Voorlopende versus nalopende remschoenen (het verschil) - Alle verschillen

 Voorlopende versus nalopende remschoenen (het verschil) - Alle verschillen

Mary Davis

Een machine wordt gemaakt met elk klein aspect in gedachten, want alles kan een storing veroorzaken. Als we het over voertuigen hebben, van de motor tot de remmen, elk onderdeel vereist evenveel aandacht, anders kan het tot een ramp leiden.

Remmen zijn heel belangrijk voor elk voertuig en er zijn verschillende soorten remmen, waarbij de remschoenen alleen op de achterwielen van auto's en motorfietsen zitten, maar ook op het voorwiel van kleinere scooters en fietsen.

Het moet extreem opvallen omdat het het remsysteem kan aantasten. Voorlopende en nalopende remschoenen worden beschouwd als de meest voorkomende en basistypes van trommelremmen.

Het verschil tussen voorste en achterste remschoenen is dat De voorste remschoen draait in de richting van de trommel, terwijl de achterste remschoen, die zich aan de andere kant van de assemblage bevindt, van het draaiende oppervlak wegsleept. Voorste en achterste remschoenen zijn even goed in staat de achterwaartse beweging te stoppen als de voorwaartse beweging.

Zie ook: Wat is het verschil tussen een 220V motor en een 240V motor (uitgelegd) - All The Differences

Hier is een video die laat zien hoe de remschoen werkt.

De voorste schoen wordt ook wel "primair" genoemd omdat het een schoen is die in de richting van de trommel beweegt wanneer hij wordt ingedrukt. De achterste schoenen worden "secundair" genoemd en draaien met veel grotere druk tegen de trommel, waardoor een sterke remkracht ontstaat.

In principe zijn er twee schoenen: de voorste en de achterste, die beide functioneren afhankelijk van de beweging van het voertuig. Deze remmen zijn gemaakt om continu remkracht te produceren, of het voertuig nu vooruit of achteruit rijdt. Bovendien produceren deze trommelremmen in beide richtingen evenveel remkracht.

Tabel voor de verschillen tussen voorste en achterste remschoenen.

Leading Shoe Sleepschoen
Beweegt in de richting van de trommel. Gaat weg van het roterende oppervlak.
Het heet primair Het wordt secundair genoemd
Hij heeft een kleinere voering dan de tweede schoen Het heeft een langere voering
Zorgt voor de voorwaartse remkracht Hij moet 75% van de remkracht voor zijn rekening nemen.

Lees verder voor meer informatie.

Wat zijn voorste en achterste remschoenen?

De voorste en achterste remschoenen zijn beide even goed in staat om beide bewegingen, achteruit en vooruit, te stoppen. Ze creëren allebei dezelfde hoeveelheid remkracht en ze moeten dat consequent doen.

Elk voertuig heeft een remsysteem nodig, er zijn een paar remschoenen, twee daarvan zijn voorremmen en achterremmen. Deze twee schoenen moeten perfect werken om storingen of rampen te voorkomen, het zijn de basisontwerpen van trommelremmen. Deze remschoenen komen het meest voor in het achterwiel van auto's en motorfietsen, en in de voorwielen van kleinere scooters en fietsen.

  • De voorrem kan ook de primaire remschoen worden genoemd, omdat deze meebeweegt in de richting van de trommel wanneer deze wordt ingedrukt.
  • De sleeprem, ook bekend als de secundaire rem, zit aan de tegenovergestelde kant en beweegt zich bij het bewegen weg van het draaiende oppervlak.

Wat zijn de twee andere soorten remschoenen?

Er zijn verschillende remschoenen voor verschillende soorten voertuigen. Er zijn drie soorten remschoenen, namelijk voorloop- en achterlooprem, duo-servo en dubbele voorlooprem, die alle drie verschillend zijn en dus ook verschillend presteren.

De twee verschillende types zijn Duo-servo en twin-leading trommelremschoenen.

Duo-servo

Dit soort trommelremsysteem bevat één paar remschoenen, dat is bevestigd aan een hydraulische wielcilinder. Bij dit remsysteem bevindt de hydraulische wielcilinder zich bovenaan, die verbonden is met de stelschroef die zich helemaal onderaan bevindt. De uiteinden die zich bovenaan de schoenen bevinden, rusten tegen de ankerpen die zich boven de wielcilinder bevindt.

De betekenis van de term duo-servo is dat wanneer het voertuig vooruit of achteruit rijdt, de krachtvermeerderende actie plaatsvindt in de remmen, wat men servoactie noemt.

De ene schoen heeft een groter en langer voeringoppervlak dan de andere, waardoor deze 75% van de remkracht voor zijn rekening neemt, en dat is de secundaire schoen.

Er is een reeks veren die de schoenen bij elkaar moeten houden, wat moet gebeuren tegen de zuiger van de cilinder van het wiel, tegen de ankerpen, en ook tegen de stelschroef.

De schoenen in het Duo-servo-remsysteem zijn heel anders, omdat ze niet binnenin zijn gemonteerd, zoals normaal, maar aan de ankerpaal hangen of bungelen en met pinnen losjes aan de steunplaten zijn bevestigd. Ze zijn zo ontworpen omdat ze, om te kunnen werken, in de trommel moeten zweven.

Twin-leading

Bij het Twin-Leading-trommelremsysteem zijn er twee cilinders in het wiel en ook twee voorloopschoenen. Aangezien er twee cilinders zijn, drukt elke cilinder op een van de schoenen, waardoor beide schoenen als voorloopschoenen fungeren wanneer het voertuig vooruitrijdt, hetgeen een veel grotere remkracht oplevert.

De zuigers bevinden zich in de cilinder van het wiel dat zich in één richting verplaatst, dus wanneer het voertuig in de omgekeerde richting beweegt, werken beide schoenen als sleepschoenen.

Dit type wordt meestal gebruikt voor de voorremmen van kleine of middelgrote vrachtwagens.

Eenvoudiger gezegd: dit systeem heeft verschillende soorten zuigers die in beide richtingen bewegen, zowel vooruit als achteruit, zodat beide schoenen als voorloopschoenen fungeren, ongeacht de richting.

Zijn slepende schoenen zelfgenererend?

Je zou kunnen zeggen dat de sleepschoen zelfbekrachtigend is, omdat hij het handremmechanisme herbergt en wanneer de handrem wordt aangetrokken, genereert hij een zelfbekrachtigend effect.

Hoewel trommelremmen al een "zelfwerkende" eigenschap hebben, die je ook "zelfbekrachtigend" kunt noemen, is het moeilijk te definiëren hoe alleen sleepschoenremmen het vermogen tot zelfbekrachtiging kunnen hebben.

De rotatie van de trommel heeft het vermogen om beide of zelfs één van de schoenen in het wrijvingsvlak te trekken, waardoor de remmen sterker werken en de kracht toeneemt terwijl ze beide samen worden gehouden.

Tot slot

Elk voertuig bevat een onderdeel dat het trommelremsysteem wordt genoemd en er zijn verschillende soorten remmen, één soort is de leidende en slepende rem. U vindt dit type op de achterwielen van auto's en motorfietsen, en op het voorwiel van kleinere scooters en fietsen. Leidende en slepende remschoenen zijn veel voorkomende soorten trommelremmen.

Het verschil tussen voorste en achterste remschoenen is dat de rotatie van de voorste remschoen in de richting van de trommel gaat, terwijl de achterste remschoen zich van het roterende oppervlak verwijdert, aangezien hij zich aan de tegenovergestelde kant van de assemblage bevindt.

Deze remmen zijn gemaakt om remkracht te creëren op een consistente manier, of het voertuig nu vooruit of achteruit rijdt, deze trommelremmen produceren dezelfde hoeveelheid remkracht.

Zie ook: Verschil tussen kassaldo en koopkracht (in Webull) - Alle verschillen

Er zijn twee andere trommelremmen, namelijk duo servo en twin leading, die alle drie totaal verschillend zijn en daarom verschillend presteren.

Duo-servo is het soort trommelremsysteem dat slechts één paar remschoenen heeft en dat is bevestigd aan een hydraulische wielcilinder. De hydraulische wielcilinder is bovenaan geplaatst en verbonden met de stelschroef die zich onderaan bevindt, en de bovenste uiteinden van de schoenen zijn geplaatst tegen de ankerpen die u boven de wielcilinder kunt vinden.

De secundaire remschoen moet 75% van de remkracht leveren omdat hij bestaat uit een groter en langer voeringoppervlak. Het duo-servo-trommelremsysteem is anders omdat de remschoenen niet binnenin zijn gemonteerd, maar aan de ankerpaal hangen en met pennen losjes met de steunplaten zijn verbonden.

Het twin-leading trommelremsysteem heeft twee cilinders in het wiel en twee voorloopschoenen. Elke cilinder heeft een taak te vervullen, namelijk op de ene schoen drukken, waardoor ze als voorloopschoenen zullen fungeren wanneer het voertuig vooruit rijdt en er een grotere blaaskracht zal zijn. De zuigers in de wielcilinder worden in één richting verplaatst, zodat wanneer het voertuig in de omgekeerde richting gaat rijden beide schoenenzullen fungeren als volgschoenen.

Trommelremmen zijn gemaakt met een "self-applying" eigenschap, wat betekent dat de slepende rem zichzelf activeert.

    Klik hier om samengevat meer te weten te komen over autoremmen.

    Mary Davis

    Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.