinden, een daarvan is precisieaanvallen voor het verplaatsen van doelwitten. Het motortype is Turboshaft en heeft een snelheid van 227m/u met een bereik van 296 mijl. Hij is gemaakt om de beste te zijn; daarom heeft hij zich bewezen als een van de geavanceerde helikopters.

Afsluiten

De eerste helikopter werd uitgevonden in 1932, het was een gewone machine die niet veel dingen bevatte, sinds de eerste helikopter zijn er talloze helikopters vervaardigd die veel geavanceerder zijn en veel meer kunnen dan alleen maar vliegen. De eerste helikopter werd uitgevonden om een andere manier van vervoer te maken, maar nu worden helikopters op vele manieren gebruikt, bijvoorbeeld voor toerisme enmilitair gebruik.

Sea Knight en Chinook zijn beide uitstekende helikopters en gebouwd voor hetzelfde doel, namelijk tillen. De Sea Knight is een middelzware hefhelikopter en de Chinook is een van de zwaarste hefhelikopters. Chinook is sneller dan Sea Knight, maar heeft een lagere stijgsnelheid dan Sea Knight.

In 2021, team Chinook vierde zijn 60ste verjaardag, ze zeiden dat het het ondenkbare heeft gedaan en zal dienen voor het Amerikaanse leger tot na 2060. Chinook kan tot 55 troepen en 22.046 lbs lading vervoeren, maar het is niet de grootste helikopter. Super Stallion is veel groter dan Chinook, het is ook een heavy-lift helikopter. Het is gebouwd voor hetzelfde doel, maar heeft totaal andere aspecten.

De meest geavanceerde helikopter heet Apache AH-64E, het is een gevechtshelikopter van het Amerikaanse leger, die wordt omschreven als sneller en dodelijker. Het is een helikopter met twee turbo's en heeft een topsnelheid van 227 m/u en een bereik van ongeveer 296 mijl.

    Voor een meer samengevatte versie van dit artikel, klik hier.

    Mary Davis

    Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.