Sneeuwkrab VS Koningskrab VS Dungenesskrab (vergeleken) - Alle verschillen

 Sneeuwkrab VS Koningskrab VS Dungenesskrab (vergeleken) - Alle verschillen

Mary Davis

Een afspraakje plannen en de avond ervoor beslissen wat ik ga bestellen was altijd mijn ding. Ik voel me meer op mijn gemak als ik weet wat ik ga eten voordat ik het eet. Wie wil er tenslotte zijn geld over de balk gooien?

En als je zoiets luxueus als een krab of kreeft bestelt, gooit niemand graag zomaar de kans weg in naam van het experiment. Ik klink misschien als een totale freak, maar ik weet zeker dat velen van u het met mij eens zullen zijn.

Hoe dan ook, door mijn eigen bestelling en door te proeven wat de andere persoon op tafel heeft besteld, heb ik de gelegenheid gehad om alle soorten krabben te proeven, namelijk sneeuw- of koninginnenkrab, koningskrab en Dungeness-krab.

De belangrijkste verschillen tussen deze drie soorten krabben zitten in hun gewicht, smaak en textuur. De koningskrab is de grootste van de drie, waardoor ze het duurst zijn. De kleinste is de Dungeness, die slechts ongeveer 3 pond weegt, maar het grootste deel van hun gewicht wordt toegeschreven aan hun vlees, waardoor ze het meest gewild zijn van de drie.

Laten we de details van elke soort krab één voor één bekijken voordat u kunt kiezen welke u gaat eten tijdens uw volgende diner. Zullen we?

Wat is een sneeuw- of koningskrab?

Sneeuwkrab en die lange poten

Sneeuwkrabben staan erom bekend dat ze lange maar dunne poten hebben om in te graven. De dunne poten vergen meer inspanning van de eter om erin te komen en hebben minder vlees dan de koningskrab.

Een andere naam voor de sneeuwkrab is de koninginnekrab. (meestal gebruikt in Canada). Het vlees van deze krab is zoet van smaak en stevig van textuur. Het vlees van sneeuwkrabben snijdt in lange stukken. Je kunt zeggen dat de queen crab een andere versie van een sneeuwkrab is.

Het seizoen van de sneeuwkrab begint in april en duurt tot oktober of november.

De grootte van een sneeuwkrab is magerder dan de koningskrab of de Dungenesskrab met een gewicht van ongeveer 4 pond. Als u een sneeuwkrab hebt besteld, kunt u deze desgewenst met uw blote handen openbreken.

Interessant is dat een mannelijke sneeuwkrab twee keer zo groot is als een vrouwelijke sneeuwkrab, vandaar dat restaurants waarschijnlijk mannelijke sneeuwkrabben serveren.

Wat is een koningskrab?

Koningskrab, een koningsmaal

Koningskrabben zijn grote krabben die vaak op koude plaatsen voorkomen. Het vlees dat je van een koningskrab krijgt lijkt een beetje op dat van een kreeft.

De grote scharen van een koningskrab maken het gemakkelijk voor een persoon om ze te openen en de grote stukken vlees eruit te halen. Het vlees van een koningskrab heeft zoete lekkernijen in zich. Het sneeuwwitte, grote stuk vlees met de rode reepjes maakt deze koningskrab zeker tot een koningsmaaltijd.

Zoals de naam al doet vermoeden, zijn koningskrabben enorm, die vaak ongeveer 19 pond wegen. Dit is een andere factor voor deze dure krab aan uw tafel. Maar natuurlijk, de smaak en de hoeveelheid van het vlees maken het de moeite waard!

Dit is de meest geliefde en dus meest verkochte soort die mensen lekker vinden. Wie van kreeft houdt, kan deze krab ook zonder aarzelen proberen, want ik ken mensen die vinden dat koningskrab nog lekkerder is dan kreeft.

Het seizoen van de koningskrab loopt van oktober tot januari. Dit korte seizoen is een van de redenen waarom deze krab de duurste is. De vraag naar en het aanbod van koningskrab hebben niet alleen de prijs ervan doen stijgen, maar veel landen hebben regelgeving om deze soort te helpen beschermen omdat ze bijna uitgestorven is, de regelgeving van Alaska is er een van.

Wat is een Dungeness krab?

Dungeness krab uit het noorden!

Een Dungeness krab is enigszins vergelijkbaar met een koningskrab in termen van grotere poten die het ingraven gemakkelijk maken. Ze zijn ook vergelijkbaar in smaak, hoeveelheid vlees. In textuur kunt u overeenkomsten vinden in Dungeness krab en Sneeuwkrab.

Ook een Dungeness krab weegt tot 3 pond en het 1/4 gewicht is vlees. Hun seizoen begint in november.

Kijk voor een duidelijke vergelijking eens naar deze tabel met de verschillen tussen sneeuwkrab, koningskrab en Dungenesskrab.

Sneeuwkrab Koningskrab Dungeness Krab
Proef Zoet en pikant Sweet Sweet
Gewicht 4 pond. Tot 19 pond. 3 pond.
Seizoen April tot oktober oktober tot januari November
Textuur Firma Delicate Firma

Vergelijking tussen sneeuwkrab, koningskrab en Dungenesskrab

Waar kun je deze krabben vinden?

De oceaan zit vol met verschillende soorten, maar het is een zegen om te weten waar je ze kunt vinden en dat ook nog in goede hoeveelheid en kwaliteit. Kijk naar beneden om te weten waar je de genoemde krabben kunt vinden.

  • Sneeuwkrabben worden gevangen ten noorden van Noorwegen, over de hele Stille Oceaan, van Newfoundland tot Groenland, in de zuidelijke delen van Californië, Rusland, Canada, Alaska, en in het uiterste noorden van de Noordelijke IJszee.
  • De koningskrab komt voor in het koude water. De blauwe koningskrab en de rode koningskrab zijn de bewoners van Alaska, terwijl de gouden koningskrab gevangen kan worden in de Beringzee.
  • Dungeness krabben komen voor in het water van Californië, Washington, Oregon en San Louis.

Hoe smaken ze allemaal?

Tenslotte zijn we aanbeland bij het meest gewilde deel van dit hele artikel. Sommigen van u hebben waarschijnlijk alle andere delen overgeslagen, alleen maar om te weten hoe elk van deze krabben smaakt.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, laat ik de smaak van Sneeuwkrab, Koningskrab en Dungenesskrab op een rijtje zetten,

Zie ook: Wat is het verschil tussen Slim-Fit, Slim-Straight en Straight-Fit? - Alle Verschillen

Sneeuwkrab

De smaak van het vlees van de sneeuwkrab is tamelijk zoet maar pekelig. Aangezien de soort uit het zoute water wordt gevangen, is het niet meer dan normaal dat het zout smaakt.

Koningskrab

Het vlees van de koningskrab is delicaat en fijn, met wit vlees en een zoete smaak. Het is bijna alsof je sneeuw in je mond stopt.

Nou, er is één manier om krab te eten en dat is naar een restaurant gaan. En er is een andere manier om krab te eten: zelf vangen, schoonmaken en koken. Bekijk deze video en kijk of je dit kunt of niet.

Krab: vangen, schoonmaken en koken!

Dungeness Krab

Zeggen dat de smaak en textuur van een Dungeness krab een mix en match is van zowel de sneeuwkrab als de koningskrab zou niet verkeerd zijn. De textuur van Dungeness krab is stevig als de textuur van een sneeuwkrab, en de smaak van deze krab lijkt enigszins op de smaak van een koningskrab, die zoet maar een beetje zout is.

Samenvatting

Na het lezen van dit artikel weet ik zeker dat u uw krab deze keer met meer vertrouwen zult bestellen. Uw fijne diner zal deze keer prima verlopen!

Kortom, sneeuwkrabben hebben lange en dunne poten en hebben de minste hoeveelheid vlees. Koningskrabben zijn de grootste, maar ook de zeldzaamste en duurste. De Dungeness is weliswaar de kleinste van de drie, maar heeft bijna evenveel vlees als een koningskrab.

Of het nu sneeuwkrab, koningskrab of Dungenesskrab is, het enige dat telt zijn uw smaakpapillen en het geld dat u bereid bent voor die maaltijd te betalen.

Zie ook: Wat is het verschil tussen een Maul en Warhammer (onthuld) - Alle Verschillen

Elk van deze krabben heeft zijn eigen goedheid en dingen waar je rekening mee moet houden voordat je het in je handen krijgt. In de hoop op een betere krab-eet-ervaring vanaf nu!

    Voor een snelle en beknopte versie over deze soorten krabben, klik hier.

    Mary Davis

    Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.