Wat is het verschil tussen gestoomde en gebakken knoedels? (Onderzocht) - Alle Verschillen

 Wat is het verschil tussen gestoomde en gebakken knoedels? (Onderzocht) - Alle Verschillen

Mary Davis

Dumplings zijn hapklare snacks met een scala aan vullingen in een dunne deeglaag. Ze zijn er in hartige en zoete varianten. Dumplings zijn de specialiteit van Zuidoost-Azië. Je vindt ze in China, Korea, Japan en andere regio's van Vietnam.

Het proces om gestoomde knoedels en gebakken knoedels te maken lijkt veel op elkaar. Over het algemeen wordt het deeg van de knoedels gemaakt met water en gewone bloem. Het kneden van het deeg van de knoedels is de eerste stap in het proces. Daarna kun je ze uitrollen en vullen met wat je maar wilt, zoals kip, rundvlees, groenten, kaas of garnalen.

U kunt de dumplings serveren als hoofdgerecht, bijgerecht en voorgerecht. U kunt kiezen voor gestoomde of gebakken dumplings, alleen op basis van uw voorkeuren. Voor één dumpling kunt u ongeveer een eetlepel van de vulling gebruiken.

Knoedels, gebakken of gestoomd, zijn heel voedzaam omdat ze veel gezonde ingrediënten bevatten die een verscheidenheid aan vitaminen kunnen bieden. U kunt dumplings ofwel in stoom ofwel in olie bereiden. Dit is het belangrijkste onderscheid tussen gestoomde en in de pan gebakken dumplings. U kunt dumplings echter ook bakken of frituren. Verschillende restaurants bieden gefrituurde dumplings aan, maar over het algemeen genieten deze niet de voorkeur van gezondheidsbewuste mensen.

Gestoomde dumplings zijn gezonder dan gebakken dumplings omdat ze minder vet bevatten. Als u zich bewust bent van uw gewicht, dan zijn gestoomde dumplings iets voor u. Gewoonlijk staan Chinese gefrituurde dumplings bekend als potstickers.

Het proces om gebakken knoedels te maken is vrij tijdrovend omdat je ze eerst moet stomen. Daarna moet je de knoedels ondiep bakken in een pan, wat nog minstens 10 minuten duurt. Mensen geven meestal de voorkeur aan gestoomde knoedels omdat ze gemakkelijk te maken zijn.

Een ander verschil zijn de kosten: voor gebakken knoedels is olie nodig, en olie kost geld, in tegenstelling tot gestoomde knoedels, die alleen water nodig hebben om gaar te worden.

Het belangrijkste verschil ligt echter in hun uiterlijk en smaak. Gestoomde knoedels zien er van buiten gladder en zachter uit, waardoor ze veel gemakkelijker te kauwen zijn. Gebakken knoedels daarentegen zijn van binnen zachter en van buiten hard en knapperig.

Veel mensen geven de voorkeur aan gebakken knoedels boven gestoomde knoedels omdat ze van hun smaak houden. Je kunt knapperige gebakken knoedels eten met vlees. Zachte gestoomde knoedels passen goed bij groenten, soep en rijst.

Gestoomde knoedels hebben een zachtere en gladdere textuur.

Wat weet je over knoedels?

Dumplings komen oorspronkelijk uit China, maar zijn nu wereldwijd beroemd. Steeds meer mensen experimenteren met verschillende vullingen en technieken en produceren compleet andere dumplings die uniek zijn in smaak en textuur.

Hoe dan ook, de vraag blijft "wat weet je over knoedels en wat ze eigenlijk zijn?" Het antwoord zou eenvoudig zijn: een klein stukje zacht deeg met een heerlijke vulling erin dat we koken, bakken of stomen noemen we een knoedel.

De eerste stap is het uitrollen van het deeg en het verdelen van de vulling, daarna kun je er een hoopje van maken. Je kunt ook dumplingwraps kopen in een supermarkt. Het zal gemakkelijker zijn om dumplings te maken met kant-en-klare wraps. Na het vullen zijn ze klaar om gekookt te worden. Je kunt ze koken, stomen, bakken of frituren. Het eigenlijke recept vereist echter dat ze in stoom worden gekookt. Je kunt ze in een stoompan doen enbinnen 10 tot 15 minuten zijn ze klaar.

Alle informatie die je nodig hebt over knoedels!

Weet je hoe we knoedels maken? Nou, het is niet moeilijk om knoedels te maken. Maar eerst moet je begrijpen hoe we het deeg voor knoedels maken. Meel, water en zout zijn de drie hoofdbestanddelen die we nodig hebben om het knoedeldeeg te maken.

Maar de vraag is, welk soort meel moeten we gebruiken? Nou, dat hangt af van welk soort knoedel je gaat maken. Wij maken knoedels meestal met tarwebloem. Je kunt je dumpling aanpassen aan je stemming en smaak. Of je nu een zoete trek hebt of kiest voor een meer hartige snack, dumplings zijn altijd een geweldige optie.

Hoe kun je knoedels koken?

We kunnen knoedels koken, stomen of bakken. Er zijn echter nog een paar andere manieren om deze methoden te onderscheiden:

 • Hoe maak je gekookte knoedels?

U kunt de knoedels direct in water koken of in een soep of bouillon waarin u ze gaat serveren.

 • Hoe maak je gestoomde knoedels?

U kunt dumplings stomen in een stoompan en dan zijn ze binnen 10-15 minuten klaar. U kunt ook wat water koken in een pan, dan de dumplings in een vergiet schikken en boven het kokende water plaatsen. Uw dumplings zijn dan in een mum van tijd gestoomd.

 • Hoe maak je gebakken knoedels?

U kunt dumplings ook in de pan bakken, waardoor ze een knapperige buitenkant krijgen. U kunt gefrituurde dumplings maken in elke soort olie. U kunt zelfs boter gebruiken om gefrituurde dumplings te maken.

Verhit wat olie in een pan en bak nu je dumplings. Je moet goed opletten tijdens dit proces, want de dumplings kunnen aan de onderkant verbranden.

Gebakken knoedels hebben een goudbruine buitenkant

Zie ook: Cue, Que en Queue - Zijn ze hetzelfde? - Alle verschillen

Verschillende suggesties voor vullingen voor knoedels:

 • Kip
 • Garnalen
 • Lam
 • Spinazie
 • Ricotta
 • Groenten
 • Varkensvlees
 • Rundvlees
 • Gedroogde garnalen
 • Kaas
 • Fruit
 • Noten
 • Champignons

Gestoomde Knoedels versus Gebakken Knoedels

Laten we de verschillen uitzoeken.

Wat is het voornaamste verschil tussen gestoomde en gebakken knoedels?

Het belangrijkste verschil tussen gestoomde en gebakken knoedels is dat we gestoomde knoedels koken door ze stoom te geven. Daarvoor moeten we ze in een stoompan doen of de knoedels in een zeef boven kokend water plaatsen, zodat ze stoom krijgen van het kokende water. Aan de andere kant maken we gebakken knoedels door de knoedels eenvoudigweg te bakken in een soort bakolie of boter.

Gestoomde Knoedels versus Gebakken Knoedels! Welke is beter voor de gezondheid?

Gestoomde knoedels zijn altijd de betere optie als we het hebben over iemand die gezondheidsbewust is en geen vet in zijn/haar dieet opneemt.

Gestoomde knoedels zijn gezond omdat ze minder calorieën bevatten. Als je een gezond dieet volgt of je bewust bent van je gewicht, dan zijn gestoomde knoedels iets voor jou. Wie vettig voedsel vermijdt, houdt zeker niet van gebakken knoedels.

Wat is het verschil in hun kooktijd?

De kooktijd van gestoomde dumplings is meestal 10 tot 15 minuten. Je hoeft de dumplings alleen maar stoom te geven. Daarna zijn ze klaar om te eten. Maar een gebakken dumpling duurt 15-20 minuten als je ze afdekt met een deksel tijdens het bakken.

Dit proces is over het algemeen tijdrovend omdat je ze eerst moet stomen. Daarna bak je ze in een pan. Mensen geven meestal de voorkeur aan gestoomde knoedels als ze niet genoeg tijd hebben omdat het gemakkelijker te maken is.

Je kunt ze vullen met wat je maar wilt

Gestoomde Knoedels versus Gebakken Knoedels! Welke is duurder als je ze thuis maakt?

Ik denk dat gebakken dumplings duurder zijn dan gestoomde dumplings omdat olie duurder is dan water. Als je gebakken dumplings maakt, heb je olie nodig om ze gaar te krijgen, en olie kost geld. Als je gestoomde dumplings maakt, heb je water nodig dat niet zo duur is als olie. Gebakken dumplings zijn dus duurder als dumplings thuis worden bereid omdat er olie voor nodig is.

Wat is het verschil in uiterlijk?

Weet u dat gefrituurde knoedels een knapperige textuur hebben? Van binnen zijn ze zacht, maar van buiten zijn ze hard en knapperig. Stoomknoedels daarentegen zien er van buiten gladder en zachter uit. Daarom zijn ze gemakkelijk te kauwen. Mensen met gebitsproblemen vermijden harde en knapperige voedingsmiddelen. Stoomknoedels zijn voor hen een goede optie.

Is er verschil in smaak?

Veel mensen beweren dat gebakken knoedels lekkerder en sappiger zijn omdat we ze in olie bakken. Ze hebben een knapperige, smaakvolle coating die iets extra's biedt. Veel mensen verkiezen gebakken knoedels boven gestoomde knoedels omdat ze van hun smaak houden.

Bovendien zijn gestoomde dumplings aan de buitenkant smaakloos, terwijl de buitenkant van de gefrituurde dumplings knapperig en smaakvol is. Het hangt echter allemaal af van uw persoonlijke keuze. Sommige mensen houden van zachtere, kauwbare dumplings, terwijl anderen meer van een knapperige textuur houden.

Als je het authentieke Chinese recept voor dumplings wilt leren kennen, bekijk dan onderstaande video.

Kijk en leer authentieke Chinese knoedels maken

Zie ook: Draadloze versterker vs. draadloze brug (vergelijking van twee netwerkartikelen) - alle verschillen

Conclusie

 • Hopelijk heeft u in dit artikel geleerd wat de verschillen zijn tussen gestoomde knoedels en gebakken knoedels.
 • Knoedels worden wereldwijd steeds bekender.
 • U kunt uw knoedel aanpassen aan uw stemming en smaak.
 • China is de geboorteplaats van knoedels
 • Het belangrijkste verschil tussen gestoomde en gebakken knoedels is dat we gestoomde knoedels kunnen bereiden door er stoom aan te geven. Gebakken knoedels daarentegen maken we door de knoedels simpelweg te bakken in olie of boter.
 • Gestoomde knoedels zijn altijd de betere optie als we het hebben over iemand die gezondheidsbewust is en geen vetten toevoegt aan zijn/haar dieet.
 • Gebakken knoedels hebben een harde en knapperige textuur van de buitenkant. Stoomknoedels daarentegen hebben een gladder en zachter uiterlijk van de buitenkant.
 • Veel mensen beweren dat gefrituurde knoedels lekkerder zijn omdat we ze in olie bakken en ze een knapperig en smaakvol laagje van buiten hebben.
 • Als je veel dumplings maakt, is stomen misschien makkelijker.
 • De originele Chinese dumplings worden gestoomd of gebakken.
 • Veel mensen geven de voorkeur aan gebakken knoedels boven gestoomde, omdat ze van de smaak houden.
 • Sommige mensen geven de voorkeur aan gestoomde knoedels als ze geen tijd hebben, omdat de kooktijd korter is dan bij gebakken knoedels.
 • Uw knoedels mogen niet te gaar zijn.
 • Om de knoedels te bewaren, moet je ze invriezen.
 • Knoedels kunnen worden geserveerd als hoofdgerecht, bijgerecht of voorgerecht.
 • Het is helemaal aan u welk type knoedel u verkiest - gebakken of gestoomd. Als u niet zeker bent, probeer dan beide te maken.
 • Daarom, in plaats van ruzie te maken of gestoomde of gebakken knoedels beter zijn, probeer beide en kom tot je eigen conclusie.

Verwante artikelen

 • Wat is het verschil tussen bereide mosterd en droge mosterd? (Beantwoord)
 • Is er een verschil tussen een brood en een broodje?
 • Mars Bar VS Milky Way: Wat is het verschil?
 • Wat is het verschil tussen een hamburger en een cheeseburger?
 • Wat is het verschil tussen Salsa en Guacamole?

Mary Davis

Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.