Crème of crème - welke is juist? - Alle verschillen

 Crème of crème - welke is juist? - Alle verschillen

Mary Davis

De schrijfwijze van één woord verschilt van taal tot taal. Een woord kan meer dan één schrijfwijze hebben die kan verschillen in Amerikaans Engels, Frans en andere talen.

Engels is vrij uitgebreid als we kijken naar grammatica, spelling en gebruik. Zo zijn creme en cream dezelfde woorden, met verschillende spellingen.

Het verschil is dat "e" is vervangen door "a." Maar dat is niet alles. Hier is nog veel meer. Het heeft onderscheidende theorieën in Amerikaans Engels en Frans.

"Cream" is het Engelse woord voor een breed scala aan Engelse en Noord-Amerikaanse zuivelproducten, terwijl "creme" een Frans woord is dat vaak wordt gebruikt in combinatie met elementen uit de Franse keuken.

In deze blog kijken we uit naar het contrast tussen deze woorden, hun verschillen en overeenkomsten, en in welke taal deze schrijfwijzen voorkomen.

Laten we erin duiken!

Crème versus crème

Room en crème verwijzen beide naar hetzelfde. Het vettige extract van ongehomogeniseerde melk wordt "room" genoemd. De term "crème" wordt vaak gebruikt om te verwijzen naar het beste type of deel van iets - het neusje van de zalm, bijvoorbeeld.

Sommige likeuren, zoals creme de menthe, hebben het woord creme in hun naam.

"Room" met muntlikeur is de naam van een kleur die erop lijkt. Het kan verwijzen naar het roeren of verwarmen van een gemengde vloeistof tot het een "romige" consistentie heeft bij het koken. Beide verwijzen naar een dik vloeibaar melkproduct dat vaak wordt gebruikt in koffie of bij de bereiding van vele desserts en ijs.

Crème daarentegen is de Franse spelling en uitspraak van het Engelse woord "cream". Het verliest zijn accent wanneer we het in het Engels uitspreken. In een voedingscontext betekent het meestal dat de fabrikant een beetje chique wordt en het Frans omzeilt voor een poging tot klasse, of dat het product geen room bevat.

Het kan ingewikkeld worden omdat "crème" of "creme" legitiem kan worden gebruikt om de textuur te beschrijven.

Is crème hetzelfde als room?

Creme is het Franse woord voor room. "Room" is het vettige extract van niet-gehomogeniseerde melk. De term "room" wordt vaak gebruikt om te verwijzen naar het beste type of deel van iets - het neusje van de zalm, bijvoorbeeld.

Sommige likeuren, zoals creme de menthe, hebben het woord creme in hun naam. Een kleur die daarop lijkt wordt "Crème" genoemd bij muntlikeur. Het kan verwijzen naar het roeren of verwarmen van een gemengde vloeistof tot het een "romige" consistentie heeft bij het koken.

De room is het vette deel van melk dat vaak in de keuken wordt gebruikt. Het is een zoete, witte, kleverige substantie die in gebak wordt gebruikt als vervanging voor slagroom.

Het bevat ook kunstmatige zoetstoffen en verdikkingsmiddelen die crèmes helpen hun consistentie te behouden. We kunnen dus zeggen dat creme en room dezelfde woorden zijn, maar dat creme in het Frans is en crème in het Engels.

Over zoet gesproken, bekijk mijn andere artikel over het verschil tussen vloeibare en poedervormige Stevia.

Wat is precies "Double Cream"?

De room scheidt zich van de volle rauwe melk en drijft naar de oppervlakte; deze room wordt vervolgens afgeroomd en in Europa en de Verenigde Staten verkocht als dubbele of volle room. Het bevat minstens 48 procent vet. Door een kleine hoeveelheid melk te mengen met volle room krijg je eenpersoonsroom.

Het is gietroom en lichte room. Het heeft een vetgehalte van 18 tot 20%.

Er zijn vele soorten crèmes, gecondenseerde crèmes, dubbele crèmes, verdwijnende crèmes, koude crèmes, enz. Ze verwijzen dus allemaal naar crèmes, waarbij crème de Franse spelling is.

De creme is dus een Franse spelling maar wordt uitgesproken met een Engels accent. Het is een term die gebruikt wordt voor Franse cosmetica. Men kan het verschil tussen de twee kennen als men zich erin verdiept.

Een verdwijnende crème geeft een verzachtend effect aan je huid.

Hoe kun je crème en room van elkaar onderscheiden?

Het onderscheid tussen creme en room als zelfstandige naamwoorden is dat creme (in de keuken) een zeer suikerachtig, luchtig wit roomderivaat is. De room daarentegen is het botervet/melkvetgedeelte van melk dat naar boven komt en van de rest wordt gescheiden. De room is een bijvoeglijk naamwoord.

 crèmekleurig; geelachtig wit van kleur 

De crème is een werkwoord,

 Om te pureren, om te combineren met behulp van een vloeibaar makend proces 

Ik nam altijd aan dat "creme" gewoon "crème" betekende in het Frans.

Echter, volgens het woordenboek:

De crème is:

Een zoete likeur of een kookbereiding gemaakt met of lijkend op room.

Wat is de definitie van room?

De crème heeft de volgende definitie:

Het is het geelachtige deel van melk dat tussen 18 en 40% botervet bevat. Als we zeggen dat het van room is gemaakt, bedoelen we een gerecht waarin room is verwerkt.

Het is iets met een crème-achtige consistentie; in het bijzonder: een typisch geëmulgeerd medicinaal of cosmetisch preparaat. Een wit-geel gekleurd preparaat. De dikke substantie die wordt gebruikt bij de bereiding van voedsel en een deel van de cosmetische industrie is wat crème wordt genoemd.

Het heeft verschillende toepassingen. Het wordt gebruikt in de farmaceutische industrie, cosmetische industrie, voedingsindustrie als specerijen, en zelfs voor het bereiden van heerlijke zoete gerechten.

Crèmes zijn een essentieel onderdeel van de voedingsindustrie.

Wat is het verschil tussen "Cream" en "Creme" in Amerikaans Engels?

In zowel Brits als Amerikaans Engels is room een zuivelproduct. Creme is een woord uit Frankrijk. Het wordt gebruikt in dikke, romige bereidingen in de culinaire of cosmetische sector.

De room is de dikke witte of lichtgele vettige vloeistof die naar de top van de melk stijgt wanneer men deze laat staan en kan worden gegeten als begeleiding bij het dessert of worden gebruikt bij het koken.

Een ander type crème is een crème die op de huid wordt aangebracht.

Cremé, ook bekend als room, is een Frans woord dat room betekent. De term "crème" wordt vaak gebruikt om Franse crèmes, zoals crème fraîche, of romige Franse gerechten, zoals cremé brûlée, aan te duiden.

Zie ook: Wat is het belangrijkste verschil tussen "Buenas" en "Buenos" in het Spaans? (Onthuld) - Alle Verschillen
Gerechten met "Crème" in de naam Beschrijving
Creme Caramel Met karamel erop is het net vaste custardpudding.

Creme Fraiche Een pittige, zure saus, perfect om in te dippen.
Crème Brulee Een pudding met een geblakerde bovenkant en een zachte binnenkant.
Crème Brulee Dit is een soort glazuur dat goed werkt op taarten.
Voorbeelden van gerechten met het woord "crème" erin

Is room een zuivelproduct?

"Crème" is een zuivelproduct, bestaande uit een bestanddeel van koemelk of (zeer zelden) schapen- of geitenmelk. "Crème" is de naam die in de Amerikaanse wetgeving wordt gegeven aan een niet-zuivelproduct dat op crème lijkt. Op je chocolate sandwich cookie staat "crèmevulling" omdat wat erin zit niet als crèmevulling wordt beschouwd.

Het lijkt zowel op "chocolade" als op "chocoladeachtig". Als u een verpakt dessert koopt met het etiket "vol chocoladeachtige lekkernijen", moet u weten dat de fabrikant niet het wettelijke recht heeft om het chocolade te noemen.

Hoewel de Amerikaanse wetgeving streng en effectief is in het eisen van waarheidsgetrouwe etiketten, is het de verantwoordelijkheid van de consument om de etiketten zorgvuldig te lezen. Creme, uitgesproken als "room", is een verkeerd gespelde en verkeerd uitgesproken veramerikanisering van het Franse woord voor room, "creme". De voedselverwerkende industrie gebruikt de term "crime" om kunstmatige room aan te duiden.

Wat is de Britse spelling van Cream?

In het Brits Engels wordt "creme" anders uitgesproken dan "cream". Het komt overeen met een korte klinkerklank van creme.

Daarnaast heeft Cream een medische definitie die verwijst naar de topische doseringsvorm van een geneesmiddel:

In een emulsie of halfvaste doseervorm is het medium typisch> 20% water en vluchtige stoffen en/of 50% koolwaterstoffen, wassen of polyolen. Dit doseertype wordt typisch gebruikt voor toepassing op de huid of slijmvliezen.

Aan de andere kant is "Zoete room" een term om melkroom te onderscheiden van wei-room, een bijproduct van de kaasproductie. Wei-room is minder vet en heeft een zoutere, pittigere en "kaasachtige" smaak. Zure room, crème fraiche en andere gedeeltelijk gefermenteerde room zijn in veel landen gebruikelijk.

Elke crème wordt als beste beschouwd op basis van zijn consistentie.

Wat weet je over Cream Fraiche?

Creme Fraiche is een romige lekkernij die in verschillende keukens voorkomt. Maar soms heeft u een vervanger voor crème fraiche nodig, en in deze gids vindt u alle mogelijkheden.

Rijke en romige diners en desserts kunnen worden gemaakt met crème fraiche. Maar u kunt nog steeds romige gerechten bereiden als u er geen bij de hand hebt of er geen kunt vinden in uw plaatselijke winkel.

De vervanger van crème fraiche kan worden vervangen door tal van andere producten. Welke crème fraiche u gebruikt, wordt bepaald door het recept en elementen als warmte, textuur en smaak. Het is een Frans product waar ook in Amerika en andere gebieden van de VS vraag naar is.

Wat is mascarpone en Griekse yoghurt?

Mascarpone is een rijke, romige kaas met een vleugje zoetheid en een hoog vetgehalte. Hij is in wezen uitwisselbaar met crème fraiche. Gebruik voor het bakken, bakken en toppen dus dezelfde portiegrootte als in het recept.

Zie ook: Verschil tussen TFT-, IPS-, AMOLED-, SAMOLED-, QHD-, 2HD- en 4K-schermen in smartphones (wat is het verschil!) - Alle verschillen

Gewone Griekse yoghurt is zuur en heeft niet dezelfde dikte of nootachtige smaak als crème fraiche. Het werkt echter goed in baksels als vervanging voor crème fraiche. .

Om vochtige en heerlijke resultaten te krijgen, vervangt u dezelfde hoeveelheid. Als het enigszins mogelijk is, kiest u voor volvette Griekse yoghurt.

Een klodder gezoete Griekse yoghurt op ontbijtproducten zoals wafels en pannenkoeken is ook heerlijk. Maak het af met vers fruit voor een ideaal ontbijt of brunch.

Conclusie

Kortom, crème en crème zijn twee verschillende woorden op basis van de taal. Crème Fraiche is een Frans woord, terwijl cream in de Engelse taal wordt gebruikt.

Er zijn veel verschillen tussen de twee. Ze worden gebruikt voor het benoemen van gerechten. We hebben al een bredere kijk gegeven op hun definities.

De room is het rijke, olieachtige en geelachtige bestanddeel van melk dat naar de oppervlakte komt wanneer de melk ongeroerd wordt gelaten. Het is het vetbestanddeel van de melk dat wordt gebruikt om boter te maken. Het botervethoudende deel van melk.

Als zelfstandig naamwoord is "room" een pluizig wit roomderivaat met veel suiker. Het is een verkeerd gespelde en verkeerd uitgesproken veramerikanisering van het Franse woord crème, dat room betekent (uitgesproken als KREHM). "Room" is een term die gebruikt wordt in de keuken, in likeurnamen en op andere plaatsen.

Het is een term die in de Verenigde Staten wordt gebruikt om chocolaatjes en snoepjes unieker te laten lijken; het is Frans, maar zonder het accentteken. Wij zijn van mening dat het onjuist is om chocolaatjes als "creme" te spellen, maar ze uit te spreken als "crème", aangezien "crème" een volledig passende term is.

Ontdek het verschil tussen Happyness en geluk met behulp van dit artikel: Happyness VS Happiness: What's The Difference? (Explored)

Wat is het verschil tussen Wakaranai en Shiranai in het Japans? (Feiten)

Hij versus Hij - Een gedetailleerde vergelijking

Weet jij het verschil tussen een Playboy Playmate en een Bunny? (Zoek het uit)

Mary Davis

Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.