Wat is het verschil tussen slagerspapier en perkamentpapier? (Gedetailleerde analyse) - Alle verschillen

 Wat is het verschil tussen slagerspapier en perkamentpapier? (Gedetailleerde analyse) - Alle verschillen

Mary Davis

Er zijn zoveel soorten papier geïntroduceerd in deze moderne wereld. Mensen gebruiken papier vooral om aantekeningen te maken of iets op te schrijven.

Met de revolutie in de wereld was ook de primaire functie van papier in volle gang. Er worden verschillende soorten papier geproduceerd; sommige zijn heel dik, andere heel licht.

Dit hangt meestal af van het doel waarvoor het papier wordt geproduceerd. De verschillende doeleinden worden geproduceerd voor notitieboekjes en geld, en de moderne wordt gebruikt voor koken of inpakken.

Slagerspapier is voedselveilig papier, ontworpen om voedsel vers te houden. Het is heel wat anders dan diepvriespapier. Perkamentpapier werd in deze moderne tijd geïntroduceerd voor bakdoeleinden.

Het is een vetvrij papier dat veel gebruikt wordt in de bakindustrie, omdat het kan voorkomen dat de extra warmte en vochtigheid, en vet uit het voedsel ontsnapt of erin gaat.

Wat de verpakking betreft, wordt slagerspapier gebruikt, omdat dat voor dit doel is ontworpen. Slagerspapier is hoofdzakelijk ontworpen om al het vocht en bloed van het vlees vast te houden zonder te lekken, en om dat doel te bereiken heeft het specifieke dikke lagen verwerkt papier.

Lees deze blogpost verder voor meer informatie over de verschillen tussen slagerspapier en perkamentpapier.

Perkamentpapier vs. slagerspapier

Kenmerken Perkamentpapier Slagerspapier
Productie Perkamentpapier is ook bekend als bakpapier. Het wordt voornamelijk gebruikt door bakkers en wordt ook gemaakt van de pulp van hout. In het algemeen wordt het gemaakt van grote lopende vellen papier uit een douche van zwavelzuur en zinkchloride. Dit gebeurt om het papier te gelatineren. Het vormt een gezwaveld vernet materiaal dat een hoge weerstand, stabiliteit, hittebestendigheid en lage oppervlakte-energie heeft. Het slagerspapier wordt gemaakt volgens het proces dat bekend staat als het sulfaatproces. Het betreft het proces waarbij de houtpulp wordt verkregen door het hout, dat het hoofdbestanddeel is van papier, om te zetten. Houtsnippers worden gemengd met een heet mengsel van natriumhydroxide en natriumsulfaat in grote drukvaten die digestieven worden genoemd.
Doel Het perkamentpapier beschermt pannen, helpt bij het schoonmaken en voorkomt dat het voedsel blijft plakken. Het is ook een trechter voor het overbrengen van droge ingrediënten. U kunt er vis of kip in bakken voor een vetarme kookmethode. Rollen perkamentpapier zijn gemakkelijk verkrijgbaar in de bakafdeling van de meeste supermarkten. Het slagerspapier wordt gebruikt om het vlees tegen het einde in te wikkelen en helpt de innerlijke condensatie van het vlees in te sluiten. De losse vezel en het loszittende roze slagerspapier laten het vlees nog steeds ademen en kunnen zelfs helpen de rooktijden te versnellen zonder het vlees uit te drogen.
Beschikbaarheid Perkamentpapier is een standaardpapier en is verkrijgbaar bij kruidenierswinkels, omdat het in het dagelijks leven van pas komt. Slagerspapier is ook heel gewoon, want de vleeshandel blijft het hele weekend in volle gang.
Flexibiliteit De beste eigenschap van perkamentpapier is dat het flexibel is. Het is dun en buigzaam, waardoor het perfect is voor het inpakken van dingen als broodjes of sushi-rolletjes. Tegelijkertijd kunt u perkamentpapier gebruiken als bakpapier of om pannen te bekleden. Slagerpapier is beroemd omdat het hittebestendig is tot 450 °F. Met een lekbescherming om sterk te blijven als het nat is, houdt het vocht en warmte binnen terwijl het stoom laat ontsnappen, zodat de gewenste smaakvolle schors behouden blijft.

Verschillen tussen perkamentpapier en slagerspapier

Zie ook: Zwarte VS Rode Marlboro: Welke heeft meer nicotine? - Alle verschillen

Dagelijkse toepassing van perkamentpapier

Perkamentpapier is niet meer weg te denken uit de hedendaagse bakkerij en andere bakproducten.

Er zijn zo veel producten die je van perkamentpapier kunt maken. Perkamentpapier is zeer goed recycleerbaar, omdat het een hele tijd opnieuw kan worden gebruikt totdat het vervalt.

Het bekleden van een bladpan met perkament beschermt niet alleen de pan maar ook het voedsel, zelfs als u groenten laat sudderen of koekjes en biscuits bakt. Het kan worden gebruikt als een isolatielaag tussen de pan en het voedsel om het te beschermen tegen aanbranden of kleven en te zorgen voor een gelijkmatige garing.

Gelukkig kan het perkamentpapier meerdere keren worden hergebruikt voordat je het weggooit. Maar het is niet aan te raden om gebruikt perkamentpapier te gebruiken om de nieuwe taart te bekleden, waar nog kruimels van de vorige taart op vastzitten. Je kunt koekjespapier echter wel steeds opnieuw gebruiken.

Perkamentpapier

Dagelijks gebruik van slagerspapier

Slagerspapier is erg populair tegenwoordig de oplossing voor veel problemen van slagers of klanten. Mensen hebben vaak last van bloedlekkage uit de bodem van hun boodschappentassen waarin ze het vlees hebben gedaan.

Rollen slagerspapier vormen een uitstekende verpakkingsoptie voor broodjes en andere menuartikelen van verschillende grootte die probleemloos moeten worden verplaatst. Vellen slagerspapier zijn ook erg handig voor populaire producten die vrij uniform van grootte zijn, zoals standaard stukken rund- of varkensvlees, of broodjes.

Slagerspapier absorbeert het vet en de olie van de brisket, waardoor een laagje vocht ontstaat dat helpt om de warmte te geleiden en het vlees te laten garen. Het papier laat ook wat meer rook door, zodat je meer smaak krijgt dan wanneer je het met folie zou inpakken.

Verschillende toepassingen van perkament en slagerspapier

 • Het is zeer flexibel - gebruik het om taartvormen en bakplaten te bekleden, om vis en andere gekookte gerechten in te pakken, en om het aanrecht te bedekken tijdens rommelige taken om het opruimen gemakkelijk te maken.
 • Perkamentpapier is een van de basisbehoeften geworden bij het hedendaagse bakken.
 • Slagerpapier is een uitstekend product van Britse makelij, speciaal ontworpen voor het verpakken van rauw vlees en vis om deze te beschermen tegen verontreinigingen in de lucht en smaakvervuiling.
 • Het wordt ook gebruikt voor het koken en bereiden van vleesverpakking broodjes en subs.
 • Het is tegenwoordig zo gewoon dat je het in elke supermarkt kunt vinden.
 • Als iemand een vleesbedrijf begint of zelfgemaakte worsten verkoopt op de boerenmarkt, dan is het gebruik van slagerijpapier een effectieve en klantenwinnende zet.

Bekijk deze video voor het verschil tussen verschillende papieren

Soorten slagerspapier

Er zijn verschillende soorten slagerspapier op basis van hun kleuren en toepassingen.

Wit slagerspapier

Wit slagerspapier is ongestreken, goedgekeurd door de FDA (Food and Drug Authority), en is perfect voor het inpakken van broodjes en broodjes. Bovendien kunt u wit slagerspapier ook gebruiken als tafelbladbedekking, zodat uw tafel geen vlekken krijgt door gemorste koffie of iets anders.

Roze slagerspapier

Dan is er roze slagerspapier, dat veel wordt gebruikt voor de verpakking van vlees, omdat het kan voorkomen dat er bloed weglekt en het vlees vers houdt, zodat het kan ademen. Het is ook ideaal voor het roken van vlees, omdat het de smaakvolle rook in het vlees laat en het toch beschermt tegen schadelijke verontreinigingen.

Er zijn zoveel soorten papier die hun rol spelen en de mensheid ten goede komen.

Biefstuk slager papier

Slagerspapier wordt gewoonlijk gebruikt om rund- of varkensvlees in slagerskisten uit te stallen en wordt "biefstukpapier" genoemd. Biefstukpapier helpt de sappen van het vlees te bewaren wanneer het erin wordt gewikkeld.

Dit papier is verkrijgbaar in verschillende kleuren en formaten.

Zie ook: Het verschil tussen Egyptisch & Koptisch Egyptisch - Alle verschillen

Gardenia slagerspapier

Gardenia-slagerspapier is een kwaliteitspapier dat bestand is tegen vocht. Gardenia-papier wordt vaak gebruikt in plaats van plasticfolie, omdat het lekken van sap of olie tegengaat en tegelijkertijd doorlatend genoeg is om te voorkomen dat voedsel klef wordt.

De kenmerkende tint, die goed combineert met rauw vlees en zeevruchten, maakt het gemakkelijk te herkennen als Gardenia premium papier.

Gebruik van slagerspapier

Conclusie

 • Kortom, zowel perkament als slagerspapier spelen hun rol ten volle en worden op grote schaal in het dagelijks leven gebruikt.
 • Perkamentpapier wordt gebruikt om te bakken, terwijl slagerspapier zoveel toepassingen kent, afhankelijk van de kleur, het type en het doel of het materiaal waaruit het is vervaardigd.
 • De essentie van ons onderzoek is dat perkamentpapier en slagerspapier van elkaar verschillen op basis van hun kleur en, vooral, op basis van hun gebruiksdoel.
 • Perkamentpapier en slagerspapier worden beide uit hout gewonnen en gebruiken de houtpulp in hun produktiemethode, maar toch zijn ze allebei een spiegel voor; ze vervullen totaal verschillende taken en worden in verschillende branches gebruikt.

  Mary Davis

  Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.